AutoriusTema: Aikido  (Skaityti 257986 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido
« Atsakyti #285 įjungtas: 2006 Lap 28, 16:47:50 pm »
Tai istrauka is straipsnio su Saito sensejumi, tikiuosi jo zodziais jus neabejosite :-/

Ar Jūs naudojate kokius nors smūgius?

Aikido, jei Jūs norite būti agresyvus, Jūs galite tai daryti. Mes galime panaudoti smūgį bet kuriuo metu, kadangi visada išsaugojame gerą poziciją. Daugelis žmonių laiko Aikido esant minkštu. Kai Jūs praktikuojatės, mokiniai atlieka kūlversčius taip, kad niekas nesusižeistų, bet jeigu Jus pultu pilna jėga, tai riešas, be abejo, sulūžtu. Argi nebūtu humaniškiau paprasčiausia trenkti priešininkui kumščiu.
Realioje kovoje, Jūs galite bet kuriuo metu suduoti smūgį priešininkui reikšdami agresiją tam, kad nutraukti kovą. Treniruotėse Jūsų partneris neišvystys stipraus kūno ir geros pusiausvyros, jeigu Jūs nepraktikuosite metimų technikos. Kritimai taip pat yra treniruočių dalis, kuri turi platų technikų spektrą. Jūs galite bet kada panaudoti smūgį, o po to baigti savo veiksmus metimu. Taigi, tai ką žmonės mato dojo, iš tikro yra tik treniruočių būdas skirtas koviniams įgūdžiams pasiekti.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 49
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #286 įjungtas: 2006 Lap 28, 18:56:26 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Tai istrauka is straipsnio su Saito sensejumi, tikiuosi jo zodziais jus neabejosite :-/

Ar Jūs naudojate kokius nors smūgius?

Aikido, jei Jūs norite būti agresyvus, Jūs galite tai daryti. Mes galime panaudoti smūgį bet kuriuo metu, kadangi visada išsaugojame gerą poziciją. Daugelis žmonių laiko Aikido esant minkštu. Kai Jūs praktikuojatės, mokiniai atlieka kūlversčius taip, kad niekas nesusižeistų, bet jeigu Jus pultu pilna jėga, tai riešas, be abejo, sulūžtu. Argi nebūtu humaniškiau paprasčiausia trenkti priešininkui kumščiu.
Realioje kovoje, Jūs galite bet kuriuo metu suduoti smūgį priešininkui reikšdami agresiją tam, kad nutraukti kovą. Treniruotėse Jūsų partneris neišvystys stipraus kūno ir geros pusiausvyros, jeigu Jūs nepraktikuosite metimų technikos. Kritimai taip pat yra treniruočių dalis, kuri turi platų technikų spektrą. Jūs galite bet kada panaudoti smūgį, o po to baigti savo veiksmus metimu. Taigi, tai ką žmonės mato dojo, iš tikro yra tik treniruočių būdas skirtas koviniams įgūdžiams pasiekti.

Gal tu gali pateikti bent viena istrauka kur sensejus sako kaip reikia atlikti smugius ...? Butu labai idomu suzinuoti ..
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Shoshin

• 4 kyu
  • *
  • Žinutės: 227

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #287 įjungtas: 2006 Lap 28, 20:45:36 pm »
 :-]

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #288 įjungtas: 2006 Lap 28, 23:06:15 pm »
Gal tu gali pateikti bent viena istrauka kur sensejus sako kaip reikia atlikti smugius ...? Butu labai idomu suzinuoti ..
Pasiimk knyga  :book1: "Klasiceskoje Karate" ten daug ko rasi ir kaip reikia atlikti teisingus tsuki ir t.t. o dar geriau nueik pas koki meistreli (meistra,meisteri) geriau japonu (kad abejoniu neliktu) ir pasimokyk :maisas: :angel: o as tuo tarpu einu  :book1:

