to Denis: as nespejau perskaityt visu postu iki galo,truko kantrybe, bet pyk nepykes, man keistas pasirodei. Pradzioj bandei pademonstruot koks yra efektyvus aikido savo principais sturmuojant patalpas, sulaukei kruva kritikos, ir bandai dabar persimest i priesinga puse.
Pavyzdys buvo blogas. Todel ir sulaukiaiu daug kritikos. Mano klaida:) Reikia gal kita pavyzdy pateikti. Nes zmones pamate ka jie norejo, bet neta ka as norejau parodyti. As nenoriu persimesti i kita puse, as tik bandau paklausti zmones, taip kad jiems butu idomu man kazka tai paiskinti.
Nezinau kuo tu uzsiimineji, gal aikido, bet tavo supratimas kas tai yra, labai menkas.
Ankciau buvo aikido..dabar "systema"
Pazerei kruva klausimu kaip meistrui ar naujokui issisukt is sugriebimu sulaikymu ir panasiai, nesuprasdamas kodel jie yra atliekami - pabandysiu paaiskint - esminis aikido principas - priesininka isprovokuot tam sugriebimui ar sulaikymui, esme yra situacijos kontrole nuo pat konflikto pradzios, jei leisi priesininkui tave sugriebti anksciau, nei tu jo "paprasysi" kad jis tai padarys, apie aikido pritaikyma praktikoje galima pamirst.
Kaip sako Ulf'as provokacija veiksmui, tai tas pats kaip: "Like giving a candy to a child". Grubiausiai pasakysiu, istiesi ranka kad ja tau pabandytu sugriebt, to tau tik ir tereikia, kad issivest ji i tau patogia pozicija
...toliau gali taikyt technikas.
sutinku... ir toks dalykas yra man gerai suprantamas. Bet cia ir prasideda pagrindine problema. Zmogui reikia duoti kas jis nori. Jeigu zmogus nori pagrebti tave uz kakla,tai nereikia testi savo ranka.Nes jis nekada nebandys grebti uz ranka, kaip tu jam ta ranka nekiesk:) Jeigu zmogus priprasta atidirbineti tik standartinius smugius ar pagrebimus, jis nekada ne sugebes atlikti teisingai savo veiksma jeigu kazkas pasikeicia....
tas pats galioja ir ginklams, kodel visur galioja standartai !!!! standartiniai smugiai, standratiniai veiksmai ....
STANDARTAS- kileris numeris vienas !!!!
Rege gerai ir tesiai atsake i sita klausima: Nes tai atrodo graziai. !!!! ir tai yra tiesa ir yra logiskai.
beja sis bazinis veiksmas buvo naudojamas tavo rodytuose filmukuose). Ai dar yra shurikenas. 
Aciu, tu turbut esi vienas kuris pamate, ka as norejau parodyti