AutoriusTema: Europa ir...  (Skaityti 35532 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #75 įjungtas: 2006 Vas 22, 10:13:30 am »
Citata iš: ten_chi
Visgi is jusu visu postu man tarsi atrodo kad prestizas (stiliaus,klubo,whatever...) pasiekiamas kovotoju rengimo greiciu... Pitbull:) i tavo klausima kas naudoja mokytasi technika, boksininkas ar aikidoka, jau atsakiau - zmones panadoja metimus ir po keliu menesiu treniruociu. BET galu gale suprantu, kad kiekvienam savo - vienam greitas parengimas mazomis pastangomis nesigilinant i esme, kitam pats studijavimas (kuris NERA neturintis nieko bendro su kova) teikia malonuma ir norima rezultata.
Suprantu tavo poziciją  - kiekvienam savo. Pagrindinė TEMA šioje šakoje vis dėl to - kario/kovotojo paruošimo technologijos. Nu kas gi prasidėjus karui arba kilus kitokiems SKUBIEMS poreikiam puls gilintis į filosofiją ir atiduoti studijoms 10 metų? Tada reikalinga greita technologija, o ne estetinis vaizdas. Juk nepulsi ginčytis, kad kare vargu ar yra kas nors gražaus estetui?
Tada reikia kažko, kas veikia greitai ir reikalauja mažiausiai psichologinių barjerų laužymo. Juk pvz. treniruojantis pagal (beveik) bet kurią rytų sistemą, žmogus (europinio auklėjimo) tikrai turi iš naujo susidėlioti visą elgesio/mąstymo modelį, susikurti naujų įgudžių ir pan. O visa tai atima nemažai laiko.
Bepigu "štampuoti" kareivius iš japonų, vietoj krepšinio ir kvadrato per fizinio pamokėlės užsiiminėjančiu baziniu Šotokanu - užtenka keletos mėnesių, kad jų "kulokus" paversti pakankamai rimtu ginklu. Europiečiui visi šie mokslai ir pats mąstymo būdas nėra natūralus - kultūros skirtumai.
Nesu nusistatęs prieš aikido ar karate - tiesiog norėčiau pangrinėti ŠIUO ATVEJU būtent praktinį paruošimo greitį.
Visiems ringo kovotojams - o kokio velnio pvz. tam pačiam aikido adeptui lįsti į tą jūsų MMA ar kitą ringą? Jis save mokinasi apginti, stipriai nežalodamas priešininko - jam savęs ir kitų vertinimo kriterijai yra visai kiti. Jis akcentus ir taškus kitose vietose dėlioja.
Bet būtų didžiulė klaida galvoti, kad žmogus nematantis prasmės eiti į ringą negali sužaloti, o žmogus nesimokinęs spardytis savo stiliaus ribose nesugebės įspirti ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
Europa ir...
« Atsakyti #76 įjungtas: 2006 Vas 22, 11:36:22 am »
Tame ir esme, kad tipinis tarkim 2 metus treniravesis aikidoka gatveje apsiginti turi zymiai maziau sansu nei tarkim boksavesis. Nu neduoda aikido tu butinu igudziu smugiuoti, atlikti metima ir t.t.
Bet esme tame, kad zmogus atidirbinejas smugi koja, ji atliks geriau, tiksliau ir staigiau nei tas kuris nebande.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #77 įjungtas: 2006 Vas 22, 11:41:40 am »
Citata iš: OSU
Tame ir esme, kad tipinis tarkim 2 metus treniravesis aikidoka gatveje apsiginti turi zymiai maziau sansu nei tarkim boksavesis. Nu neduoda aikido tu butinu igudziu smugiuoti, atlikti metima ir t.t.
Bet esme tame, kad zmogus atidirbinejas smugi koja, ji atliks geriau, tiksliau ir staigiau nei tas kuris nebande.
Žinoma- išgyvena pasiruošęs. Tačiau... oi kaip dažnai ir ne vietoje Fortūna dantis parodo.... :punch::alus:

