AutoriusTema: Aikido  (Skaityti 257234 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido
« Atsakyti #135 įjungtas: 2006 Bir 30, 17:28:04 pm »
kai atsiras tam poreikis

o aikido taip pat nemazai technikos kilusios is kovu su sarvais...kaip manai kam pagrinde visi tski buvo reikalingi?
ne tam kad pramust kieta sarva, o tam, kad tiksliai pataikyti tarp sarvu ploksciu
« Paskutinis taisymas: 2006 Bir 30, 17:30:07 pm nuo Danas79 »
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
« Atsakyti #136 įjungtas: 2006 Lie 01, 08:45:32 am »
Panasu, kad krypstam i filosofijas ir papilstymus. Begant metams, daug kovos menu issigime, tad aikido labai geras ir tipinis pavyzdys. Vienintelis kada tinka, kaip priedas prie kazko, ko nepasakytum apie pvz. boksa.
P.S. Beje, instruktorius tikrai reiktu kaltinti paskutinej vietoj, jau vien del to, kad koki mokyma yra gave, toki patys ir perdavineja.

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Aikido, kovotojai, jo pritaikymas ir t.t
« Atsakyti #137 įjungtas: 2006 Lie 07, 13:12:02 pm »
Ysikisiu ir as i sia diskusija   :D

Zinote, man teiginyje "Aikido neaugina kovotoju" atsirado dalis tiesos. Aikido niekada nesiskelbe, netgi Uesibos laikais kaip "gatves kariu rengimo centras". Aikido visada buvo afisuojamas kaip fizinio ir dvasinio tobulejimo budas, praktikuojant budo. Praktikuodami budo, mes mokomes kovinius veiksmus, ir visgi kazkiek patobuliname savo naturalu sugebejima kovoti, tai yra tarsi aikido salutinis efektas, jei suprantate ka as noriu pasakyti  :-) Tokia mano nuomone  :-/ Beje, neseniai atradau viena ydomu straipsni Ulf Evenas aikido centro puslapyje, ir istrauka is jo noreciau pacituoti:

Interviu su Hiroshi Isoyama Sensei:
Tuomet Chitose buvo daug imtyninkų, boksininkų ir panašių, kurie ateidavo pasityčioti iš to, ką mes darome. Kadangi vyko karas, Amerikos kariuomenėje buvo įvairių žmonių. Paprastai aikido praktikos metu įeinama ir atliekama technika kuomet oponentas atakuoja, bet kai aš tai atlikdavau, daugelis jų skųsdavosi, kad jie dar nepasiruošę. Jie norėjo, kad aš jiems leisčiau atlikti gerą sugriebimą ar smaugimą ir tada pažiūrėti, ar aš vis dar galiu atlikti savo technikas. Paprastai treniruočių metu oponentas smūgiuoja iš priekio ir tuomet juda už nage nugaros, taigi uke neturi galimybės atlikti atakos iki galo. Tačiau tai jų neįtikino ir jie norėjo pirma mane tvirtai sugriebti ir tik tada mesti man iššūkį. Buvo vienas toks jaunuolis, imtyninkas, kuris Helsinkio Olimpiadoje užėmė šeštą vietą. Jis taip sugriebė mane iš nugaros ant žemės, kad aš negalėjau pajudinti nei rankų, nei kojų ir iš šitos padėties jis man metė iššūkį. Vienintelė mano kūno dalis, kurią dar galėjau pajudinti buvo galva, taigi aš trenkiau galva jam į veidą, smogdamas į nosį pakaušiu. Be abejo, tai yra draudžiama imtynėse, tačiau tokios taisyklės netaikomos budo. Smūgio metu riktelėjau ir išnaudojau momentinį atsipalaidavimą, kad ištrūkčiau. Aš jam pasakiau “Tai yra budo!” ir jis buvo įtikintas.

