AutoriusTema: Aikido  (Skaityti 253503 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Aikido
« Atsakyti #90 įjungtas: 2006 Geg 08, 22:57:11 pm »
Na taip - tu gi kietas, tu gi radiatorius
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido
« Atsakyti #91 įjungtas: 2006 Bir 04, 21:59:31 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Citata iš: pitbull:)
Shoshin,per mazai treniravausi,kad galeciau tikslinti.Atsimenu,kad treniravom puolimo veiksmus.
Lonsas,tikrai 1920 m. tai jau buvo aikido?
radiatorius,visai nieko nesupratau.
pitbul ,smugis kelenu i barzda efektyvu?
manau kad daugelis pasakys ,kad pataikius rezultatas :-D ,bet jei tai efektyvu tai kodel visas kovas nebaigiat kelenu i barzda,cia ir su aikido principu turi buti laiku ir vietoj :senis:

Atsijungęs pitbull:)

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 1613
  • Vieta: ------------

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #92 įjungtas: 2006 Bir 04, 22:08:46 pm »
Smugis keliu retai buna pirmas.Tai kaip ir alkunes "riebus" taskas.
Пиво пьете? Драться любите? Вредный характер? Вы нашли свой путь!
Pitbull's House

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #93 įjungtas: 2006 Bir 04, 22:10:09 pm »

pitbull, manau radiatorius ne apie tai. esme buvo laikas ir vieta.  :alus:
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs pitbull:)

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 1613
  • Vieta: ------------

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Bir 04, 22:42:03 pm »
Ok,griztam prie temos...
Kokie tie aikido principai?
Пиво пьете? Драться любите? Вредный характер? Вы нашли свой путь!
Pitbull's House

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Bir 04, 22:42:03 pm »

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #95 įjungtas: 2006 Bir 05, 11:43:33 am »

karta teko pas savei kaime, gryzus vasarai po studiju metu panaudot sita technika  :punch: zmogelis stengesi mane iskirst pirmu smugiu is alkunes, bet tik isprovokavo mano inirsi..tada seke is mano puses smugiu krusa galvon, kol nelaimeliui teko prisest pailset ant asfalto...o tada smugiai keliais, prilaikant jo galva...
Tada buvau kvailas ir karstakosis... siaip dienai toki reikala stangciaus sutvarkyt subtiliau  :D
Kas liecia aikido..tai kiek as cia ji jau palankes galiu pasakyt, kad tapau mazesniu ereliu, nei pries tai buvau - kuomet isvis supratimo apie kova neturejau
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

kyokushin

• Svečias
« Atsakyti #96 įjungtas: 2006 Bir 05, 21:54:24 pm »
As jau ilgai lankes AIKIDO bet dabar pradejau karate. manau kad aikido skirtas labai silpniems zmonems :oops: aisq priklausso nuo trenerio :senis: o karate visai kas kita  :punch: :banging: :maisas: :E

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #97 įjungtas: 2006 Bir 05, 22:05:33 pm »
O kodel aikido tik silpniems? Apie Uesibos FIZINE jega sklido legendos... O apie netradicinius Saito kacialinimosi metodus ne nesneku  :D O jie kaip ir sitam dalykui pamatus padejo, istobulino. Taip, aikido nesiremia fizine jega kaip Kyokushin, bet tai dar nereiskia kad ten visi slabakai  :D

alfa78

• Svečias
« Atsakyti #98 įjungtas: 2006 Bir 11, 21:40:55 pm »
to pitbull:) :
tai jus savo kovos kluba prapleskite, salia peilis vs peilis ir t.t. pdarykite pvz.: aikido vs boksas/kickboksas, aikido vs karate, karate vs boksas ir t.t , su salmais, pirstinem, kitom apsaugom. tada ir paziuresit praktini pritaikyma ir t.t. ir kovotojams naudinga bus patirties pasisemti. Cia as labai rimtai siulau.

Kas del aikido, tai manau kad savigynai jis tinka, ringe gal ir nelabai. koks skirtumas? Mano nuomone, jei gatvej prie taves priskabino koks asilas, jis jauciasi esas uz tave stipresnis ir nesiruosia rimtai ir ilgai kovai, nesitiki is taves atsaka, tai tada ir panaudoji pries toki, jo draugai (jei tokiu turi salia tuo momentu) irgi soka gali gaut matydami kaip ju vadas cypia is skausmo asfalta buciuodamas; arba issivaduoti is sugriebimu ir pan. ir t.t. Ringas kas kita, ten kovotojas is anksto ruosiasi kovai, nenuvertina savo priesininko, analizuoja jo stiliu, taktika ir t.t., tada aikistas jau turi buti meistras, na gal nevisai tokio lygio kaip Ueshiba, bet netolimo.
Karate irgi cia nelabai vertinama kaip veiksmingas KM, bet argi ji netinka savigynai? tam paciam asilui galima puikiai pritaikyti kin geri arba oi tsuki jodan, tada ir duos nauda treniruotese isugdytas smugio stiprumas ir greitis (kas kad trenkese nera smugiu i galva - dar betruko kad galva dauzyta ir taip korpusas visas melynem nusetas buna).
« Paskutinis taisymas: 2006 Bir 11, 22:00:20 pm nuo alfa78 »

