AutoriusTema: Kinijos kovines tradicijos  (Skaityti 140278 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

optimistas

• Svečias
Re: Saulino venuoliai
« Atsakyti #30 įjungtas: 2006 Grd 10, 22:30:14 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Čia kažkas apie "šiauliečius"?
Gal perskaitykim prieš paspausdami RAŠYTI.

Shaolin - visai kas kita..
Ir turim daug info apie juos, bet tu klausk - kažko apčiuopamo, kas tave domina....

Bet nenustebk, kad realybė tave labai nuliūdins, nes tai ką rodo pasirodymuose (ir Lietuvoje buvo) graži akrobatų, gimnastų ir kungfu trupės komanda - tai ne tikrasis Shaolin menas...

Cia minejai,kad turite daug apie juos info,bet kad kiek ziejau kazkaip nlb ka ir radadau  :rolleyes:.O seip mane domina ju kovos,tradicijos ir taisykles.
« Paskutinis taisymas: 2006 Grd 10, 22:34:14 pm nuo optimistas »

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #31 įjungtas: 2006 Grd 10, 23:14:54 pm »
Tikrosios tradicijos - griežtai slepiamos nuo visuomenės.
Kovos tradicijos - kaip ir visuose kovos menuose - išgyventi
Taisyklės? Jokių....

Ir dar - kam tau "Shaoliniškas Kung Fu"?
Tiesiog paklausiau - o tu tiesiog atsakyk, jei nesunku...
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

optimistas

• Svečias
« Atsakyti #32 įjungtas: 2006 Grd 10, 23:50:49 pm »
Tikrosios tradicijos - griežtai slepiamos nuo visuomenės.
Kovos tradicijos - kaip ir visuose kovos menuose - išgyventi
Taisyklės? Jokių....

Ir dar - kam tau "Shaoliniškas Kung Fu"?
Tiesiog paklausiau - o tu tiesiog atsakyk, jei nesunku...

Na atsakyti tikrai nesunku :senis:.Bet,kad butu aiskiau pradesiu nuo to,kad pats asmeniskai uzsiimineju ir lankau jogos uzsiemimus.Na,o kovos stiliai tai mane traukia turbut kaip ir daugeli bernioku nuo mazens. :banging: Kodel butent mane domina tik Shaolin Kung-Fu tai todel,kad jis tikrai yra labai susijas su joga,nzn kaip cia pavadinus,bet tarkim "kovos stilius".Ir tam mano vadinamajame Shaolin kovos stiliuje kaip ir minejau ir daug jogos elementu,taip pat kiek mates esu tai jie atlieka tokias pat asanas kokios atliekamos jogoje,be to meditacijos po 6-8h kasdien ir kitka.Ir ten taip pat yra tie patys kvepavimo pratimai,meditacijos tikslas "susiliejimas su dievybe" ko kituose kovos stiliuse pvz ten tuose shokotan nepastebiu.Na gal ir klystu pasakydamas apie shokotan,tad jei taip,prasau mane pataisyti.Ir seip kiek pats pastebejau Shaoline ta tobulejimo sistema panasi kaip ir jogoje.Fizinio, protinio ir dvasinio tobulėjimo sistema.Dar zadu paklausti instruktoriu jogos,nes kiek nugirdau,kad ten pora yra susija su shaolin.Be to dar taip pat Shaolin vienuoliai praktikuoja jutimu atjungima,vidine svara, kaip elgiesi su savim, kuno valymo priemones,isorine svara,kaip elgiesi su aplinka,susiliejimas su meditacijos objektu ir visi sie dalykai ieina i joga.Tad tos kovos kazkaip man pacios isiterpe. :rolleyes:.Kaip ir minejau traukia mane patys rytai ir rytu filosofija jau nuo vaikystes,o shaolino vienuolynas turejo didziule itaka formuojantis rytu filosofijai.
« Paskutinis taisymas: 2006 Grd 11, 00:07:56 am nuo optimistas »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #33 įjungtas: 2006 Grd 10, 23:58:34 pm »
Arba eik tiesiai pas Asią :P Kol kas Tavo žinias patenkins šitas kugelinis :respect: :respect: :respect:

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #34 įjungtas: 2006 Grd 11, 00:02:48 am »
Saxum, tikriausiai alkanas? Visur tau kugelis vaidenasi :D
Nusmuko kaula :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #34 įjungtas: 2006 Grd 11, 00:02:48 am »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #35 įjungtas: 2006 Grd 11, 00:04:49 am »
Saxum, tikriausiai alkanas? Visur tau kugelis vaidenasi :D

Blyn, vakar vienas suėdžiau visą kugelį, kurį kepėm porai dienų... Nu maždaug kibiras... :-/ :-/ :-/ :-/

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #36 įjungtas: 2006 Grd 11, 03:29:03 am »
...Dar zadu paklausti instruktoriu jogos,nes kiek nugirdau,kad ten pora yra susija su shaolin...

Mažiau tikėk pletkais :senis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #37 įjungtas: 2006 Grd 11, 09:38:43 am »
Na atsakyti tikrai nesunku :senis:.Bet,kad butu aiskiau pradesiu nuo to,kad pats asmeniskai uzsiimineju ir lankau jogos uzsiemimus.Na,o kovos stiliai tai mane traukia turbut kaip ir daugeli bernioku nuo mazens. :banging: Kodel butent mane domina tik Shaolin Kung-Fu tai todel,kad jis tikrai yra labai susijas su joga,nzn kaip cia pavadinus,bet tarkim "kovos stilius".Ir tam mano vadinamajame Shaolin kovos stiliuje kaip ir minejau ir daug jogos elementu,taip pat kiek mates esu tai jie atlieka tokias pat asanas kokios atliekamos jogoje,be to meditacijos po 6-8h kasdien ir kitka.Ir ten taip pat yra tie patys kvepavimo pratimai,meditacijos tikslas "susiliejimas su dievybe" ko kituose kovos stiliuse pvz ten tuose shokotan nepastebiu.Na gal ir klystu pasakydamas apie shokotan,tad jei taip,prasau mane pataisyti.Ir seip kiek pats pastebejau Shaoline ta tobulejimo sistema panasi kaip ir jogoje.Fizinio, protinio ir dvasinio tobulėjimo sistema.Dar zadu paklausti instruktoriu jogos,nes kiek nugirdau,kad ten pora yra susija su shaolin.Be to dar taip pat Shaolin vienuoliai praktikuoja jutimu atjungima,vidine svara, kaip elgiesi su savim, kuno valymo priemones,isorine svara,kaip elgiesi su aplinka,susiliejimas su meditacijos objektu ir visi sie dalykai ieina i joga.Tad tos kovos kazkaip man pacios isiterpe. :rolleyes:.Kaip ir minejau traukia mane patys rytai ir rytu filosofija jau nuo vaikystes,o shaolino vienuolynas turejo didziule itaka formuojantis rytu filosofijai.

Korekšn: vadinamoji jogos sistema (arba sistemos) yra dvasinės praktikos pagrįstos fiziniais bei kvėpavimo pratimais. Bet jų kilmė yra induistinė. ŠaoLin vienuolynas, kaip ir likusi tuometinė Kinija, praktikavo budizmą. Be abejo, tvirto bei švaraus kūno ideologija buvo, pasak aprašymų, gana stipri. Bet būtų labai klaidinga painioti induistinius metodus bei tikslus su budistiniais. Nes tai toli gražu ne tas pats,. Ir net nepanašu iš tolo

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #38 įjungtas: 2006 Grd 11, 09:40:46 am »
Na atsakyti tikrai nesunku :senis:.Bet,kad butu aiskiau pradesiu nuo to,kad pats asmeniskai uzsiimineju ir lankau jogos uzsiemimus.Na,o kovos stiliai tai mane traukia turbut kaip ir daugeli bernioku nuo mazens. :banging: Kodel butent mane domina tik Shaolin Kung-Fu tai todel,kad jis tikrai yra labai susijas su joga,nzn kaip cia pavadinus,bet tarkim "kovos stilius".Ir tam mano .....
Grynai idelistinis poziuris  ;-) ech kazkada pats buvau toks :oops: . Labai gaila bet tu nerasi nei cia nei Kinijoje to Shaolin apie kuti tu cia rasai. Po Shaolino sugriovimo ,pagal legenda isliko 5 gyvi vienuoliai kurie zinojo tam tikras shaolinio zinias (grazi legenda :D) Is tikro Shaolinio kovos menus pradejo gaivinti apie praejusio amziaus 7 desimtmecio viduri, keli zymus kungfu meistrai, kurie yra to mokymo nesejai (bent jau taip jie teige???) ir jie bande surinkti ta mokyma i viena vieta is ivairiu saltiniu. Kas is to gavosi - taip Shaolinio vienuolinas veikia ,bet jame vakarieciai negali mokytis kadangi ten yra religine bendruomene ir tuo viskas pasakyta. Bet nenusimink prie sio vienuolino yra atidaryta pasaulietiska kungfu mokykla kuri vadinasi Shaolino kungfu akademija. Na tenai tu tikrai galesi pakliuti ir treniruotis nuo ryto iki vakaro (aisku jei turesi pakankamai lesu :D). Shaolino kungfu siais laikais tai yra daugiau iliuzinis menas kovos menu adeptams, kuris vis dar traukia i save graziomis legendomis ir mitais. :D

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #39 įjungtas: 2006 Grd 11, 10:31:17 am »

Atejo pas mus i treneruote vienas veikejas ir papasake kad jau visa gyvenima uzsimeneja Kung-Fu ir paskutinius
6 menesius praleido Kinijoje Shaoline,parode nuotraukos, ir dabar nori biski suzinuoti apie Systema nes mes irgi darom  kazka su kvepavimu... Mes visi COOL !!!!

