Saxum, skaičiau skaičiau ir niekaip nesupratau, kur ten tau tas prieštaravimas tarp tų dviejų citatų? Prasideda nuo centro, tas duoda signalą raumenims, jie visi įsitraukia (tie, kurie reikia). Paaiškink ką, durnei? Dėl to, kad jėgos turi būti gale smūgio, tai ir yra - aš ten trumpinau kai ką, kad labai daug nebūtų, bet - įsitempi pradžioj, atsipalaiduoji rankos raumenis, jei ranka smūgiuoji, kojos raumenis, jei spiri, neši tą ranką ar koją smūgio kryptim, kontakto metu maksimaliai sutrauki tuos raumenis kuriuos reikia, jei esi naujokas, sutrauki visus raumenis, bo neatsirinksi iš įpratimo, ir sustabdai kumštį ar koją prilietęs paviršių - sustabdai, o ne raumenis atpalaiduoji, - kad eitų smūgis kiaurai.
Sakai, kartais reikia įgrūst gilyn? Nu tada nebent jei tikrai turi didelę masę, tas padės. O šiaip sakau, mano patirtis tokia - naparnikai daužo grūsdami gilyn, nes yra ne meistrai. Tai jei pataiko į pilvo presą, iš to smūgio nieko nelieka, nes įtempiu raumenis ir viskas... O kai treneris prieina parodyt, kaip reikia smogt kiaurai, užuot stūmus, tai pojūčiai būna tokie - prisiliečia kumštis prie pilvo preso. Iš pradžių lyg nieko. Atrodo, nu, ką, prisilietė che che. Po sekundės grynai jausmas paima, lyg būtum peiliu pervertas. Su skausminiais pojūčiais. Ir kai pagalvoji, jei vožtų iš jėgos... Nu aš čia kartojuos, bet bandau išaiškint karatė esmę, pati meistru nebūdama
Bet mes čia iš esmės ir aiškinam deniui kaip jis pageidavo, karatė, bokso, visų kitų menų smūgius. Ginkdie su tavim nesiginčiju ir neaiškinu, kad bokse va mušk kaip karatistas ir bus gerai. Nesąmonė čiuju gautųsi.
O dėl video. Aš neturiu. Bet įdomu, iš katro miesto Denis būtų? Nes jei iš Vilniaus, tai lapkričio 25 d. A. Kulviečio vidurinėj vyks Lietuvos tradicinio karatė varžybos, ten ir galima visokių smūgių prisižiūrėt. Dėl platesnės info žr. Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti