Sportas > MMA

UFC 57 - Analizės.

(1/3) > >>

Powka:
UFC 57 - ANALIZĖS
Parašė Powka (admin@powka.com)

Turnyro data: 2006.02.04
Kovos:

Keith Jardine vs. Mike Whitehead
Jeff Monson vs. Branden Lee Hinkle
Alessio Sakara vs. Elvis Sinosic
Brandon Vera vs. Justin Eilers
Paul Buentello vs. Gilbert Aldana
Nick Diaz vs. Joe Riggs
Renato Sobral vs. Mike Van Arsdale
Frank Mir vs. Marcio Cruz
Chuck Liddell vs. Randy Couture

Keith Jardine (8-1-1) prieš Mike Whitehead (9-4-0)

Keith’as – King of the Cage veteranas, treniruodamasis Jackson’s Submission Fighting asociacijoje, kurioje taip pat kovoja Joey Villasenor ir Diego Sanchez. Mike’o paskutinė kova buvo laimėjimas prieš Travis Fulton per Extreme Challenge 61 turnyrą. Abu kovotojai buvo varžovais per The Ultimate Fighter antrajį sezoną.

Ši kova abiems kovotojams bus debiutas UFC televizijoje, kadangi jiedu kovos lengvoje sunkiasvorių kategorijoje, vietoje sunkaus svorio kategorijos. Mike Whitehead siaubingai pasirodė per TUF antrajį sezoną ir poto buvo pasitraukęs. Nuo tada jis treniruojasi su vyrukais iš Miletich Fighting Systems. Whitehead yra žymiai geresnis kovotojais negu kokį mums parodė renginys. Keith‘as turi privalumą smogime, o Mike‘as – imtynėse. Tikiuosi, jog Mike‘as daug dirbo, kad išlavintį savo kovojimą stovėsenoje. Jardine greičiausiai panaudos savo galingus spyrius, išvenks pargriovimo. Ir kol ši kova tęsis stovėsenoje, manau Keith‘as liks viršūnėje.

Mano prognozės: Keith Jardine (techniniu nokautu), 2 raundas.

Jeff Monson (19-5-0) prieš Branden Lee Hinkle (12-6-0)

Jeff’as yra UFC veteranas ir kovojęs daugelyje organizacijų. Paskutinį kartą kada “The Snowman” kovojo UFC, tai buvo prieš Ricco Rodriguez per UFC 35 turnyrą. Monson’as buvo nukautas techniniu nokautu ir neteko galimybės kovoti savo sekančioje kovoje prieš Forrest Griffin World Extreme Fighting Championships turnyre. Pasibaigus jo “pralaimėjimų sezonui”, Jeff’as laimėjo 13 kovų iš eilės (prieš kovotojus kurie neturėjo jokios reikšmės). Branden Lee dar visai šviežias po jo laimėtos techniniu nokautu kovos prieš Sean Gannon per ne taip jau ir seniai vykusi UFC 55 turnyrą, tuo pačiu nugesindamas išgirtajį Gannon’o debiutą. Branden’as taip pat yra nugalėjas UFC veteraną Jorge Rivera.

Daugelis žmonių nemėgsta Jeff Monson’o dėl jo politinių prisistatymų. Tačiau nieko nepaisant, Monson’as yra daugiau patyręs ir fiziškai stipresnis kovotojas. Hinkle’as yra daug geresnis imtynininkas. Abu kovotojai dar nėra kovotoja su geriausių kovotojų dešimtuku, bet pasakysiu, kad Jeff’as turėjo sunkesnių kovų nei Branden’as. “The Snowman” turėtu pasistengti pradėti kova anksčiau ir stengtis laikytis ant kojų. Bet ir po viso to, nemanau, jog ši kova bus labai įdomi.

Mano prognozės: Jeff Monson (skausmingu veiksmu), 2 raundas.

