Siaip esu prastas rasytojas, bet laiteriui rekomenduociau i Shoshin kreiptis-Jiiiis paaiskins daug geriau uz mane. O Shiaip Laiteri jai rimtai domiesi, gali i musu stovykla Su sensejum Ulfu pabandyt patekt, tik su arganizatoriais pirma susikontaktuok

( Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti) Ulfas labai metodiskas, sneka mazai ir is esmes.
Čia jau manyčiau tektų peržvelgti jau ne japonus, o kiniečius, iš kurių japonai perėmė jų natūrfilosofiją. Aštuonios pasaulio šalių kryptys (tas yra svarbiausia), aštuonios pentagramos (gaila, kad pas mus baguačžan adeptų lygtai nėra ). Rytuose gajos klišės. Aštuoni ir viskas. 
Is is esmes, kiek suprantu taip ir yra. Mes darom triju tipu pratimus ginklu technikoj ken, jo. 1. Shiho giri (i keturias kryptis)
2. Happo giri ( i astuonias kryptis)
3. Nijuhappogiri(i dvidesimtastuonias puses)
Pirmi du turi po keleta variantu, paskutinis kiek esu mates, neturi. Situ pratimu tikslas- mokutis judeti i bet kuria puse, islaikant gera balansa irt.t.
Tai jutsu bazineje technikos tokio smulkaus skirstymo nera, gal nebent Shiho nage-metimas i keturias puses, bet realiai gali mesti i ta puse, kur nori.
Kuden-Ikurejo zodziai:" Dirbdamas su vienu partneriu visada galvok, kad ju gali buti ir daugiau." VISA aikido technika sukurta tokiu budu, kad naudodamas praktiskai bet kuri pratima, gali mesti partneri i bet kuria puse. Is cia visi kuno judesiai ir posukiai, bei tiesiu, linijiniu judesiu neakcentavimas. Kuden:" Kai dirbi su keliais oponentais, galvok apie juos keip apie viena." Naudodamas bet kuria technika turi matyti, kas darosi aplinkui, viena uzpuolika mesdamas i kita. Judeti reikia tokiu budu, kad jie trukdytu vienas kitam. Cia naudojami keli taktiniai metodai.