AutoriusTema: Problema su stuburu  (Skaityti 35674 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
Re: Problema su stuburu
« Atsakyti #15 įjungtas: 2006 Rgs 20, 15:04:28 pm »
mohikanas turi omeny turbut jogos pratimus kaip saules pasveikinimas, nes ten judesiai primena kaip, kad raizytusi kate ar suo. yra karate pratimelis kuris vadinasi neko undo. neko - kate, undo - pratimas, jis panasus i saules pasveikinima, truputi paprastenis, bet ne ka blogesnis.
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #16 įjungtas: 2007 Sau 15, 17:30:59 pm »
Gal kas turit (turėjot) stuburo išvaržą? Aš ją, regis, užsidirbau prieš 3 dienas :-(. Paklausius protingų patarimų :-), užsirašiau pas Girskį, bet vis vien įdomu būtų išgirst apie praktinę kitų patirtį – ar greit sugijo, ar nepasikartojo, po kiek laiko pradėjot sportuot ir pan.
Beje, Lazdynų ligoninėj man nieko gero nepasakė – gerkit nuo skausmo, o jei suparalyžiuos, kreipkitės :O. Nors ir kaip skaudėjo, net susižvengiau nuo tokios diagnozės ir paskirto gydymo :D. Čia vos ne iš pakaruokliško humoro temos. Kai paskambinau Girskiui užsirašyt, tai išgirdę apie lazdyniškių veiksmus, man pasakė „nu geras, nu jie ir duoda...“
Taigi, be pinigų su gydymu nė žingsnio. ;-)

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #17 įjungtas: 2007 Sau 15, 17:32:57 pm »
O, kaip ta isvarza, tau pasireiske?
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #18 įjungtas: 2007 Sau 15, 18:36:42 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Gal kas turit (turėjot) stuburo išvaržą? Aš ją, regis, užsidirbau prieš 3 dienas :-(. Paklausius protingų patarimų :-), užsirašiau pas Girskį, bet vis vien įdomu būtų išgirst apie praktinę kitų patirtį – ar greit sugijo, ar nepasikartojo, po kiek laiko pradėjot sportuot ir pan.
Beje, Lazdynų ligoninėj man nieko gero nepasakė – gerkit nuo skausmo, o jei suparalyžiuos, kreipkitės :O. Nors ir kaip skaudėjo, net susižvengiau nuo tokios diagnozės ir paskirto gydymo :D. Čia vos ne iš pakaruokliško humoro temos. Kai paskambinau Girskiui užsirašyt, tai išgirdę apie lazdyniškių veiksmus, man pasakė „nu geras, nu jie ir duoda...“
Taigi, be pinigų su gydymu nė žingsnio. ;-)

Girskis gerai gydo. Žinau kam tikrai padėjo su stuburo išvarža. Bet ir po gydymo jis duoda tokių pratimų kompleksą, kurį pastoviai reikia daryt.

Tas žmogus, kuris gydėsi išvaržą, ilgokai vaikščiojo pas girskį, pinigų aišku paliko  :-( Bet po to bent skausmų nebereikia kentėt. O jis ir sportavo vėliau, štangikes kilnojo, nieko, normaliai :ruko:

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Sau 15, 18:44:24 pm »
Raimondui – Lenkiausi pakelt vaiko. Kai reikėjo išsitiest, nė iš vietos – „surakino“. Taip ir likau 90 laipsniu kampu susilenkus. Iki vakaro pratempiau, tada žiūriu į veidrodį – ogi aš kreiva į šoną, t. y., juosmens srity nuo tam tikro taško stuburas pasislinkęs į šoną, ir visai nemažai, kelis cm. Puikiai matosi ir iš priekio žiūrint, atrodo, kad stovi kojos, o liemuo atskirai uždėtas, šiek tiek šone... :O Skauda atsakančiai, skausmas kartais pereina ir į kojas iki kelių. Gulėt įmanoma tik ant šono, ant pilvo arba nugaros po ilgesnio laiko skausmas darosi nepakeliamas. Pagulėjus ilgiau ant šono (pvz., naktį) jaučiasi pagerėjimas, lyg ir stuburas šiek tiek atsitiesina, į vakarą vis blogyn (matyt, todėl, kad dieną neguliu, tai nugara pavargsta). Tiesa, vienoj nugaros pusėj raumenys atsipalaidavę, kitoj įsitempę (kieti), gydytoja sakė, kad taip organizmas „ginasi“, kad nebūtų padaryta daugiau žalos. Na, aišku, vaikštau labai sunkiai, kreivai, šlubai ir dantis sukandus.
Tai va maždaug tiek...

Saxum – supratau, ačiū. Vis tikiuos, gal kartais Girskis nustatys, kad man diagnozę neteisingą Lazdynuose pasakė, kad ne išvarža, ir tik duos pratimų kompleksą nugarai tiesint ir stiprint. Reiks tik retkarčiais jam pasirodyt ir viskas, galėsiu dirbt namie savarankiškai. Nes, nors ir kaip man brangi mano sveikata, aš ne dėdė Skrudžas Makdakas, deja...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Sau 15, 18:44:24 pm »

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #20 įjungtas: 2007 Sau 15, 19:45:50 pm »
Man, vaikui gimus, budavo panasiai. pastoviai pasilenkes. Pampersus keiti, ar maudai. Tai irgi buvo atsirades skausmas. Taip kirsdavo, kad kojas atimdavo. Kuri laika, neitempes nugaros, nieko kelt sunkaus negalejau. Vis ruosiausi pa daktarus,bet taip ir nenuejau. Tfu, tfu, tfu jau 2,5 metu kaip nieko. Praejo. tik su stangom dirbdamas dirza juosiuos. Del viso pikto
Nusmuko kaula :)

