Na, kinai tikrai danų nenaudojo. Kaip ir riukiukiečiai (okinaviečiai) savo karate, iki pastarieji nesujaponėjo ir ta mada nepersiėmė... :? Kinuose dabar panašią sistemą vis kuris nors grand-meistras bando į savo, ir tik jos ribose, sistemą įsivesti (tarkime, Leung Ting savo VingTsun_e), tačiau bendras požiūris kinų vis dar lieka akivaizdžiai skeptiškas.

Na, iš tikro: kuris meistras kietesnis - 3 dano bezdžionė ar 5 dano smauglys?...

Aišku, kinų komunistinė valdžia po truputį stumia sportinių laipsnių įvedimą į ušu - kas yra visai suprantama. Pas mus ar tik ne Kazimieras “Bartukas“ Bartkevičius savo laiku buvo “karate SSRS sporto meistras“?...

Dabar, kaip priklauso - trečias danas!.. Osu!
Tai tiek apie tuos danus (ir belgus). 8)
Vilniuje tai esu tik skaitęs apie kinezioterapeutę Tatjaną (berods, taip - kaip pasakė Labai Mažo Proto Meškiukas), kuri dar laisvalaikiu kartais vesdavo (veda?) taiczy užsiėmimus mėgėjams Valakupių miškeliuose. O, tuose miškeliuose įvairių “nindzių“ veisiasi, tarp kitko!...
Man tai tiesiog įdomu, kodėl būtent “senobinis“ Chen? Kodėl, tarkime, ne “populiarusis“ iš jo išdygęs Yang?...

Jei rasite kur kinų komunistų taiczy literatūros savarankiškam pasimokymui, tai tiesiog atkreipkite dėmesį, kad “Forma 24“ - tai pastarasis, o “Forma 48“ - pirmasis stilius.
Duodu info ir tiems čia kartu, kurie, kad ir tame pačiame “Titane“, ką nors panašaus mokysitės, o paskui natūraliai norėsis tai pratęsti ir nežinosite, kur čia “prisiduoti“.

O Sun ir abu U stiliai - tai iš šių dviejų...
...bet man prie širdies labiau bagua būtų - labai jau tas taiczy pro-šaolistinis...