O dėl esmės - jo, maksimalus paprastumas ir duoda universalumą ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #78 įjungtas: 2006 Vas 22, 13:56:41 pm »
Citata iš: OSU
Citata iš: Lonsas
Pitbull prasau apibrezk ta "kovotojo" savoka. Jei tu apie zmones kurie kaunasi ringe uz pinigus tai ne, tokiu kovojanciu aikidoku as nepazystu. Ar tu cia apie "profesionalius" baru museikas ar apie kokius? Zinok nuosirdziai sakau - nesupratau klausimo.
gal reiktu kada bandyma padaryt? kokiam susibegime ar kur. palengvinkime aikidokam salygas, uzdekime smugiuotojams pirsitnes. tegu aikidokos parodo ka moka!

ka reiskia kovotojo savoka? kas yra mate gatves kova ar MMA kokia kova kur is aikido butu technika koks vyrukas naudojas? ir nereikia man tu juokingu irodinejimu kad: "aikido ne ringui ruosia". juokinga! neruiskit ringui, bet tai blin jai technika yra gera tai nemanau kad ir ringe ji butu pamirsta! o kodel ji nera naudojama? tikrai, man tas teiginys apie neringo kovotojus skamba mazu maziausiai juokingai!
koki filmuka, betka realaus is aikido! prasau! pakeiskit mano nuomone! :]
Panasias mintis apie aikido buvau idestes ten ju tinklapyje :), tai ju mokytojo atsakymo pagrindine mintis buvo, girdi jie ten rimtus kovotojus ruosia kurie kaunasi be jokiu taisykliu, o ne siaip ringui :). Kaip pats isbandes aikido galiu tik patvirtinti, kad ringui pagal MMA ten nieko gero (jeigu studijuosi vien aikido) is ju technikos nepanaudosi. O gatvej juo labiau.
Bet jeigu studijuoji koki pragamtiskesni kovos mena, tai si ta naudingo galima rasti.
tai va ir mano mintis panasi buvo! kad kaip priedas ar studiju tesimas jau turint gerus pagrindu, bei supratima aikido gal visai ir nieko :]
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #79 įjungtas: 2006 Vas 22, 14:00:13 pm »
Citata iš: Skeptikas
Visgi is jusu visu postu man tarsi atrodo kad prestizas (stiliaus,klubo,whatever...) pasiekiamas kovotoju rengimo greiciu... Pitbull:) i tavo klausima kas naudoja mokytasi technika, boksininkas ar aikidoka, jau atsakiau - zmones panadoja metimus ir po keliu menesiu treniruociu. BET galu gale suprantu, kad kiekvienam savo - vienam greitas parengimas mazomis pastangomis nesigilinant i esme, kitam pats studijavimas (kuris NERA neturintis nieko bendro su kova) teikia malonuma ir norima rezultata.
Suprantu tavo poziciją  - kiekvienam savo. Pagrindinė TEMA šioje šakoje vis dėl to - kario/kovotojo paruošimo technologijos. Nu kas gi prasidėjus karui arba kilus kitokiems SKUBIEMS poreikiam puls gilintis į filosofiją ir atiduoti studijoms 10 metų? Tada reikalinga greita technologija, o ne estetinis vaizdas. Juk nepulsi ginčytis, kad kare vargu ar yra kas nors gražaus estetui?
Tada reikia kažko, kas veikia greitai ir reikalauja mažiausiai psichologinių barjerų laužymo. Juk pvz. treniruojantis pagal (beveik) bet kurią rytų sistemą, žmogus (europinio auklėjimo) tikrai turi iš naujo susidėlioti visą elgesio/mąstymo modelį, susikurti naujų įgudžių ir pan. O visa tai atima nemažai laiko.
Bepigu "štampuoti" kareivius iš japonų, vietoj krepšinio ir kvadrato per fizinio pamokėlės užsiiminėjančiu baziniu Šotokanu - užtenka keletos mėnesių, kad jų "kulokus" paversti pakankamai rimtu ginklu. Europiečiui visi šie mokslai ir pats mąstymo būdas nėra natūralus - kultūros skirtumai.
Nesu nusistatęs prieš aikido ar karate - tiesiog norėčiau pangrinėti ŠIUO ATVEJU būtent praktinį paruošimo greitį.
Visiems ringo kovotojams - o kokio velnio pvz. tam pačiam aikido adeptui lįsti į tą jūsų MMA ar kitą ringą? Jis save mokinasi apginti, stipriai nežalodamas priešininko - jam savęs ir kitų vertinimo kriterijai yra visai kiti. Jis akcentus ir taškus kitose vietose dėlioja.
Bet būtų didžiulė klaida galvoti, kad žmogus nematantis prasmės eiti į ringą negali sužaloti, o žmogus nesimokinęs spardytis savo stiliaus ribose nesugebės įspirti ;)
pala pala!!! nereikia karate tapatinti! karate irgi pakankamai greitas paruosimas vyksta! aisku nelygu koks stilius, bet tarkim Shidokanas arba KUDO (jai vistik vadinsime tai karate) esme panasi kaip Thai Boxe ir pan. gal kiek technika ivairesne, del to gali siek tiek ilgiau uztrukti, bet priskirciau kai kurias karate sakas prie GREICIAUSIUJU paruosimo grupes :)
karate esme ir buvo butent kova. netgi kova kare. tiesiog kai kurie stiliai nutolo siek tiek nuo pirmines paskirties. taciau toli grazu ne visi!

