Priklauso nuo sėjėjo. Pažįstu tokių, kurių rankose atgyja net augalai, kuriems būčiau sakęs, kad atgyti neįmanoma... Tuo ir skiriasi ypatingi mokytojai nuo tiesiog gerų
Kas man nepatinka, tai kai toji vidutinybių statistika instruktorių naudojama kaip pasiteisinimas būti ne tokiu reikliu sau...
Beje, pasakyti mokiniui, kad nesugebėsi jo išmokyti, reikia nemažai drąsos. Ir tai nenaudinga - jis juk vaikšto, pinigus moka 
Dar šis tas. Man susidaro įspūdis, kad Aikido terpėje tų "sėklų" išdygsta mažiau, nei kokiame nors koviniame sporte. Kaip manote, kodėl?
Taip tu teisus. Tokiu mokytoju buna. Pasitaiko grubiai tariant is simto vienas. Lietuvoje uzsiiminejanciu Dziudo ar Karate yra simtai, jai ne tukstanciai. Kiek is ju yra cempionai, kazkokiu varzybu prizininkai? Juk vienetai, ar ne? O pasaulyje-lygiai taspats. Taspats bet kurioje zmoniu veiklos srityje. Aikido irgi taspats. Buna, nuvaziuoji i seminara, kuriame dalyvauja 120 zmoniu, is ju pasitaiko 4-5 kurie is tiesu supranta, ka daro ir yra geri, tame ka daro. Ir tai visai normalu, tai netgi labai gerai. Juk zmonems tai hobis, jie uzsiimineja savo malonumui. Ne kiekvienas juk ir stengiasi "kapstyti" labai giliai; retas kuris gali sau leisti uzsiimineti kiekviena diena.
Aciu dievui, mums nereikia ruosti zmoniu kazkokiam rezultatui-kiekvienas uzsiimineja sau ir del saves, . Ir visai nereikia sakyti zmogui, kad tu niekada to neismoksi-tai nesamone, manau. Zmogu, uzsiiminejanti, besimokanti kazko nereikia nei bausti, nei drausti. Ji reikia ti retkarciais paskatinti, pagirti. Vyksta normalus ukdymo procesas, paremtas geranoriskumu ir bendradarbiavimu.
Galiu drasiai teigti, kad zmoniu uzsiiminejanciu Aikido Lietuvoje daugeja kiekvienais metais. Bent jau musu asociacijos klubai pilni zmoniu-Kiekvienas klubas, kiek zinau turi po dvi tris uzsiiminejanciuju grupes kiekviena diena.

"Dar šis tas. Man susidaro įspūdis, kad Aikido terpėje tų "sėklų" išdygsta mažiau, nei kokiame nors koviniame sporte. Kaip manote, kodėl?" Sis tavo teiginys nera pagrystas. Is kur tokia informacija?