Visgi aikido buvo sekmingai taikomas pries kovos sistemas. Jus gal vel pasakysite "O, cia kovoja ne sistema, o zmogus". Leiskite paklausti, kas si zmogu isugde?  :bo:

PS: Ka reiskia KARMA? Ir kodel mano karma -1?? Sorry ilgai nesilankiau sitame puslapyje   :rolleyes:
« Paskutinis taisymas: 2006 Lie 07, 13:14:30 pm nuo ten_chi »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #138 įjungtas: 2006 Lie 07, 15:23:40 pm »
Tai čia diskutuot iki apsitriedimo galima, kas kuom užsiiminėja, taip jam ir atrodo, kad yra. Pažįstu ne vieną, kuris niekuom neužsiiminėja ir ramiai susitvarko gatvėje su eiliniais žulikėliais, net prieš peilius :P Tikrai keista matyti, kai žmonės bando aiškinti, kad aikido taijutsu technika dar pablogins situaciją :-/

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #139 įjungtas: 2006 Lie 11, 23:23:37 pm »
O as pasigirsiu  :-] buvau ka tik Gioteborge pas Senseju ULf'a treniruotej  :ruko:
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #139 įjungtas: 2006 Lie 11, 23:23:37 pm »

Atsijungęs pitbull:)

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 1613
  • Vieta: ------------

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #140 įjungtas: 2006 Lie 12, 09:35:37 am »
Dan Real Aiki-Do-L.Vraczerevicz? Tarp musu :director:,kiek ten liko nuo aikikai aikido?(Aikikai-klasikinis aikido ;-) )
Пиво пьете? Драться любите? Вредный характер? Вы нашли свой путь!
Pitbull's House

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Shoshin

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 227

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #141 įjungtas: 2006 Lie 13, 16:43:52 pm »
Pitbull,

Aikikai - tai organizacija, o ne stilius.

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #142 įjungtas: 2006 Lie 13, 17:38:36 pm »
Danas 79 malatukas :angel:. Kaip ispudziai?
Shoshin,aciu uz patikslinima :respect:.Paminejau aikikai kaip stiliu,nes jie turi savo programa.Ju technine baze sudaro Uesibu "seimos" sistema :-)
Pitbull's House

Atsijungęs Shoshin

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #143 įjungtas: 2006 Lie 13, 18:23:33 pm »
Tai priklauso nuo atskaitos tasko. Aikido tradicijos perdavimas vienareiksmiskai yra susijes su Ueshiba seima, taciau vargu ar Hombu "stiliu" galima pavadinti klasikiniu.

Nuo pokario laikmecio pagrindiniai Hombu mokytojai buvo H. Tada, S. Arikawa, K. Osawa, S. Yamaguchi, K. Tohei ir K. Ueshiba. Ypatingai pastarojo nuopelnu deka Hombu "stilius" tapo toks koks jis yra siandiena. Aikido kurejas nebuvo pagrindine figura, kuri nuosekliai perduotu "klasikini" mokyma Tokyo, taciau butent K. Ueshiba pakeitimu ir pastangu deka aikido tapo zinomas. Kita vertus, tai paciai organizacijai priklauso ir kiti mokytojai pvz. Y. Kobayashi, S. Nishio ar M. Saotome, kuriu mokymo metodika ir programa skiriasi nuo pagrindines Aikikai programos.   

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #144 įjungtas: 2006 Lie 13, 21:54:22 pm »
Shoshin,labai aciu :respect:. Turiu klausimeli :help:.Ar yra rimtu skirtumu tarp ivairiu aikido sistemu-stiliu.Ir kame jie?
Pitbull's House

« Atsakyti #144 įjungtas: 2006 Lie 13, 21:54:22 pm »

Atsijungęs Shoshin

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #145 įjungtas: 2006 Lie 14, 15:06:37 pm »
As jau minejau anksciau, kad tai priklauso nuo atskaitos tasko.

Viena vertus, aikido egzistavimo "prasme ir siekis", anot O-Sensei, yra sukurti "taika zemeje". Manau, absoliuti dauguma aikido mokyklu ar organizaciju pripazista sia vizija esant aikido pagrindu.

Kita vertus, atskiros organizacijos neretai laikosi daugiau ar maziau skirtingu mokymo metodiku, kartais galima aptikti ir siokiu tokiu techniniu pakitimu, veiksmu arsenalo ir pavadinimu skirtumu ar skirtingu egzaminu reikalavimu.

Aikikai ivairus mokytojai turi savo mokymo metodus. Be abejo, ju arsenalas yra panasus, nors atlikimas ar principu aiskinimas kartais buna labai skirtingas. Pavyzdziui, Takemusu Aikido grupe Aikikai viduje. Tas pats principas tinka ir, neminint kitu, sakykime, Yoshinkan, Yoseikan, Shodokan ar Kinokenkyukai organizacijoms, kurios akcentuoja gana skirtingus dalykus. Tai vis tiek yra aikido, taciau jis siek tiek skirtingas.     

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #146 įjungtas: 2006 Lie 17, 17:03:12 pm »
Shoshin,na del stiliu tai vis tiek nepaaiskejo :book1:.
Da klausimelis,aiki yra tech. su ginklais.Dzio ir katana.Ar sios tech. yra "aikido",ar skolintos?(Is pradziu jos skolintos ;-) )Gal per tiek metu,jau yra ir savu tech.? :bo:  :maniac:
Pitbull's House

Atsijungęs Shoshin

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #147 įjungtas: 2006 Lie 18, 16:07:09 pm »
Kardo naudojimas aikido organizacijose nera vienalytis. Kai kurios aikido organizacijos praktikuoja kardo technika pagal Zen Nihon Kendo Renmei reikalavimus, kitos yra susijusios su “grynais” iaido stiliais, pavyzdziui Muso Jikiden Eishin ryu ar Muso Shinden ryu.

Labiausiai paplites lazdos stilius yra Shinto Muso ryu, beje sudarantis “uzklasine” Zen Nihon Kendo Renmei veikla.

Takemusu aikido aikiken ir aikijo neturi nieko bendro su auksciau isvardintomis organizacijomis ar stiliais. Tai yra tarpusavyje susijusiu principu sistema papildanti aikido taijutsu. Ken ir jo technikos is tiesu evoliucionavo is koryu sistemu, taciau O-Sensei jas transformavo taip, kad jos atitiktu “aiki” principus.

barsa

• Svečias
« Atsakyti #148 įjungtas: 2006 Lie 22, 15:59:11 pm »
dziaugdamasis tokia intensyvia diskusija apie aikido ir matydamas kad ji jau kiek issiseme siulau sukurti nauja tema, skirta kokiam kitam kovos menui (kaip buvo siulyta temos pradzioje, kiekvienam menui po tema).

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #149 įjungtas: 2006 Lie 26, 11:22:29 am »
Danas 79 malatukas :angel:. Kaip ispudziai?

keistoki...kai tokiam nepatyrusiam man daugoka buvo. Negaliu pasakyt kad kazka ismokau, kaip ir negaliu pasakyt kad veltui vaziavau. Mano apsilankymas pas Sensei Ulf'a buvo trumas ir nelabai laiku, buvo Uchideshi savaites paskutine diena, tai ten per treniruotes jie viska apibendrino..O man is to naudos nelabai. Na bet nors prapleciau savo supratima apie aikido..kazka kitaip vertint pradejau, kai ka priesingai. Susitikau su kitais meistrais is Europos, aisku labai neilgai teko bendraut. Pradejau kitu kampu ziureti i treniruotes..kokiu? kol kas pasilaikysiu sau.

Kas cia sake, kad tema issiseme, nieks cia neissiseme, tegul buna

« Atsakyti #149 įjungtas: 2006 Lie 26, 11:22:29 am »