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #289 įjungtas: 2006 Grd 08, 16:31:47 pm »
Del ginybos nuo koju:
  Jei kazko niekada nematei, tai dar nereiskia kad tai neegzistuoja...  :D
Elementarus bokso kablys:
  Nuo jo labai patogiai taikomas kokyu nage, taip pat nuo jo ginyba kartais panasi kaip nuo bazines Yokomen uchi atakos. Tik yokomen uchi (soninis kirtis) reikia zengti gilyn i partneri, o nuo kablio geriau suktis i vidu su atemi. Nezinau ar supratot, bet jei supratot tai cool  :alus:
 Apskritai, aikido i nieka neziurima atmestinai. Tiesiog reikia ZIURETI ir PAMATYSI  :ruko:
Del griebimo uz rankeles:
  Nepradesiu apie tai, kaip uz rankeles griebia dziudoka, laisvasis imtynininkas ir tt ir pan, nes tokie zmones retai praso gatvei paskambint ar cigaretes...  :angel: Bet daznai konfliktineje situacijoje vienas bando suciupes uz rankos ar kaklo ar kur nors kitur sulaikyti, o kitas bando kraustyti kisenes, arba musti. Tokioms situacijoms aikido visada tiks  :punch:
Gynyba nuo koju pas jumis turbut islaptinta... Cia tipo mokek man kokius tris metus pinigelius, o tada, jei dar busi nusipelnes, tai pamokysiu savyginos... O gal pas jumis Kaune uzpuolikai kojomis nesispardo??? Teko vartyti, skaitytik, tyrineti apie 20-ti knygu apie apie Aikido, ir tik vienoje teko matyti pavyzdi kaip Irimi nage pagalba apsiginti nuo Mae geri. Jau nekalbu apie tai, kad ish to kap ten shudinai tas veiksmo atlikimas pavaizduotas, o ir aprashimas to veiksmo paliginus su kitais labai jau skurdus... Trumpai tarent taip ir nesupratau, kaip ta "superveiksma nuo visu smugiu kojomis" reiktu atlikti...
Del bokseriu kablio ir Kokyu nage priesh ji, tai absurdishkai pasirode tokia "kombinacija", nes veiksmas Kokyu nage tikrai ne priesh tokias atakas skirtas... Nors, kaip priesh kelias dienas teko skaityti vienoje knygoje apie Aikido, tai teko suzinoti, kad Kokyu nage kaikur vadina Irimi nage veiksma... Na o Irimi nage priesh kabli... Gal, gal... Nors ne tu pirmas aikidoka mano gyvenime, ir shi klausima apie kabli uzduodu ir iki shiol manes ponai neitikinote efektyvios gynybos in Aikido nuo kablio buvimu... O kad ponas sensejus pasake, kad tai gera ginyba nuo to ar ano, tai nebutinai yra tiesa... Man asmenishkai viens tokis aikido propoguotojas pasake, kad labai blogai krentant ant nugaros sutrenkti i grindis rankomis ir net pasiule padaryti kritimus ant grindu (ne ant tatamio)... Ta diena lig uzpudrijo man smegenis ir lig tuo patikejau... Praejo kiek laiko ir pabandziau pagal "aikidoistini" metodo ant grindu pakritineti, ir "maloniai" pradejau kosėti, nes plautukus susitrenkdavau... Nu ***, pagalvojau ir vel pradejau dziudoistishkai kritineti.. Ir jokiu problemu... O mano vienas pazistmas ir pasake, nesutrenksi rankom sutrenksi plauciais!!!  :senis:
  Vakar su draugu tirinejome Kote gaeshi pritaikyma... Ishvada tokia butu, jei ta veiksma darysi kur yra daugmaz erdves, tai negaliu pasakyti, kad tai shudinas veiksmas (kitaip sakant turi savu privalumu), na bet jeigu tektu atsidurti kur maza erdves tai jau ne kokios perspektyvos padaryti ta veiksma... Tu turbut isivaizduoji, kad tave gali uzpulti tik ten kur daug erdves??? Na tai galvok taip toliau...
 O paimkim Siko nage, tai yra kultinis Aikido veiksmas... Bet ar teko ta veiksma bandyti atlikti su mazesniu, bet stambesniu prieshininku pvz imtininku? Teko!? Na ir kaip? Man asmenishkai ne kas (o tiksliau pasakius Shudas) gaudvosi... O gal ponu pasiseke geriau, na tai pasidalink patirtimi......
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #289 įjungtas: 2006 Grd 08, 16:31:47 pm »