Alessio Sakara (7-3-0) prieš Elvis Sinosic (6-8-2)

Alessio Sakara yra BJJ/Vale Tudo kovotojas, kovoja po visą pasaulį. Savo debiutą UFC jis padarė per UFC 55 turnyrą prieš Ron Faircloth. Sakara puikiai tvarkėsi toje kovoje iki netyčinio spyrio į klyną, kuris užbaigė jo kovojimo naktį. Elvis Sinosic yra UFC veteranas ir per savo karjerą yra turėjęs daug labai „kietų“ varžovų. „The King of Rock and Rumble“ laimėjęs kovą prieš Jeremy Horn ir kovojo prieš tokius kovotojus kaip: Frank Shamrock, Tito Ortiz, Evan Tanner, Renato Sobral, Sanae Kikuta ir Forrest Griffin.

Elvis yra labai mėgiamas fanų kovotojas ir turbūt todėl UFC gražino jį atgal. Vis dėlto, manau, kad laikas ne jo pusėje. 10 metų jaunesnis Alessio Sakara ruošiasi išnaudoti patyrusi Sinosic kaip žengimo laiptelį į lengvą sunkiasvorių kategorijos diviziją. Sakaros, kuris treniruojasi Brazilišką Džiudžitsų ir Vale Tudo, dar niekas niekada nėra nokautaves. Sinosic yra universalus kovotojas, tačiau aš negaliu isivaizduoti kaip jis nokautuoja Alessio arba nugali jį skausmingu veiksmu.

Mano prognozės: Alessio Sakara (techniniu nokautu), 2 raundas.

Brandon Vera (5-0-0) prieš Justin Eilers (9-4-1)

Brandon Vera – jaunasis sunkiasvoris kovotojas, kuris debiutavo per The Ultimate Fight Night 2 turnyrą, nugalėdamas Fabiano Scherner (keliu). Brandon‘as taip pat yra laimėjas prieš Mike Whitehead per The Ultimate Fighter antrajį sezoną. O Justin‘as labai įspūdingai debiutavo UFC nokautuodamas Mike Kyle. Poto jis pralaimėjo dvi savo paskutinias svarbias kovas – prieš Paul Buentello ir UFC sunkaus svorio kategorijos čempioną Andrei Arlovski.

Dabar yra sunkus metas Eilers‘ui, „laimėk arba mirk“. Dar vienas pralaimėjimas ir labai tikėtina, jog UFC nutrauks kontraktą su juo. Justin Eilers patyrė sunkią kelėno traumą per savo paskutintają kovą su Arlovski ir tai gali būti viena iš aplinkybių, kad jis dar pilnai nepasveiko. Brandon Vera yra atkaklus kovotojas, bet dar nepilnai patikrintas, kadangi yra kovojęs tik penkiuose MMA kovose. Justin‘as greičiausiai bus galingiausias smūgiuotojas kurį Vera išvis kolkas yra sutikęs, bet manau Vera kovos protingai ir nustebins Justin‘ą. Atmetęs savo nerimus dėl savo debiuto Vera nokautuos Eilers‘ą antrame raunde.

Mano prognozės: Brandon Vera (techniniu nokautu), 2 raundas.

Paul Buentello (19-8-0) prieš Gilbert Aldana (5-0-0)

Buvęs sunkiasvoris King of the Cage čempionas, Paul Buentello debiutavo per UFC 51 turnyrą nokautuodamas Justin Eilers. Neseniai „The Headhunter“ padarė nesekmingą bandymą į UFC sunkiasvorių karūną – buvo labai greitai „išjungtas“ Andrejaus Arlovskio per UFC 55 turnyrą. Gilbert Aldana yra Rage in the Cage veteranas ir dabar bandys debiutuoti UFC. Aldana pradėjo profesionalią MMA karjerą tik nuo 2004-ų metų.

Abu šie kovotojai turi sunkias rankas ir aš nemanau, jog turėtu trukt ilgai (greičiausiai dėlto UFC juos ir paskyrė kovoti kartu). Buentello yra labiau patyręs (kaip galite matyti iš jo rezultato) ir kovojo daugiau profesionalių kovų. Aldana turėjo kolkas tik penkias kovas, bet nokautavo visus savo priešininkus. Tačiau ne viena iš jo kovų nebuvo labai reikšminga. Aš pasilieku Buentello pusėje, manau, kad jis padarys šią kovą trumpiausia vakaro kova. Nenustebčiau, jeigu man tektu nusivilti, tačiau...

Mano prognozės: Paul Buentello (techniniu nokautu), 1 raundas.

