Pagrindines diskusijos > Kovos menai
Wing Chun / Wing Tjun / Ving Tsun klubai Vilniuje - Atsiliepimai
empsis:
Ačiū visiems už proto įkrėtimą ir atsiliepimus. Kadangi neturiu kovos patirties, gal WC/WT kiek geriau dėl silpnesnių smūgių į galvą, ko pradžiai gal kiek norėčiau privengti. Pagrindiniai lūkesčiai - geresnis pasitikėjimas savimi, smūgių priėmimas. Tad jei yra sparingas, manau, kad visai galima būtų pabandyti 4 arba 5 variantą. O po to jau nuspręsiu, kiek tinka praktiškai ir ar noriu tęsti. Ačiū dar kartą!
EzysGazuotas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiAčiū visiems už proto įkrėtimą ir atsiliepimus. Kadangi neturiu kovos patirties, gal WC/WT kiek geriau dėl silpnesnių smūgių į galvą, ko pradžiai gal kiek norėčiau privengti. Pagrindiniai lūkesčiai - geresnis pasitikėjimas savimi, smūgių priėmimas. Tad jei yra sparingas, manau, kad visai galima būtų pabandyti 4 arba 5 variantą. O po to jau nuspręsiu, kiek tinka praktiškai ir ar noriu tęsti. Ačiū dar kartą!
--- Baigti citatą ---
Šiaip pas mus Viksore (boksas) yra žmonių, mokančių stipriai nemušti per galvą, tai jei ką...
empsis:
Registruotis arba PrisijungtiŠiaip pas mus Viksore (boksas) yra žmonių, mokančių stipriai nemušti per galvą, tai jei ką...
--- Baigti citatą ---
Puiku :) Šitą turėsiu minty. Bandant skirtingus kovos menus, manau, kad boksas tikrai bus pakeliui, bent jau kažkiek technikos pabandyti, kad ir pusmetį :)
NiceGirl:
Registruotis arba PrisijungtiAčiū visiems už proto įkrėtimą ir atsiliepimus. Kadangi neturiu kovos patirties, gal WC/WT kiek geriau dėl silpnesnių smūgių į galvą, ko pradžiai gal kiek norėčiau privengti. Pagrindiniai lūkesčiai - geresnis pasitikėjimas savimi, smūgių priėmimas. Tad jei yra sparingas, manau, kad visai galima būtų pabandyti 4 arba 5 variantą. O po to jau nuspręsiu, kiek tinka praktiškai ir ar noriu tęsti. Ačiū dar kartą!
--- Baigti citatą ---
Labai keistas pageidavimas dėl "silpnesnių smūgių į galvą" :chmm: Manyčiau, kad visuose kovos menuose, naujokų, bent jau pradžioje, niekas stipriai nemuša į galvą. Aš nežinau į kokį vingtsuną pataikysit, bent aš labai ilgai buvau mokinama smūgiuoti į krūtinės apsaugą ir gintis nuo tokių smūgių. Ko pasekoje išsivystė blogas refleksas nuleisti rankas per žemai. Geriau jau nuo nulio mokytis kažką teisingai, nei po to taisyti blogus refleksus... Jei norite išmokti kovos meno, labai puiku. jei norite išmokti realios savigynos, lankykite šaudymą. Jei norite išmokti muštis eikite į kovos meną/ sportą, kur yra pilno kontakto varžybos. (koks boksas geriau padės, jei užpuls girtas chamas ir bus kova vienas ant vieno, šaudymas jei mėgstat vaikščiot tamsiom gatvėm tarp narkomanų ir plėšikų :kikena: )
linktiesos:
Registruotis arba PrisijungtiLabai keistas pageidavimas dėl "silpnesnių smūgių į galvą" :chmm: Manyčiau, kad visuose kovos menuose, naujokų, bent jau pradžioje, niekas stipriai nemuša į galvą. Aš nežinau į kokį vingtsuną pataikysit, bent aš labai ilgai buvau mokinama smūgiuoti į krūtinės apsaugą ir gintis nuo tokių smūgių. Ko pasekoje išsivystė blogas refleksas nuleisti rankas per žemai. Geriau jau nuo nulio mokytis kažką teisingai, nei po to taisyti blogus refleksus... Jei norite išmokti kovos meno, labai puiku. jei norite išmokti realios savigynos, lankykite šaudymą. Jei norite išmokti muštis eikite į kovos meną/ sportą, kur yra pilno kontakto varžybos. (koks boksas geriau padės, jei užpuls girtas chamas ir bus kova vienas ant vieno, šaudymas jei mėgstat vaikščiot tamsiom gatvėm tarp narkomanų ir plėšikų :kikena: )
--- Baigti citatą ---
to NiceGirl. Auksciau esu parases mano nuomone apie Wing chun, kuri tikriausiai pilnai atitinka tavo treniruotes ir ju pasekmes... Apie saudyma kalbeti neverta, tai uztraukia nemazas teisines problemas, be to ir ginkla isigyti nera paprasta.
Pilnu kontaktu galima dirbti ir Wing Chun ir tradiciniame Karate, bet tas darbas, mano manymu, vis tiek nesuformuos tinkamu realioms mustynems igudziu. Kodel? Todel, kad pati tu sistemu techika yra nepakankama norint apsiginti nuo brutalaus uzpuoliko, norincio kumsciais ir kojomis tiesiog uzdauzyti savo priesininka.
Tos sistemos tinka apsiginti nuo vieno arba poros smugiu prastos atakos, kaip atakuoja nemokantys mustis uzpuolikai. Tos sistemos taip pat tinka ir atakos prevencijai, ko daznai pakanka brestant mustynemis sprendziamam konfliktui.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją