Dar kažkiek pasenau, tai patikslinsiu savo nuomonę apie motyvaciją.
Jei turi kovostojo dvasią, eini į dojo, praktikuoji kovos menus, kovoji. Savo tobulėjimui nuoširdžiai išnaudoji kiekvieną pasitaikiusią progą. Ir jokios čia motyvacijos nereikia.
Viskas paprasta: arba tu kovotojas, arba ne.
Samurajui motyvacija nereikalinga.
Tai išmislas visokių prisiplakėlių prie kovos menų, bandančių pagristi savo tingėjimą, nesugebėjimą ir pridengti kovotojo dvasios nebuvimą.
Smaugly, man nelabai aišku, kas yra ta kovotojo dvasia? Jei gerai jus supratau - tai kovotojas yra tas, kuris pastoviai treniruojasi ir niekad neabejoja, ar eit į salę. Nu gerai, bet kam jis treniruojasi, kam jis kovoja? Ar viena iš kovotojo savybių yra ta, kad jis treniruojasi ir jam tokių klausimų niekada nekyla ir niekada nesusimąsto, kam ir kodėl tą darau...
P.S. Steve, man irgi labai patinka, kad mano sporto šaka visapusiškai lavina kūną, na ir protą turbūt lavina kažkiek. Kūno lavinimas man susideda į du aspektus - viena tai išvaizda, nes bent jau aš noriu turėti tokį kūną, kokio noriu aš; antra tai galima sakyti, kad jaučiu savo kūną, žinau jo galimybes, kurias galiu kontroliuoti pagal savo valią ir didinti, jaučiu kūno stiprumą, žinau, kad daug galiu padaryti fizine prasme, na pvz kad ir panorėjusi galiu bėgti, perlipti tvorą, padaryti saulutę ar kūlverstuką pievoje - na man tie dalykai visai svarbūs.