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #290 įjungtas: 2006 Grd 08, 16:43:19 pm »
Gynyba nuo koju pas jumis turbut islaptinta... Cia tipo mokek man kokius tris metus pinigelius, o tada, jei dar busi nusipelnes, tai pamokysiu savyginos... O gal pas jumis Kaune uzpuolikai kojomis nesispardo??? Teko vartyti, skaitytik, tyrineti apie 20-ti knygu apie apie Aikido, ir tik vienoje teko matyti pavyzdi kaip Irimi nage pagalba apsiginti nuo Mae geri. Jau nekalbu apie tai, kad ish to kap ten shudinai tas veiksmo atlikimas pavaizduotas, o ir aprashimas to veiksmo paliginus su kitais labai jau skurdus... Trumpai tarent taip ir nesupratau, kaip ta "superveiksma nuo visu smugiu kojomis" reiktu atlikti...
Del bokseriu kablio ir Kokyu nage priesh ji, tai absurdishkai pasirode tokia "kombinacija", nes veiksmas Kokyu nage tikrai ne priesh tokias atakas skirtas... Nors, kaip priesh kelias dienas teko skaityti vienoje knygoje apie Aikido, tai teko suzinoti, kad Kokyu nage kaikur vadina Irimi nage veiksma... Na o Irimi nage priesh kabli... Gal, gal... Nors ne tu pirmas aikidoka mano gyvenime, ir shi klausima apie kabli uzduodu ir iki shiol manes ponai neitikinote efektyvios gynybos in Aikido nuo kablio buvimu... O kad ponas sensejus pasake, kad tai gera ginyba nuo to ar ano, tai nebutinai yra tiesa... Man asmenishkai viens tokis aikido propoguotojas pasake, kad labai blogai krentant ant nugaros sutrenkti i grindis rankomis ir net pasiule padaryti kritimus ant grindu (ne ant tatamio)... Ta diena lig uzpudrijo man smegenis ir lig tuo patikejau... Praejo kiek laiko ir pabandziau pagal "aikidoistini" metodo ant grindu pakritineti, ir "maloniai" pradejau kosėti, nes plautukus susitrenkdavau... Nu ***, pagalvojau ir vel pradejau dziudoistishkai kritineti.. Ir jokiu problemu... O mano vienas pazistmas ir pasake, nesutrenksi rankom sutrenksi plauciais!!!  :senis:
  Vakar su draugu tirinejome Kote gaeshi pritaikyma... Ishvada tokia butu, jei ta veiksma darysi kur yra daugmaz erdves, tai negaliu pasakyti, kad tai shudinas veiksmas (kitaip sakant turi savu privalumu), na bet jeigu tektu atsidurti kur maza erdves tai jau ne kokios perspektyvos padaryti ta veiksma... Tu turbut isivaizduoji, kad tave gali uzpulti tik ten kur daug erdves??? Na tai galvok taip toliau...
 O paimkim Siko nage, tai yra kultinis Aikido veiksmas... Bet ar teko ta veiksma bandyti atlikti su mazesniu, bet stambesniu prieshininku pvz imtininku? Teko!? Na ir kaip? Man asmenishkai ne kas (o tiksliau pasakius Shudas) gaudvosi... O gal ponu pasiseke geriau, na tai pasidalink patirtimi......
Jaunuoli is kur tiek pykcio  :senis: Tu juk aikido uzsimineji :senis: o kur peace :iskyla:, love :mergina: , kur????:angel:

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #291 įjungtas: 2006 Grd 08, 16:52:50 pm »
Nematau jokio pykčio. Peac ir love niekada nebuvo kritinio mąstymo antonimais.

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Vieta: Kaunas
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #292 įjungtas: 2006 Grd 08, 20:05:33 pm »
1. Jei kada likimas suves, apsiimu tau parodyt kokius 5 veiksmus vien nuo mae geri  :alus:
2. Kokyu nage nera lygu irimi nage. NEzinau is tiesu, gal kazka painioji? Nes jie is tiesu net nepanasus...
3. Kai mae ukemi darai, tada negalima trankyti rankomis i zeme. PATIKEK ZINAU IS PATIRTIES! Bet krentant ant nugaros nesuploti rankomis...  :banging: Nesamone, kuo ir tu pats isitikinai  :alus:
4. Kad ssiko nage atlikti pries zemesni ir stambesni sunku - viesa paslaptis. BET IMANOMA! Reikalingas tik geras rieso ir dubens darbas ir priesininkas pats "uzaugs" kad tau lengviau butu pratima atlikti  :alus:
5. Jei kas nors neiseina daryk atemi   :icon_bat:  :angel:

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 61
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #293 įjungtas: 2006 Grd 09, 03:29:30 am »
Mano menku supratimu - aikido reikia jausti, mechaniskai ismokti neimanoma..Jei tai gebi (jausti), siame stiliuje gali pasiekti daug - jei neturi igimtos gysleles - gali mokintis nesimokines, bet daugiau kaip forumuose rasineti replikas sia linkme neismoksi

