Lonsai, atsakau į metų senumo klausimą :O, kiek žinau... Man chirurgas panašiu atveju irgi minėjo raiščių atsipalaidavimo grėsmę. Situacija buvo ta, kad per treniruotę iš vietos per sąnarį iššoko blauzdikaulis (šlaunikaulio atžvilgiu), man krentant ant grindų „įšoko“ atgal.

Kelias baisiai sutino, iš jo traukė skysčius, diagnozavo įtrūkusį raištį. Sakė, kad tą vietą reikia saugoti, pavaikščiot apsirišus elastiniu bintu, bet akcentavo, kad apsirišus būt tik kurį laiką, priešingu atveju kelias įpras prie to „palaikymo“ ir per daug atsipalaiduos, tada nusiėmus bintą atsiranda grėsmė pakartot traumą. Psichologiškai jaučiau gan stiprią baimę nusirišt bintą, nusirišus vos ne kiekvieną sekundę laukiau to šūvio garso ir skausmo, kai kaulas išeina į šoną. Bijojau, kad antrąsyk jis taip sėkmingai pats negrįš atgal... Bet verčiau save vis sportuot be jo, užsirišdavau tik prieš intensyvesnes, nei įprastinė, treniruotes. Buvo kartas, kai stipriai kryptelėjau koją ir skausmai atsinaujino, bet kaulas iš vietos neišėjo. Nuo tada dar koją skaudėjo apie metus, bet galiausiai skausmai praėjo. Dabar nebeskauda ir neberišu. Kai grįšiu sportuot, irgi neberišiu. Tiesa, pas medikus irgi nebesilankau, tai nežinau, ką jie pasakytų, ar ta koja iki galo susitvarkė ar ne (man sakė, kad įtrūkę raiščiai niekad iki galo neatsistato, jie sugyja randu ir toj vietoj tampa neelastingi, nežinau, kiek tai tiesa).
Taigi, metai praėjo.

Ar tebeskauda čiurną?