AutoriusTema: Vienu smūgiu priešą į dausas  (Skaityti 39841 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Vienu smūgiu priešą į dausas
« Atsakyti #120 įjungtas: 2006 Lap 15, 17:56:23 pm »
Ko tai įtart pradėjau, kad Denis gal išvis ne Lietuvoj sėdi... Kaip ten yra, ką?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #121 įjungtas: 2006 Lap 15, 18:05:10 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Saxum, skaičiau skaičiau ir niekaip nesupratau, kur ten tau tas prieštaravimas tarp tų dviejų citatų? Prasideda nuo centro, tas duoda signalą raumenims, jie visi įsitraukia (tie, kurie reikia).

Na, jei kalbame apie nervinius impulsus, tai čia savaime aišku, kad kiekvienas judesys prasideda smegenyse :angel: Šiaip aš supratau, kad smūgio metu nuo dubens eina smūgis, ne nuo kojos pėdos.

Citata
Sakai, kartais reikia įgrūst gilyn? Nu tada nebent jei tikrai turi didelę masę, tas padės. O šiaip sakau, mano patirtis tokia - naparnikai daužo grūsdami gilyn, nes yra ne meistrai. Tai jei pataiko į pilvo presą, iš to smūgio nieko nelieka, nes įtempiu raumenis ir viskas... O kai treneris prieina parodyt, kaip reikia smogt kiaurai, užuot stūmus, tai pojūčiai būna tokie - prisiliečia kumštis prie pilvo preso. Iš pradžių lyg nieko. Atrodo, nu, ką, prisilietė che che. Po sekundės grynai jausmas paima, lyg būtum peiliu pervertas. Su skausminiais pojūčiais. Ir kai pagalvoji, jei vožtų iš jėgos...

Nu kaip, grūsti gilyn, turiu omenyje ne STUMTI :ne: Smūgis turi būti greitas ir staigus, tačiau gilus. Kovoje veikia fizika, jokie ten paviršutiniai smūgiai nesuveiks, nes taikydamas į paviršių nelabai ir pataikysi į JUDANTĮ priešininką, kuris, bjaurybė, turi madą atsitraukti :) Žinoma, aš sutinku, kad duriant į akį ar kalabt per ausis, kaklą, kiaušus, nereikia giliai grūst, tačiau kai priešininkas judantis, visuomet reikia su rezurvu kalt. Kad jam kiek atšokus, jį dar pasiektume. 

Citata
Bet mes čia iš esmės ir aiškinam deniui kaip jis pageidavo, karatė, bokso, visų kitų menų smūgius. Ginkdie su tavim nesiginčiju ir neaiškinu, kad bokse va mušk kaip karatistas ir bus gerai. Nesąmonė čiuju gautųsi.

Tai kartais žmonės ginčijasi apie tą patį, kalbėdami kitais žodžiais  :angel:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #122 įjungtas: 2006 Lap 15, 18:05:58 pm »
Nu va, apie principus daugiau mažiau pašnekėjom, žiūriu, reikėjo man dar įtraukt sakinuką, kad ilgarankiai gali stipriau suduot - va, ką Saxum minėjo apie atstumus.
Dabar dar trumpai apie atlikimo techniką.
Rankų smūgiai - kumštis sugniaužiamas, nykštis apglėbia smilių ir didįjį pirštą, smūgiuojama smiliaus ir didžiojo piršto krumpliais ir viršutinėm falangom. Alkūnė, kaip Saxum minėjo, visą laiką išlieka nukreipta į apačią. Tiek smūgio pradžioj, tiek pabaigoj. Smūgiuojamą ranką metant į tikslą, priešinga ranka staigiu judesiu atitraukiama (hi-kitė), sutraukiant nugaros raumenis smūgio metu.
Smūgis pradedamas delnu į viršų, užsukamas delnu į apačią kontakto metu, - tarsi įgręžiamas, taip jam priduodant daugiau jėgos. Bo visi žinom, kad įsukti varžtą reikia mažiau jėgos nei sukalti vinį į sieną.
Kojų smūgiai - smūgis į priekį, kojų pirštai atlaužiami į save, smūgiuojama po nykščiu esančia pagalvėle. Kitu atveju rizikuojama kojų pirštus nusilaužti.
Jei vyksta mojamas smūgis į šoną, pvz., per pasmakrę iš apačios, (yoko geri keage), smūgiuojama pėdos šonu, kojos nykštys užlaužtas į save, kiti pirštai nuleisti (balerinos principu) vardan geresnio pėdos šono įsitempimo.
Jei smūgiuojama į šoną, taikant kad ir į duobutę ir tai yra jėgos smūgis, (yoko geri kekomi) smūgiuojama kulnu, kojų pirštai analogiškai kaip ir yoko geri keage.
Yra dar shuto smūgis per kaklą, delnu, nykštys užlenktas, pirštai suspausti, smūgiuojama delno šonu.
Kalbant apie smūgių vietas, pažeidžiamiausia yra centrinė žmogaus dalis - tarpuakis, nosis, smakras, kaklo priekis, toliau palei stuburą iki klyno. Nu o paskui nuo 1 dano mokomasi smūgių į nervinius centrus. Mokiniam apie juos nieks nepasakoja, tai aš jų vietos ir nežinau. Bet turiu kažkur knygiūkštę, kur jie visi parodyti, tai galėčiau atsikast ir apibūdint.
Tiek vat būtų. Jei dar kam reikia pro principus, sakykit, dar nenurashiau visko :D
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #123 įjungtas: 2006 Lap 15, 18:11:43 pm »
Bliam, nu ne į paviršių tie meistrai taiko. Taiko kiaurai. Kai aš padaryt nemoku, tai ir paaiškint nemoku. Mušdami jie įsivaizduoja, kad muša, jei taiko tarkim į saulės rezginį, kad muša į stuburą anoj pusėj žmogaus. O ne tai kad taikytųsi bakstelt. Ir pagal kažkokius fizikos dėsnius jiem ir gaunasi kiaurai. Ai, jei nesi tokio smūgio patyręs iš nieko, tai aš tau ir nepaaiškinsiu. Kol pati nepatyriau kelių smūgių, tai man irgi durnai skambėjo, prisipažįstu. Nors ir buvau lankius jau šešis metus. 
Dėl judančio priešininko. Mokomės tokius dalykus. Kadangi mes smūgį matuojam ne, kaip čia pasakius, akim, kad va pažiūrėjau, priešininkas ten, mušiu, ir jei jis pasitrauks, nebepataikysiu, o kvėpavimu - išaiškint negaliu, pamatyt reikia, tai sureaguojam į bet kurią priešininko padėtį (nu ne visada, čia gal reik pasakyt, meistrai sureaguoja). Vėlgi gero meistro smūgio greitis yra toks milžiniškas - demonstravo treneriukas, buvau trešas pasižiūrėt, kad iš esmės nespėsi sureaguot ir tiek - nespėsi pasitraukt. O jei spėsi, tam yra smūgio atstumo reguliavimas kvėpavimu. Ot pasakiau krūtai, ne?  :-] 