Danas SUPER
 :alus:  :alus:  :alus:
O is kur zinai :O ???
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 41
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: mt
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #294 įjungtas: 2006 Grd 09, 03:47:37 am »
o kodel butent aikido ? :S Manau tam kad rimtai kazhka ishmokti ir suprasti reikia ta dalyka netyk  jaust ir mylet. Ir pilnai jam atsiduoti.  :respect:
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

« Atsakyti #294 įjungtas: 2006 Grd 09, 03:47:37 am »

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #295 įjungtas: 2006 Grd 09, 03:49:15 am »
1. Į galvą gali gauti bet kas, nepriklausomai nuo išsilavinimo , socialinės padėties, treniruotumo ir pan.
2. Kiečiausias niekados nebūsi. Per daug "kietumo" vertinimo kriterijų ir norinčių būti kiečiausiu.
3. Aš asmeniškai domiuosi kovos mėnais dėl geresnės savijautos, psichinės būsenos stabilumo ir pan.
4. Dvigubai maloniau, jei išvardinant aukščiau esančius privalumus, dar ir galima kam nors "įvažiuoti į dūdą" :D
5. KOVOJA NE STILIŲ PAVADINIMAI, O ŽMONĖS. Pilnai tikiu, kad pilną enciklopedinių žinių pilietį su juodu bet kokios rūšies diržu gali išjungti paprastas gatvinis, kuriam visiškai neįdomu kuriais metais gimė Musasis... Su viena sąlyga - jei juodadiržis bandys įrodinėti savo erudiciją vietoj to kad mušt. O čia - jau kas pirmas geriau pataikys ;)
6. Na nekenčiu aš krepšinio su futbolu... O biliardas ar šachmatai raumenų tonuso neišlaikys :)

Ja ja  :-]
Tai gal pats laikas i pratybas pradeti eiti ... ;)
ka ???  :kirvis:

P.S. Labiau PM'ui tiktu ... bet na nesusilaikiau  :angel:
« Paskutinis taisymas: 2006 Grd 09, 07:09:34 am nuo Mokytojas »

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #296 įjungtas: 2006 Grd 09, 03:55:09 am »
Ok. :angel:
Kaip ponai moderatoriai pasake taip ir bus :banging:.
Pas Skeptika ilgiausias :director:!
Anekdotu rinkinys tikrai ... ilgiausias
Bet kai ipyksta dirba trumpais ... :-]

Smagu skaityti  :alus:

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #297 įjungtas: 2006 Grd 09, 04:27:05 am »
Na aikido organizacijom as nesidomiu. Bet pats menas man labai grazus ir kazkuria prasme tobulas. Tik dar nebuvau sutikes aikidoko, kuris panaudotu ta technika pries realu smugi. Bat ar reikia cia kaltinti stiliu. As manau, kad tiesiog aikido ivaldyti reikia daug daugiau laiko.
Pvz.: "eina" smugis i galva. Pakankamai greitai galima ismokti nuo jo uzsidengti (ypac jei dar su didelem bokso pirstinem). Daug sunkiau butu ismokti nublokuoti smugi i sona. O aikido atveju reiketu susilieti su juo, prilipti prie rankos ir pratesiant smugio trajektorija isvesti priesininka is pusiausvyros. Tam reikia tureti nerealu lygi. Bet teoriskai juk tai imanoma. Ir tam reikia daug laiko ir gero mokytojo. Ar galima tai rasti Lietuvoje? Cia jau kitas klausimas :D
:alus:

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #298 įjungtas: 2006 Grd 09, 05:12:25 am »
"... Bet tai yra mano aikido supratimas..."

Spaudziu desine  :alus:
"Kelia iveiks einantis"

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #299 įjungtas: 2006 Grd 09, 05:18:10 am »
denis: tu bent ka nors gali konkreciai pasakyti?  As manau, kad ne manau.. Negaliu kalbeti, kol nepazistu asmeniskai.. nesiginciju, tik sakau kad as teisus.... principai gali buti naudojami.. nenaudojami.. panaudojami ir cia nors nelabai matosi.. bent jau tai mano poziuris.... Konkreciai: kokioje filmuko vietoje, koks konkretus aikido principas tavo galva panaudotas? Bent jau i viena klausima atsakyk ne bereiksmiu zodziu kratiniu. Nes, arba isijungi i diskusija su noru atnesti naudos diskusijai (zr. temos pavadinima), arba.. pats supranti.

Akira nespausk taip vaikino   :ruko:
Ziu... net suabejoti privertei   :punch:

Nuosirdumo is jo neatimsi ;)

« Atsakyti #299 įjungtas: 2006 Grd 09, 05:18:10 am »