AutoriusTema: Problema su stuburu  (Skaityti 35456 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2005
  • Žinutės: 427
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Problema su stuburu
« Atsakyti #105 įjungtas: 2008 Grd 17, 11:42:50 am »
Kol kas dar nepavyksta nueit pas neurologą / neurochirurgą ar ką kitą, tai nežinau, ką pasiūlys. Radiologas sakė, kad operacija būtų vienintelė reali išeitis, bet liepė vis tiek nueit pas neuro-neuro, gal anie ką nors pasakys. O net jeigu ir operacija beliktų paskutinė išeitis, tai neaišku, kaip iki jos 'dasimušt', nes bet kam gi tų operacijų nedaro... Ir dar - operacija negarantuoja pagerėjimo, netgi gali dar labiau viską sugadint.

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 46
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2008 Grd 17, 12:15:13 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Kol kas dar nepavyksta nueit pas neurologą / neurochirurgą ar ką kitą, tai nežinau, ką pasiūlys. Radiologas sakė, kad operacija būtų vienintelė reali išeitis, bet liepė vis tiek nueit pas neuro-neuro, gal anie ką nors pasakys. O net jeigu ir operacija beliktų paskutinė išeitis, tai neaišku, kaip iki jos 'dasimušt', nes bet kam gi tų operacijų nedaro... Ir dar - operacija negarantuoja pagerėjimo, netgi gali dar labiau viską sugadint.

tai man čia viską tą ir sakė kaip pats minėjai neurologas/ neurochirurgas (Kauno klinikose), pavardės tiksliai nepasakysiu. Bet jei dar pats palyginus normaliai vaikštai, vadinas gali apsieit be tų kraštutinumų. Man buvo taip, kad net nepaėjau, iki wc nušliauždavau kažkaip su didelėm pastangom, gulėt irgi tik viena poza galėdavau. Turiu pora mažįstamų, kuriem po operacijos labai nedaug pagerėjo, o kaikuriais atvejais ir blogiau. Tad mano patarimas gydikis, stiprink nugarą, o kaip - patars specai. Aš dariausi įvairias procedūras ir vaistais atsistatinėjau.
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

google

• Svečias
« Atsakyti #107 įjungtas: 2008 Grd 17, 21:26:01 pm »
O dėl ko atsiranda tos išvaržos? :o

Jei apie stuburo išvaržas: tai tarpslanksteliniame diske vyksta metaboliniai pokyčiai, t.y  jo dehidratacija, jis kietėja ir kurį laiką fibrozinis žiedas (struktūra, sudaranti tarpslankstelinio disko išorinę dalį) dar išlaiko centrinę struktūrą. Kai žiedas įtrūksta, centrinė struktūra išsiveržia ir sukelia būdingą kliniką (tam tikrų refleksų išnykimas, skausmas plintantis iki kojų pirštų/o, jutimo sutrikimai, šlapimo sutrikimai ir t.t priklausomai, kurioje vietoje yra išvarža).
Jei jau kartą įvyko išvarža (belen kokia), didelė tikimybė, kad ateityje ji vėl įvyks. Visuomet stengiamasi apseit be operacijų, jei tas įmanoma. Diagnostikai geriausia magnetinis rezonansas (BMR) ar magnetinis rezonansas  ir kompiuterinė tomografija (KT), realiai, vien tik KT nelabai informatyvi būtent išvaržos diagnostikai, bet vertinga siekiant paneigt kitą patologiją.
O kad BMR padarytų, nėra taip lengva, nes visoj Lietuvoj yra, jei gerai pamenu, kokie tik 5 aparatai (didžiuosiuose miestuose), o ligonių yra daug, tad visiem užsimaniusiem, jo tikrai neskubama daryt, nebent patys užsimokat už tyrimą arba gydytojas neurochirurgas įžvelgia to tyrimo būtinybę.

Labai vaizdus piešinukas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  (Herniated disk- ten ta centrinė dalis, kuri ištrūksta, o ją supa fibrozinis žiedas. Ir ten netgi rodo, kaip išvarža užspaudė nugarinį nervą)
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 17, 21:44:11 pm nuo google »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #108 įjungtas: 2008 Grd 17, 21:47:45 pm »
nes visoj Lietuvoj yra, jei gerai pamenu, kokie tik 5 aparatai (didžiuosiuose miestuose)

Tai kad vien Vilniuje man regis minimum 3 yra...  :chmm:

google

• Svečias
« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Grd 17, 22:03:30 pm »
Tai kad vien Vilniuje man regis minimum 3 yra...  :chmm:

Nepatingėjau paieškot: poros metų senumo duomenys (vargiai kas stipriai pasikeitė)- Lietuvoj 8 BMR aparatai. Taip kad, tikrai nedaug.
Nuoroda:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  (ž.r. prie puslapio galo, antras priedas, lentelė)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Grd 17, 22:03:30 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #110 įjungtas: 2008 Grd 18, 12:33:54 pm »
Nu tai sakau,Vilniuje 3  :D

Nepatingėjau paieškot: poros metų senumo duomenys (vargiai kas stipriai pasikeitė)- Lietuvoj 8 BMR aparatai. Taip kad, tikrai nedaug.
Nuoroda:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  (ž.r. prie puslapio galo, antras priedas, lentelė)

Brajustas

• Svečias
« Atsakyti #111 įjungtas: 2012 Rgs 03, 19:01:30 pm »
Sveiki,
norėčiau šiemet pradėt lankyt kikbokso treniruotes. Bet mano yra iškrypęs stuburas. Privatus daktaras sakė, kad galiu sportuoti be apribojimų, bet einant į polikliniką panašu, kad daktarai mano kitaip. Gal kam teko susidurti ir žinote ar praleidžia med. patikroje sportui žmonės su stuburo iškrypimais? Nežinau net ar verta bandyti eiti.

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #112 įjungtas: 2012 Rgs 05, 21:49:23 pm »
Sveiki,
norėčiau šiemet pradėt lankyt kikbokso treniruotes. Bet mano yra iškrypęs stuburas. Privatus daktaras sakė, kad galiu sportuoti be apribojimų, bet einant į polikliniką panašu, kad daktarai mano kitaip. Gal kam teko susidurti ir žinote ar praleidžia med. patikroje sportui žmonės su stuburo iškrypimais? Nežinau net ar verta bandyti eiti.
Visada verta, aš tokiu atveju pasitarčiau su sportininkų masažistu. Jie geriausiai nusimano - iš patirties
įtempk presą

Atsijungęs Suiriken

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2008
  • Žinutės: 419
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2012 Rgs 10, 21:03:21 pm »
Sveiki,

Šiaip baseinas tau padėtu šiuo stuburo klausimu.  :chmm:
"It's not because things are difficult that we don't dare:It's because we don't dare that things are difficult. "

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #113 įjungtas: 2012 Rgs 10, 21:03:21 pm »