Nick Diaz (11-4-0) prieš Joe Riggs (23-7-0)

Nick Diaz yra Cesar Gracie kovotojas ir UFC veteranas. Diaz‘as labai nustebinu visus kuomet nokautavo galingajį Robbie Lawler per UFC 47 turnyrą. Neseniai Diaz‘as pralaimėjo teisėjų sprendimu Diego Sanchez‘ui per The Ultimate Fighter antrojo sezono finalą. Joe „Diesel“ Riggs labai aktyvus kovotojas ir yra kovojęs daugelyje MMA organizacijų. Per UFC 56 turnyrą, Riggs‘ui nepavyko iškovoti pusvidutinio svorio kategorijos UFC čempiono vardo, kai pralaimėjo Matt Hughes‘ui.

Ši kova yra viena iš mano labiausiai laukiamu. Nick Diaz labai sklandžiai tvarkosi parteryje ir gerai kovoje stovėsenoje. Joe Riggs turi galingas rankas ir mėgsta „iškirsti“ savo oponentus. Abu kovotojai grįžta iš pralaimėjimų ir trokšta atsilošti. Mano manymu Diaz‘as kolkas geriausiai imtyniauja visame UFC. O Riggs‘as anksčiau parodė jog yra linkęs pralaimėti skausmingais veiksmais (keturios iš septynių jo pralaimėtų kovų yra skausmingais veiksmais). Matt Hughes parodė kaip galima pramušti Riggs‘o ginybą ir manau Diaz‘as turėtu remtis į tai. Joe Riggs fiziškai stipresnis nei Nick Diaz, bet greičiausiai tas lemiamas veiksnys bus Diaz‘o aukštas meistriškumas. Diaz‘as nugalės Riggs‘ą antrame raunde skausmingu veiksmu, nors aš nenustebčiau jeigu Nick‘as laimėtu kovą techniniu nokautu.

Mano prognozės: Nick Diaz (skausmingu veiksmu), 2 raundas.

Renato Sobral (26-5-0) prieš Mike Van Arsdale (8-2-0)

Renato „Babalu“ Sobral yra Braziliško Džiudžitsu atstovas, kuris taip pat yra kovojęs daugelyje skirtingu MMA organizacijų. Yra nugalėjas: Maurice Smith, Elvis Sinosic, Mauricio „Shogun“ Rua ir Jeremy Horn. Paskutinė „Babalu“ kova pasibaigė laimėjimu prieš Chael Sonnen per UFC 55 turnyrą (šią kovą skaitė asmenišku Sobral‘o aiškinimusi). Mike Van Arsdale – buvęs NCAA imtynių organizacijos čempionas ir IVC 4 turnyro čempionas. Savo paskutinę kovą jis pralaimėjo Randy Couture smaugimo veiksmu (UFC 54).

Renato yra labai patyręs kovotojas ir yra turėjas labai „kietu“ kovų savo karjeroje. Tie penki pralaimėjimai jo MMA statistikoje yra topiniams kovotojams (Chuck Liddell, Fedor Emelianenko, Dan Henderson ir kt.). Van Arsdale yra pralaimėjęs tik du kartus ir tikrai ne bet kam. Tos dvi kovos buvo prieš Randy Couture ir Wanderlei Silva. Nežiūrint į nieką Mike‘as bus labai „neskystas“ priešininkas Renato prademonstruodamas jam puikią imtynių techniką. Nemanau, jog Van Arsdale sugebės labai ilgai išlaikyti Sobral parteryje. Van Arsdale turėjo problemų su širdimi, todėl greitai „padusta“ sekančiuose raunduose. Nors jis yra labai geras imtynininkas, Van Arsdale dar nekarto nėra kovojęs prieš toki gera BJJ kovoją kaip Sobral ir laimėti prieš jį skausmingu veiksmu bus tikrai labai neįtikėtina. 40 metų amžiaus kovotojui Mike Van Arsdale ši kova gali buti jo karjeros pabaiga.

Mano prognozės: Renato Sobral (skausmingu veiksmu), 3 raundas.

