Ysikisiu ir as i sia diskusija

Zinote, man teiginyje "Aikido neaugina kovotoju" atsirado dalis tiesos. Aikido niekada nesiskelbe, netgi Uesibos laikais kaip "gatves kariu rengimo centras". Aikido visada buvo afisuojamas kaip fizinio ir dvasinio tobulejimo budas, praktikuojant budo. Praktikuodami budo, mes mokomes kovinius veiksmus, ir visgi kazkiek patobuliname savo naturalu sugebejima kovoti, tai yra tarsi aikido salutinis efektas, jei suprantate ka as noriu pasakyti

Tokia mano nuomone

Beje, neseniai atradau viena ydomu straipsni Ulf Evenas aikido centro puslapyje, ir istrauka is jo noreciau pacituoti:
Interviu su Hiroshi Isoyama Sensei:
Tuomet Chitose buvo daug imtyninkų, boksininkų ir panašių, kurie ateidavo pasityčioti iš to, ką mes darome. Kadangi vyko karas, Amerikos kariuomenėje buvo įvairių žmonių. Paprastai aikido praktikos metu įeinama ir atliekama technika kuomet oponentas atakuoja, bet kai aš tai atlikdavau, daugelis jų skųsdavosi, kad jie dar nepasiruošę. Jie norėjo, kad aš jiems leisčiau atlikti gerą sugriebimą ar smaugimą ir tada pažiūrėti, ar aš vis dar galiu atlikti savo technikas. Paprastai treniruočių metu oponentas smūgiuoja iš priekio ir tuomet juda už nage nugaros, taigi uke neturi galimybės atlikti atakos iki galo. Tačiau tai jų neįtikino ir jie norėjo pirma mane tvirtai sugriebti ir tik tada mesti man iššūkį. Buvo vienas toks jaunuolis, imtyninkas, kuris Helsinkio Olimpiadoje užėmė šeštą vietą. Jis taip sugriebė mane iš nugaros ant žemės, kad aš negalėjau pajudinti nei rankų, nei kojų ir iš šitos padėties jis man metė iššūkį. Vienintelė mano kūno dalis, kurią dar galėjau pajudinti buvo galva, taigi aš trenkiau galva jam į veidą, smogdamas į nosį pakaušiu. Be abejo, tai yra draudžiama imtynėse, tačiau tokios taisyklės netaikomos budo. Smūgio metu riktelėjau ir išnaudojau momentinį atsipalaidavimą, kad ištrūkčiau. Aš jam pasakiau “Tai yra budo!” ir jis buvo įtikintas.
Visgi aikido buvo sekmingai taikomas pries kovos sistemas. Jus gal vel pasakysite "O, cia kovoja ne sistema, o zmogus". Leiskite paklausti, kas si zmogu isugde?

PS: Ka reiskia KARMA? Ir kodel mano karma -1?? Sorry ilgai nesilankiau sitame puslapyje