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2005
  • Žinutės: 427
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Bir 12, 00:28:37 am »
Galit papasakot apie tą aikido, kaip ten tą priešininko jėgą panaudoji sau palankia linkme ar kaip? (kažkur girdėjau :D)
Pvz. ant tavęs šoka išprotėjęs koks nors kikboksininkas su kokia 5 smūgių kombinacija, tai kaip tu tą aikido panaudosi?  :rolleyes:

« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Bir 12, 00:28:37 am »

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #100 įjungtas: 2006 Bir 13, 11:05:13 am »
Galit papasakot apie tą aikido, kaip ten tą priešininko jėgą panaudoji sau palankia linkme ar kaip? (kažkur girdėjau :D)
Pvz. ant tavęs šoka išprotėjęs koks nors kikboksininkas su kokia 5 smūgių kombinacija, tai kaip tu tą aikido panaudosi?  :rolleyes:

Cia isijungia sveikas protas  :senis:  ir remdamasis aikido principais siulo tau trauktis jam is kelio, jei pasiseks-pakisti jam koja ar ranka gerkles srity :rolleyes: Nei vienam is veiksmu nepavykus greiciausiai sveikas protas primins lengvosios atletikos pradmenis  ;-)
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #101 įjungtas: 2006 Bir 13, 12:51:24 pm »
Mano menku supratimu - aikido reikia jausti, mechaniskai ismokti neimanoma..Jei tai gebi (jausti), siame stiliuje gali pasiekti daug - jei neturi igimtos gysleles - gali mokintis nesimokines, bet daugiau kaip forumuose rasineti replikas sia linkme neismoksi

Šis pastebėjimas tinka ne tik aikido. Ne veltui sakoma, kad daugumoje liaudinių šokių yra užšifruoti kovos menai. Kova - tai šokis. Ir rezultatas tas pats, kažkas atsigula :D
Esmė kame - pajauta reikalinga. VIen fizine jėga ir sprogstamuoju efektu visų neišguldysi... Gali ir pats į dūdą gaut. Vėlgi, kuri sudedamoji dalis yra svarbiausia šioje lygtyje nesiimu spręsti. Žinau tik kad įgūdžiai būna praktiniai ir ne visai ;) Tikrai manau, kad pastudijuoti dziudo, aikido, boksą ar pan. dar niekam nepakenkė.
TIk vėlgi - ne kartą jau forume skambėjo frazė, kad "aš jau nebe lochas, jau savaitę, du mėnėsius/pusę metų tram pam pam (įrašyti tinkamą) lankiau, o gavau į akį. reiškia šis menas/sportas neefektyvus" :D:D:D:D KANTRYBĖS. SUSIKAUPIMO. ATSIDAVIMO PRATYBOMS. ir viskas bus ok. Ir niekam nereikės įrodinėti, kad esate kieti :) Jums patiems šis punktas taps nebe toks svarbus...  :senis:
« Paskutinis taisymas: 2006 Bir 13, 13:00:10 pm nuo Skeptikas »
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Magus

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2005
  • Žinutės: 684
  • Amžius: 43
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #102 įjungtas: 2006 Bir 13, 13:48:15 pm »
Aš biški neitema  :oops: 
Skeptikas sakai: Kova - tai šokis. Vakar žiurėjau K1 Las Vegas Grang prix. Tai vienas teisėjas taip ir sakė prieš kova "let's dance !", kitas "Rockenrol !" ar pan.  :-]

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #103 įjungtas: 2006 Bir 13, 14:57:53 pm »
Aš biški neitema  :oops: 
Skeptikas sakai: Kova - tai šokis. Vakar žiurėjau K1 Las Vegas Grang prix. Tai vienas teisėjas taip ir sakė prieš kova "let's dance !", kitas "Rockenrol !" ar pan.  :-]

Va va ;) apie ką aš ir kalbu. Juk ir šokyje pagrindinis tikslas ką nors pasiguldyti ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Bir 28, 14:09:00 pm »
TIk vėlgi - ne kartą jau forume skambėjo frazė, kad "aš jau nebe lochas, jau savaitę, du mėnėsius/pusę metų tram pam pam (įrašyti tinkamą) lankiau, o gavau į akį. reiškia šis menas/sportas neefektyvus" :D:D:D:D KANTRYBĖS. SUSIKAUPIMO. ATSIDAVIMO PRATYBOMS. ir viskas bus ok. Ir niekam nereikės įrodinėti, kad esate kieti :) Jums patiems šis punktas taps nebe toks svarbus...  :senis:

Mano pusbrolis 7 metu amziaus, lanke karate vienerius metus, kieme pasikrove malku nuo kazkokio snarglio ir nusprende, kam man tas karate, jei apsigint nesugebu :D Pradejo lankyt kase.
Manau sis pavyzdys byloja apie kai kuriu dalyviu kovos meno suvokima...nedaug pazenges nuo septynmecio matyt ;) nieko asmenisko

« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Bir 28, 14:09:00 pm »