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #124 įjungtas: 2006 Lap 15, 19:21:52 pm »
Bliam, nu ne į paviršių tie meistrai taiko. Taiko kiaurai. Kai aš padaryt nemoku, tai ir paaiškint nemoku. Mušdami jie įsivaizduoja, kad muša, jei taiko tarkim į saulės rezginį, kad muša į stuburą anoj pusėj žmogaus.

Nu va, dabar kita kalba :alus:

Citata
Vėlgi gero meistro smūgio greitis yra toks milžiniškas - demonstravo treneriukas, buvau trešas pasižiūrėt, kad iš esmės nespėsi sureaguot ir tiek - nespėsi pasitraukt.

Žiūrint kas trauksis ir kaip :senis:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #124 įjungtas: 2006 Lap 15, 19:21:52 pm »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #125 įjungtas: 2006 Lap 15, 19:23:30 pm »
Ko tai įtart pradėjau, kad Denis gal išvis ne Lietuvoj sėdi... Kaip ten yra, ką?

Aciu uz paiskinimus :) Netgi nespeju viska skaityti :) Dirbti irgi reikia:) ....
As sedziu Münchene :)
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #126 įjungtas: 2006 Lap 15, 20:04:48 pm »
Va dar pasiskaičiau, Saxum, vieną tavo frazę. Nu tai smūgis prasideda aišku smegenyse, bet jei jau kalbėsime apie fizinę smegenų išraišką, tai taip, karatė smūgis prasideda ne dubenyje tiesa, bet pilvo prese. Ir ne nuo pėdos. Tik paskui viskas garuoja į pėdas rankas ir kur ten dar. Dubens darbas aišku irgi labai svarbu, kaip va buvęs treneris vienam vaikų žurnale sakė, kad dirbama stipriais, energingais dubens judesiais, ir prisipažįstu, kad perskaičius kaip tai ne apie karatė pagalvojau  :oops:, bet čia jau prasideda tai, ko neparašysi, daryt reikia...

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #127 įjungtas: 2006 Lap 15, 22:43:54 pm »
Va dar pasiskaičiau, Saxum, vieną tavo frazę. Nu tai smūgis prasideda aišku smegenyse, bet jei jau kalbėsime apie fizinę smegenų išraišką, tai taip, karatė smūgis prasideda ne dubenyje tiesa, bet pilvo prese. Ir ne nuo pėdos. Tik paskui viskas garuoja į pėdas rankas ir kur ten dar. Dubens darbas aišku irgi labai svarbu, kaip va buvęs treneris vienam vaikų žurnale sakė, kad dirbama stipriais, energingais dubens judesiais, ir prisipažįstu, kad perskaičius kaip tai ne apie karatė pagalvojau  :oops:, bet čia jau prasideda tai, ko neparašysi, daryt reikia...