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2007 Sau 16, 23:21:03 pm »
Buvau pas Girskį. Turiu pasakyt, negaila nė kiek tų sumokėtų 140 Lt , jis tikras specas. :respect: Visų pirma, kaip ir tikėjaus, nėr man jokios išvaržos, Lazdynuose pievų pripasakojo. Yra tiesiog rimta įsisenėjus stuburo skoliozė, dėl jos atsiradęs raumenų stiprumo disbalansas, su tuo susijęs slankstelių poslinkis ir užspaustos nervų šaknelės. Reikia daryt specialius pratimus ir tada turiu šansą nugyvent gyvenimą su visiškai tiesiu stuburu. :-D Sužinojau apie save įdomių dalykų, pvz., kad mano pilvo presas l. stiprus, net po gimdymų daug stipresnis už nugarą, kas pasitaiko retai. Kad turiu ypač stiprinti... šlaunis, nes gavau diagnozę hipermobilumas, t. y., nenormaliai (per daug) lanksčios kojos, nemaniau, kad taip būna... Sakė, kojų raumenų tonusas silpnas, o pratimai, kuriuos darydavau sporto klube, tokie kaip pritūpimai ant vienos kojos kitą ištiesus į priekį, tinka ruošiant specnazui :D, bet mano atveju buvo visiškai netikslingi ir reikiamų kojų raumenų nesutvirtino – čia man buvo labai netikėta informacija. :O Dar mane pratampė ant specialaus tempimo stalo, elektros srove veikė nugaros raumenis ir skatino juose kraujotaką bei rankomis staigiais judesiais kaip reikiant pralaužė stuburą, traškėjo taip, kad atrodė, visi slanksteliai sutrupės... :O
Rezultatas toks, kad namo parėjau kaip ant sparnų, tiesia ir lengva nugara. Skausmas iki galo, aišku, nepraėjo, bet pagerėjimas neįtikėtinas. Jau ir vaiką kėliau, ir sunkų maišą (atsargiai, suprantama) – ir nieko. Vakar dar akys drėko iš skausmo nuo daug menkesnių judesių.
Taigi visiems „nugaristams“ :-) ir aš nuo šiol rekomenduoju – jei bėda, tiesiu taikymu pas Girskį. :D Tavo vietoj, raimondai, aš irgi pas jį kartelį užsukčiau – kad padėtį įvertintų. Bet tau pačiam, aišku, geriau matosi, eit ar neit.

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #22 įjungtas: 2007 Sau 17, 07:32:37 am »
Buvau pas Girskį. Turiu pasakyt, negaila nė kiek tų sumokėtų 140 Lt , jis tikras specas. :respect:
Taigi visiems „nugaristams“ :-) ir aš nuo šiol rekomenduoju – jei bėda, tiesiu taikymu pas Girskį. :D Tavo vietoj, raimondai, aš irgi pas jį kartelį užsukčiau – kad padėtį įvertintų. Bet tau pačiam, aišku, geriau matosi, eit ar neit.
:alus:
esu girdėjęs dau gerų žodžių apie Girskį  :respect:
įtempk presą

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #23 įjungtas: 2007 Sau 17, 08:00:31 am »
Jo jo, jau daug metų tai žinoma :ruko:

Atsijungęs Paltas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2007
  • Žinutės: 141

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Lap 26, 14:13:45 pm »
nu variau ir as pas girski ziuresim kas is to iseis ... sake as visas nekoks  :oops:

« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Lap 26, 14:13:45 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #25 įjungtas: 2007 Lap 26, 14:26:12 pm »
nu variau ir as pas girski ziuresim kas is to iseis ... sake as visas nekoks  :oops:

Nu informuok vis kaip sekasi :-)

Atsijungęs Paltas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #26 įjungtas: 2007 Lap 27, 08:52:07 am »
butinai informuosiu. dabar dave pratimu, kad siek tiek subalansuot raumenis, po 3 sav antras vizitas..

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #27 įjungtas: 2007 Lap 27, 08:54:54 am »
butinai informuosiu. dabar dave pratimu, kad siek tiek subalansuot raumenis, po 3 sav antras vizitas..

Kokios stavkės dabar pas jį? :-O

Atsijungęs Paltas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #28 įjungtas: 2007 Lap 27, 12:29:42 pm »
Kokios stavkės dabar pas jį? :-O
140uz valanda(bent jau 1 karta) ir jei uztrunki tai +20Lt uz kiekvienas 10 papildomu min., bet situ man nepaskaiciavo. Kiek dar reikes moket neaisku:)

Atsijungęs Tomasas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 384
  • Amžius: 40

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2007 Lap 28, 13:25:24 pm »
Šiaip aš irgi esu buvęs pas tą Girskį, bet man tai šiaip nepatiko pas jį. Nuėjau, jog pažiūrėtų, ar nėra kokios išvaržos, o jis pratimus pradėjo daryti. Tiksliau, net ne jis pats, o jo asistentas. Taip ir išėjau nesupratęs. Nes vienu metu, jis kelis žmones priėmes buvo.

« Atsakyti #29 įjungtas: 2007 Lap 28, 13:25:24 pm »