Paprasiame papasakoti/parodyti daugiau, nes ne kiekviena diena sutiksi zmogu kuriam teko treneruotes Shaoline ....
Jis pasake toi parodysiu  kvepavima "gelezinis marskinys" , kuri as ismokau Shaoline, po sito kvepavimo kuna tampa labai atsparus smugiams !!!
Vieno zodziu smugius mes taip nesugebejami atlikti , nes jis prisikvepavo taip kad jam vos blogai nepasidare...
Kraujospaudimas taip smarkiai padidejo po kvepavimo.  Bet kvepavimas buvo labai idomus: ikvepimas per burna, iskvepimas per nose.

Gal kas nors gali paiskinti kas tai buvo per kvepavimas ?

Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

« Atsakyti #39 įjungtas: 2006 Grd 11, 10:31:17 am »

GUdrus

• Svečias
« Atsakyti #40 įjungtas: 2006 Grd 11, 16:01:55 pm »
Ikvepi per burna, iskvepi per nosi, sakai? Kad cia kiekvienas plaukdamas taip turbut kvepjuoja :).

optimistas

• Svečias
« Atsakyti #41 įjungtas: 2006 Grd 11, 16:06:01 pm »

Korekšn: vadinamoji jogos sistema (arba sistemos) yra dvasinės praktikos pagrįstos fiziniais bei kvėpavimo pratimais. Bet jų kilmė yra induistinė. ŠaoLin vienuolynas, kaip ir likusi tuometinė Kinija, praktikavo budizmą. Be abejo, tvirto bei švaraus kūno ideologija buvo, pasak aprašymų, gana stipri. Bet būtų labai klaidinga painioti induistinius metodus bei tikslus su budistiniais. Nes tai toli gražu ne tas pats,. Ir net nepanašu iš tolo

Joga kilo is induizmo,bet tas nieko nereiskia.O jogos metodai tai visi tie patys.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #42 įjungtas: 2006 Grd 11, 16:07:08 pm »
Ikvepi per burna, iskvepi per nosi, sakai? Kad cia kiekvienas plaukdamas taip turbut kvepjuoja :).

Bet mes tai ne baseine buvome :)
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs emigo

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 127
  • Amžius: 37

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #43 įjungtas: 2006 Grd 11, 16:21:46 pm »
Mhm, man asmeniskai itikinamiau atrodytu jeigu jis pries tai butu prisiryjes kokiu nors kopustu arba zirnelius, giliai ikvepes ir iskvepdamas nuosirdziai "pagadines ora", tada papasakotu kad tai labai padeda atbaidyti uzpuolikus.
Skrenda virš miško batukai, skara.
Poligonas grybaut - ne geriausia vieta.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #44 įjungtas: 2006 Grd 11, 17:27:40 pm »
Joga kilo is induizmo,bet tas nieko nereiskia.O jogos metodai tai visi tie patys.

Nežinau, ko jūsų toj jogos studijoj moko, ar ko tu esi girdėjęs apie kinų vienuolius, bet budistai niekada nesusiliedavo su jokiom dievybėm. Induistinė ir budistinė filosofijos skiriasi, kaip kulinarija ir meteorologija. Jogos pratimai yra gerai vystyti lankstumui, raumenų ištvermei. Kelis darau ir aš (turiu nesklandumų su stuburu). Tai, kas vyksta dabartinėse jogos studijose išorinis, fizinis jogos aspektas kuris sudaro pakankamai mažą induistinės praktikos dalį. Be to, kinų naudojama energetinė sistema skiriasi nuo indiškosios. Vėl gi nesutapims. Šiaip, nemanau, kad esu tas, kas gali švaisytis patarimais, bet vieną išgirstą tiesiog perduosiu tau: domėkis ne paviršutiniškai. Tipo, ai ir ten ir ten lankstosi ir kvėpuoja, reiškia tas pats.. indija, tibetas,  kinija... ne lietuva reiškia panašiai ten kažkas... Domėkis konkrečiau, nes domiesi šaolin mokykla, kuri, tavo žodžiais panaši  į induistinę jogą, nors tiksliai nelabai supranti, kaip man pasirodė, kas ta joga yra. Geriau buti nežinioje dėl vieno dalyko, nei dėl dviejų. IMHO

« Atsakyti #44 įjungtas: 2006 Grd 11, 17:27:40 pm »