p.s. dar ir nelabai mano megiama Kiokushin'a pamirsau! :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Europa ir...
« Atsakyti #79 įjungtas: 2006 Vas 22, 14:00:13 pm »

Rasheed

• Svečias
Europa ir...
« Atsakyti #80 įjungtas: 2006 Vas 22, 15:53:08 pm »
:P Tavo nelabai megiamas kyokushinas tai to paties shidokano ir daido juku "tėvas". Osu.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #81 įjungtas: 2006 Vas 22, 19:55:21 pm »
Citata iš: Rasheed
:P Tavo nelabai megiamas kyokushinas tai to paties shidokano ir daido juku "tėvas". Osu.
as ir nedrisciau teigti kitaip :]

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #82 įjungtas: 2006 Vas 22, 20:22:48 pm »
Atrodo kad jus zmones karui ruosiates... Na bet kaip ir sakiau, kiekvienam savo. Uzsiiminedamas aikido, as pats sau yrodziau, kad tai ir kovai igudzius duodantis kovos menas ir dvasine disciplina ir galu gale turiningai praleistas laikas. Tai mane tenkina. Gal lonsa tenkina boksas ir kudo, pitbull fechtavimas peiliais ir t.t. Kaip jau sakiau, kiekvienam savo. Niekada nekritikavau jokio kovos meno, sporto, sistemos ir panasiai nes manau kad jie VISI yra geri ir pritaikomi (be to kompetencijos trukumas  :) ) Ir is vis kokia prasme kazka kitiems yrodineti... AS zinau ir MAN to uztenka.

P.S. Ei moderatoriai, kodel sypseneliu nerodo? :)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #83 įjungtas: 2006 Vas 22, 20:35:29 pm »
del sypseneliu Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #84 įjungtas: 2006 Vas 23, 08:33:30 am »
Atrodo kad jus zmones karui ruosiates... Na bet kaip ir sakiau, kiekvienam savo. Uzsiiminedamas aikido, as pats sau yrodziau, kad tai ir kovai igudzius duodantis kovos menas ir dvasine disciplina ir galu gale turiningai praleistas laikas. Tai mane tenkina. Gal lonsa tenkina boksas ir kudo, pitbull fechtavimas peiliais ir t.t. Kaip jau sakiau, kiekvienam savo. Niekada nekritikavau jokio kovos meno, sporto, sistemos ir panasiai nes manau kad jie VISI yra geri ir pritaikomi (be to kompetencijos trukumas  :) ) Ir is vis kokia prasme kazka kitiems yrodineti... AS zinau ir MAN to uztenka.

