Norėčiau truputį praplėsti. Gal netyčia kam įdomu bus
Kiniečiai terminą "Wu Shu" ( arba 'Mo Sut' kantono tarme ) naudoja bendrai kalbėdami apie kovos menus. Išvertus į lietuvių kalbą "Wu Shu" reiškia "būdai sustabdyti karui" , arba "technikos nutraukti karui"
Todėl kiniečiui betkoks kovos stilius/sistema (vakarietiska/rytietiška) savaime yra "Wu Shu"
O tą "šokį su kardais" (be kardų) kurį dauguma yra įpratę vadinti "tradiciniu Ušu", kiniečiai vadina "Kuo Shu" ,kas išvertus reiškia "tautinis kovos menas" (suprask - kiniečių sukurtas
).
Beje, "kungfu" terminas irgi ne vien su kovos menais susijęs
Tai tiek.
Noreciau pataisyti isvertimai lietuviu kalba jei galima

. Wu reiskia kova, shu menas. tai taip ir ishsivercia Kovos menas. U-shu yra lietuviskas pavadinimas. Prie ko cia tas karas? Wu shu buvo sukurta is esmes islikimui. Apsisaugoti nuo laukiniu gyvunu, ar kitu bukaprociu

. Kai kas is to uzdirba didelius pinigus...pvz Jet Li. Ir nemanau kad kinieciui yra betkoks kovos stilius yra wushu. Betkoks kovos stilius turi pavadinima.
Bet seip jei paemus atskirai Wu - tai yra tik koviniai veiksmai. O sujungus su shu, tai igauna prasme, tampa sudeingesne forma. Na siaip istikruju gal kokioj vikipedijoj jei domina pasiskaityk jei ten yra...aisku

. Jo kung-fu terminas nevien su kovos menais susijes, tiesa pasakius originaliai jis niekad nebuvo tuo tikslu sukurtas kad apibudint kovos menus. Kung-fu remiasi laiku ir energija paaukota mokantis kas ka. Pvz.. Geras virejas ideda daug kung-fu i skaniausius savo patiekalus. pvz.. Kai kurie is jusu daug naudojate kung-fu mokinadmiesi technikas, kad viena diena galetumet parodyt kam nors

p.s. Mano duomenims tu lietuvoje U-shu tikrai negalejai mokintis. Artimiausias man rodos ukrainoje yra klubas

. Bet cia tik mano duomenimis...galbut koks ten ismisku dede atejo ir parode wushu