Frank Mir (8-1-0) prieš Marcio Cruz (1-0-0)

Frank Mir yra buvęs sunkiasvoris UFC čempionas ir paskutinį kartą kovoje per UFC 48 turnyrą, sulaužydamas Tim Sylvia ranką. Poto jis pateko į autoavariją kuri sulaikė jo sugrįžimą į oktagoną. Kadangi jis nedalyvavo turnyruose, UFC vadovybė atemė iš jo čempiono diržą už neaktyvumą ir šiuo metu šį titulą laiko Andrei Arlovski. Marcio Cruz yra šešis kart pasaulio Džiudžitsu čempionas ir 2000-ų metu ADCC čempionas. Cruz‘as debiutavo MMA per UFC 55 turnyrą, smaugimo veiksmu nugalėdamas Keigo Kunihara.

Mir laukia galimybės grįžtį į UFC sunkiasvorių diviziją, ir atrodo jog jis yra vienintelis realus varžovas dabartiniam čempionui Andrei Arlovski. Nors Cruz yra turėjęs tik vieną profesionalią kovą, vistiek sukelia nemažą grėsmę Frank‘ui. Mir turi ką prarasti, kadangi ši kova ne šeip parodanti kas stovi arčiau čempiono diržo. Pralaimėjimas Mir‘ui reikštu nusileidimą į pačią sarašo apačią, arba netgi blogiau – pasitraukimas iš UFC. Parteryje Mir tikrai neprilygsta Cruz‘ui, tad Cruz galėtu laisvai nugalėti skausmingu veiksmu. Mir‘ui reikia kovotoi labai atsargiai ir protingai. Jam reikia stengtis išlaikyti kovą stovėsenoje kiek įmanoma ilgiau ir siekti nokauto. Iš to ką aš mačiau, Frank Mir yra geresnis smūgiuotojas ir mes galėsime pažiūrėti ant kiek kietas yra Cruz‘o smakras. Galiu pasakyti, kad Frank‘as sugebės kovoti protingai ir laimėti teisėjų sprendimu.

Mano prognozės: Frank Mir (teisėjų sprendimu).

Chuck Liddell (17-3-0) prieš Randy Couture (14-7-0)

Ar čia jums tikrai reikia pristatymo? Aprašysiu trumpai.

Chuck „The Iceman“ Liddell yra dabartinis UFC lengvos sunkaus svorio kategorijos čempionas. Randy „The Natural“ Couture yra buvęs UFC lengvos sunkaus svorio kategorijos čempionas. Randy Couture nugalėjo Chuck Liddell techniniu nokautu per UFC 43 turnyrą, o Chuck Liddell nokautavo Randy Couture per jų kovą UFC 52 turnyre. Abu kovotojai yra MMA pasididžiavimas.

Chuck Liddell įrodė ant kiek jis pagerėjo po judviejų pirmos kovos, kai tapo pirmuoju pirmuoju žmogumi kadanors nokautavusiu Randy Couture. Nedaugas pasikeitė po jų atsakomosios kovos ir manau kad judviejų trečioji kova duos tuos pačius rezultatus. Couture bandys pargriauti Liddell iš klinčo, kaip ir darė per jų pirmąją kovą. Tačiau nemanau, jog jis sėkios Chuck‘ą kaip per judviejų antrąją kovą. Liddell‘is yra labai geras kontraatakuotojas ir Couture‘as gali tai paliūdyti. Tikiuosi, kad Liddell‘is skyrė daugiau dėmesio savo kojų darbui ir ginybai, kitaip tai bus ilga naktis. Pirmas raundas susidės iš to, kad Chuck‘as ir Randy‘s tyrinės vienas kitą. O kai šie du išils, aš numatau teisėjo isikišimą ir Chuck‘o diržo išsaugojimą.

Mano prognozės: Chuck Liddell (techniniu nokautu), 2 raundas.

yoshida:
Galvoju, kad Randy iveiks Liddeli...

Romasius:
Senas straipsnis, bet įdomus: Liddell taktika pries Couture 2 kovoje:

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Danny:

--- Citata iš: yoshida ---Galvoju, kad Randy iveiks Liddeli...
--- Baigti citatą ---
Aš už Randy :-D

DarkSide:

--- Citata iš: Danny ---
--- Citata iš: yoshida ---Galvoju, kad Randy iveiks Liddeli...
--- Baigti citatą ---
Aš už Randy :-D
--- Baigti citatą ---
Tai aš už Čaką! :evil:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją