Taip smūgiuoti gali kiekvienas, svarbu su naparniku susitart, kad gražiai nudribtų ir nutaisytų nustebusią išraišką... Man patiko čia pateiktas fox televizijos reportažiukas, kur JAV irgi vienas "treneris" taip savo auklėtinius švariai guldė, bet kai buvo paprašytas parodyt savo meną ant žurnalistės, jam kaip tai nieko neišėjo, nu tai tada davė jam dar šansą pasirodyt toli su aikido, toli su džiudžitsu, sorry, nepamenu, nu ir vėl niekas nesuveikė, nu ir tada jau "treneris", gelbėdamas kailį, pareiškė, kad tie jo fokusai veikia tik 40 proc. žmonių, nes yra tokių, kuriem neveikia... Iš visų šitų parodytų šiokią tokią pagarbą kelia National Geographic vaizdelis, nes yra logikos - jei voši atitinkamai į nervų rezginį, žmogui bus blogai. Vieną tokį rezginį mes visi žinom - "saulės mazgą". Esu pilvu suvažiavus į stalo kampą ties tuo rezginiu, tai poveikis tikrai nemažas - žiopčioji, kvėpuot negali, išsitiest negali normaliai... Tai jei į tokį pataikius su dar didesne jėga, arba į širdį, kaip ten rodė, pilnai tikiu, kad galima ir užmušti. Bet ant žmogaus taigi niekas tokių dalykų nedemonstruos, tai kai čia šnekam, kol ant savęs nepajusiu, nepatikėsiu, tai tokios šnekos nelabai turi prasmės, nes kai užmuš vienu smūgiu, ar patikėsim, ar nepatikėsim, nebeturi prasmės... Nu ir nežinau, asmeniškai man Vasiljevas atrodo kaip pokazucha. Bet pasakyt, kad tai yra nesąmonė, negaliu, nes nedalyvavau ir savo akim nemačiau.