Žinai, o tu juk teisus - ruošiamės iš tikrųjų karui ;) Kas duonos ir cukraus atsargas kaupia, o kas (kaip pitbull:) ar aš) ir peilius galanda ;)

Europa ir...
« Atsakyti #84 įjungtas: 2006 Vas 23, 08:33:30 am »

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
Europa ir...
« Atsakyti #85 įjungtas: 2006 Vas 23, 09:12:50 am »

Jeigu jau taip filosofiskai ziureti, aplamai viskas yra pritaikoma :-)

Atsijungęs pitbull:)

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 1613
  • Vieta: ------------

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #86 įjungtas: 2006 Vas 25, 23:01:21 pm »
Sveix,Mokytojas:)
Senokai besikalbejom:).
Del 1 posto.
Zmogus l.gajus padaras.Dazniausiai mirtinas tech. demonstruoja "sensejai" kurie net kovoti dorai nemoka:(.Iki skausmingu ir gyvybiskai svarbiu "zonu" dar prieiti reik.O tai "TAKTIKO TEXNICESKAJA PODGOTOVKA".Kai negali "ideti" desinio "kroso" i nosi,o kairio kablio i kepenis,tai kokia mirtina tech.?
Apie kokia kova ir pasiruosima kovoti kalbam,kai ne vieno tech. veiksmo neatlikai "realiame" laike,pries zmogu kuris nusiteikia agresyviai tavo atzvilgiu?
2.Postas:)
Deja,kaip prieinama prie kovos visi dirba daug maz vienodai."Vsio uze ukradeno do nas".Zmones taip ilgai ir sekmingai zudo i save panasius,kad veikianciu "dalyku" yra l.nedaug.Tiesus kaire ir Afrikoje tiesus kaire.
Kai ateina pas mane studentas as net lazdos jam neduodu:)))))))
3. Tai mano... AS IR ESU SISTEMA...
Пиво пьете? Драться любите? Вредный характер? Вы нашли свой путь!
Pitbull's House

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Paulius

• Svečias
Europa ir...
« Atsakyti #87 įjungtas: 2006 Vas 26, 11:31:17 am »
Jus ziuriu norit pamatyt filmu kur rodomas aikido efektyvumas Tai yra toks viena kuri as zinau tai
Koichi Tohei  Authentic Aikido

Atsijungęs pitbull:)

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 1613
  • Vieta: ------------

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #88 įjungtas: 2006 Vas 26, 14:12:20 pm »
Koichi Tohei-4-as danas dziudo kodokan:).T.y. aiki sistema jis susidomejo budamas susiformaves meistras.Ir turedamas rimta dzen-budizmo meditaciju praktika:)
Пиво пьете? Драться любите? Вредный характер? Вы нашли свой путь!
Pitbull's House

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Europa ir...
« Atsakyti #89 įjungtas: 2006 Vas 26, 17:16:24 pm »
Mokytojas > del mano posto.
balete igautus principus baleto sokejas turetu panaudoti diskotekoje gan neblogai, kadangi jis vistik mokosi sokio, taciau,cia biski nesulyginami dalykai. tiek aikido tiek kiti kovos menai moko kautis, gintis, zudyti (nesvarbu, cia terminu klausimas, bet is esmes moko to pacio). tad esme kad isejas i ringa be taisykliu (koks skirtumas ar skersgatvyje mustis ar narve?) netgi privalai parodyti savo sugebejimus, bei sistemos privalumus. kiti tikslai, tai yra apsiginti? ringe tave irgi puola! o dabar yra pakankamai organizaciju kuriose taisykles apribotos iki minimumo, tad kodelgi aikidokos ten nesireiskia? beabejo esme kam ko reikia, taciau niekad nesu mates (kad ir per tv, ar koki filmuka) kad aikidoka kadanors savo pranasuma irodytu. jaigu sistema VEIKIA, tai ji veikia visur ir turi veikti visur!

vat kai paziuresiu filmukus, ar dar kurnors praktisku irodymu gausiu, tada gal ir patikesiu :] stengiuosi atsargiai vertinti tokius dalykus :] butent kad man neteko susidurti su tuo :]

Europa ir...
« Atsakyti #89 įjungtas: 2006 Vas 26, 17:16:24 pm »