Dubuo labai svarbus. Bene svarbiausias. O nuo pėdos prasideda SUKAMASIS judesys.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #128 įjungtas: 2006 Lap 16, 00:22:11 am »
Sakai, kartais reikia įgrūst gilyn? Nu tada nebent jei tikrai turi didelę masę, tas padės. O šiaip sakau, mano patirtis tokia - naparnikai daužo grūsdami gilyn, nes yra ne meistrai. Tai jei pataiko į pilvo presą, iš to smūgio nieko nelieka, nes įtempiu raumenis ir viskas... O kai treneris prieina parodyt, kaip reikia smogt kiaurai, užuot stūmus, tai pojūčiai būna tokie - prisiliečia kumštis prie pilvo preso. Iš pradžių lyg nieko. Atrodo, nu, ką, prisilietė che che. Po sekundės grynai jausmas paima, lyg būtum peiliu pervertas. Su skausminiais pojūčiais. Ir kai pagalvoji, jei vožtų iš jėgos... Nu aš čia kartojuos, bet bandau išaiškint karatė esmę, pati meistru nebūdama :)

O treneris ne aiskino kaip islaikyti toki smugi ???
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #129 įjungtas: 2006 Lap 16, 00:27:34 am »
Mano pastabėlė - esu pajutus meistrų (3 dano) tokį persmelkiantį smūgį, kai jie nenaudojo jėgos, tik greitį. Toks jausmas, kad tave kaip kardu kiaurai perskrodė, sustingsti akimirkai, susiparaližuoji. Ir tikrai niekur nenuleki.
Tai buvo seminaras ..? Idomu butu pajausti toki smugi....

« Atsakyti #129 įjungtas: 2006 Lap 16, 00:27:34 am »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2006 Lap 16, 00:45:18 am »
Dubuo labai svarbus. Bene svarbiausias. O nuo pėdos prasideda SUKAMASIS judesys.

Tai yra bokso technika?

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #131 įjungtas: 2006 Lap 16, 00:56:43 am »
Bliam, nu ne į paviršių tie meistrai taiko. Taiko kiaurai. Kai aš padaryt nemoku, tai ir paaiškint nemoku. Mušdami jie įsivaizduoja, kad muša, jei taiko tarkim į saulės rezginį, kad muša į stuburą anoj pusėj žmogaus. O ne tai kad taikytųsi bakstelt. Ir pagal kažkokius fizikos dėsnius jiem ir gaunasi kiaurai. Ai, jei nesi tokio smūgio patyręs iš nieko, tai aš tau ir nepaaiškinsiu. Kol pati nepatyriau kelių smūgių, tai man irgi durnai skambėjo, prisipažįstu. Nors ir buvau lankius jau šešis metus. 
Tai pabandyk musti be jegos gal ir tau taip gausis  kiaurai..?

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #132 įjungtas: 2006 Lap 16, 01:10:24 am »
Chebryte, kiaurai gausis ne todėl, kad daroma be jėgos. Božė, nu kaip paaiškint. Daroma su didžiule jėga. Kai visi raumenys įsitempę, tai kur dar gali būt didesnė jėga? Tiesiog smūgis sustabdomas ant žmogaus kūno paviršiaus. O raumenys įsitempę...
Dabar kas dėl seminarų. Būna tie seminarai pas mus po du kartus per metus. Bet tai ką man demonstravo, treneris demonstravo per treniruotę, aiškindamas, kaip reikia mušti. Jis pats ir yra 3 dano meistras... O dėl tokio smūgio išlaikymo... Abejoju, kad jei smūgis būtų atliktas su visa jėga, kad kas nors tą smūgį galėtų išlaikyti. O kai ant tavęs demonstruoja, taigi nesužeidžia. Tu tiesiog pajunti, kaip smūgio jėga pereina kiaurai tave. Bet kadangi smūgis silpnas, žalos jis nepadaro.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #133 įjungtas: 2006 Lap 16, 09:00:19 am »

Hmmmm.... Idomu, ir kur gi ten stripulis treniruojasi??? :) Daug pazistamu raidziu, ka, Saxumski?  :alus:
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #134 įjungtas: 2006 Lap 16, 09:01:48 am »
Chebryte, kiaurai gausis ne todėl, kad daroma be jėgos. Božė, nu kaip paaiškint. Daroma su didžiule jėga. Kai visi raumenys įsitempę, tai kur dar gali būt didesnė jėga? Tiesiog smūgis sustabdomas ant žmogaus kūno paviršiaus. O raumenys įsitempę...
Dabar kas dėl seminarų. Būna tie seminarai pas mus po du kartus per metus. Bet tai ką man demonstravo, treneris demonstravo per treniruotę, aiškindamas, kaip reikia mušti. Jis pats ir yra 3 dano meistras... O dėl tokio smūgio išlaikymo... Abejoju, kad jei smūgis būtų atliktas su visa jėga, kad kas nors tą smūgį galėtų išlaikyti. O kai ant tavęs demonstruoja, taigi nesužeidžia. Tu tiesiog pajunti, kaip smūgio jėga pereina kiaurai tave. Bet kadangi smūgis silpnas, žalos jis nepadaro.

O nakuja raumenis itempt? Kad smugis stabdytusi? ;) Svarbiausia greitis smugio. Ir taskas i kuri taikai. Ant stuburo jis ar ant zando - cia jau antras klausimas. Visa kita  - ne internetu.
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

« Atsakyti #134 įjungtas: 2006 Lap 16, 09:01:48 am »