AutoriusTema: Klubų skausmai.  (Skaityti 20841 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Donciavas111

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 16
  • Amžius: 28
  • Vieta: Lietuva- Kaunas.
  • Šalis: il
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Donatas Paulauskas
Klubų skausmai.
« įjungtas: 2011 Spa 07, 00:46:36 am »
Sveiki. :) Aš pradėjau jausti skausmus ties klubų sritimi kai darau smūgius iš kojų lanku. Na o jei tiksliau tai jaučiu juos jau nuo praeitų metų rugsėjo mėnesio kai prasidėjo pirmos treniruotės po vasaros. Iš tiesu gimiau su ne pilnai išvystytais klubų  sąnariais. Tai man diagnozavo kai buvau 2 mėnesių, ir kaip pasakojo mama kitus puse metų buvau balne.
Ar galėtu šie skausmai būti susyja su tuo? Ar tai gali būti ir paauglystės skausmai? (Esu 14 metų.) Girdėjau ir skaičiau čia forume, kad tai gali būti simptomas nuo sudūlėjusių sąnarių. :/// Jei tai yra tiesa, tai kaip galima būtu tai gydyti?

Ačiū iš anksto už suteikta informaciją, ir pagalbą. :)))

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 720
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas-Vilnius
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Klubų skausmai.
« Atsakyti #1 įjungtas: 2011 Spa 07, 01:26:54 am »
Eik pas gydytojus.  ;-) Tikrai nebūtinai dar viskas prarasta. Mano pusbrolio dukra gimė su išnirusiais klubais, taip pat pusę metų balne buvo, ir tapo labai labai nebloga šokėja. Jei bus noro (bet ne kvailo užsispyrimo) toliau tęsti treniruotes, ir išmoksi save saugoti, riboti krūvius, viskas bus gerai.
"I have a high art, I hurt with cruelty those who wound me." - Archilocus, 650 B.C.

Atsijungęs Donciavas111

• 9 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Donatas Paulauskas
« Atsakyti #2 įjungtas: 2011 Spa 07, 01:34:46 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Eik pas gydytojus.  ;-) Tikrai nebūtinai dar viskas prarasta. Mano pusbrolio dukra gimė su išnirusiais klubais, taip pat pusę metų balne buvo, ir tapo labai labai nebloga šokėja. Jei bus noro (bet ne kvailo užsispyrimo) toliau tęsti treniruotes, ir išmoksi save saugoti, riboti krūvius, viskas bus gerai.

Tai aš dėl to ir jaudinuosi, kad negalėsiu sportuoti taip kaip noriu, nes be sporto tikrai savęs neįsivaizduoju. :D Bet šiaip tai manau, kad tikrai galima išgyti, nes turėjau tikrai didelių bėdų su kelių sąnariais, bet po metų išgyjau. :D

Atsijungęs Donciavas111

• 9 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Donatas Paulauskas
« Atsakyti #3 įjungtas: 2011 Spa 07, 01:38:31 am »
ir išmoksi save saugoti, riboti krūvius, viskas bus gerai.

Tai vat tame ir bėda, kad aš nemoku savęs riboti, atsiduodu visas per treniruotes. Aišku iš vienos pusės tai gerai, bet iš kitos tai...

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 720
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas-Vilnius
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2011 Spa 07, 02:04:24 am »

Tai vat tame ir bėda, kad aš nemoku savęs riboti, atsiduodu visas per treniruotes. Aišku iš vienos pusės tai gerai, bet iš kitos tai...

Galbūt tavo problema nėra rimta, ir jau greit tau nereikės savęs riboti. Geriausia būtų, kaip sakiau - eiti pas gydytoją. Gali nueit pas keletą ;)
"I have a high art, I hurt with cruelty those who wound me." - Archilocus, 650 B.C.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2011 Spa 07, 02:04:24 am »

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255
  • Amžius: 34
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2011 Spa 07, 14:52:19 pm »
Degeneraciniai požymiai pradeda atsirasti nuo 20m.
Dažniausiai labai apkrautiems, monotoniškais judesiais nuvargintiems sąnariams.
Tau nėra sūdulėję sąnariai, o kai jie būną sūdulęję, praktiškai nepagydysi :)
Siūlau kreiptis į gydytojus. Šiaip, klubo skausmas dažniausiai yra toje vietoje, kur yra kirkšnis, jeigu skauda kažkur šone, kaip įprasta rodyti, tai ten ne klubo sąnario skausmas, o nugaros.
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Atsijungęs Udra

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2010
  • Žinutės: 11
  • Amžius: 35
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #6 įjungtas: 2012 Spa 24, 18:03:18 pm »
Sveiki,

pasidalinsiu savo menka patirtimi dėl klubų skausmų.

Kažkur prieš gerus metus turėjau galimybę nemažai laiko praleisti kalnuose. Vieno tokio žygio metu su sunkia kuprine nusprendžiau išbandyti naują nusileidimo nuo kalno metodiką - bėgimą ristele :D viskas buvo puiku, nusileidau greit, tačiau tąnakt grįžęs namo negalėjau atsigult ant dešinio šono, nes siaubingai skaudėjo klubą. Kadangi buvau užsieny, tai pas gydytojus neskubėjau kreiptis ir per kokį gerą mėnesį skausmas išnyko. Vėliau kažkur po pusės ar visų metų vėl pradėjau jaust maudimą tame klube (klubo šone). Taip pat sukant koją ratu per klubą kiekvieno sukimo metu girdėjosi/jautėsi spragtelėjimas/perėjimas/šoktelėjimas ar pan. Įdomu buvo tai, kad visas maudimas per treniruotes praktiškai praeidavo, o ilgesnį laiką nesportavus - sustiprėdavo. Na galiausiai praėjus metam laiko nuo pradžioje minėto įvykio - nuėjau pas šeimos gydytoją (Vilniaus centro poliklinika), ji nusiuntė peršviest klubų ir užrašė pas ortopedę. Peršvietus nesimatė jokių pakitimų, o kaip vėliau ortopedė komentavo - "nuostabūs klubai"  :D O pati ortopedė apžiūrėjus diagnozavo, kad yra šioks toks nugaros raumenų disbalansas (lyg ir dešinėj pusėj esantys raumenys yra šiek tiek aukščiau, tai apkrauna stuburą, o pastarasis klubą. Dėl to jaučiau skausmą/maudimą klubo išorėje, sukimo metu "šoktelėjimas" gali būtų dėl to, kad įsitempus sausgyslėms/raiščiams jie pereidami per sąnarį už jo šiek tiek kliūna ir atsiranda minėtasis šoktelėjimas. Taip pat ji minėjo, kad jei yra problemų su pačiu klubu, tai skausmas jaučiamas kirkšnyje ir nuo jos gali išplisti per visą koją. Galiausiai davė popieriuką su pratimais ir atsisveikino. Ai dar šeimos gydytoja dar prieš apsilankant pas ortopedą (pas kurį eilėj laukiau pusantro mėnesio) išrašė priešuždegiminių vaistų, bet jų nusipirkt taip ir neprisiruošiau. Pratimus prisegu, gal kam įdomu bus:

« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 25, 08:29:42 am nuo EzysGazuotas »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2012 Spa 24, 21:37:49 pm »
Nukirpkime apačioje reklamą, nes turiu įtarimų, kad pratimus buvo galima sudėti ir be jos. Kitu atveju- trinsiu.
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Udra

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2010
  • Žinutės: 11
  • Amžius: 35
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2012 Spa 24, 21:41:57 pm »
Daktarė davė su reklama ir aš tiesiog nuskenavęs įdėjau. Jei reik trinti, tai reikia :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #8 įjungtas: 2012 Spa 24, 21:41:57 pm »