Pagrindines diskusijos > Karyba
Grazinama privaloma karo tarnyba, kokia Jusu nuomone?
Skeptikas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiO aš galvoju , kad tik PRAKTIKA...Va tada ir mokslas prisitaiko ir menas gal kur būna pritaikomas...Be praktikos žinios yra bevertės...
--- Baigti citatą ---
Tikrai TEJP. Ir dar pridurčiau, kad praktikuotis reikia kartu su tuo pačiu koviniu vienetu - nes individualūs kario įgūdžiai, žinoma, svarbūs, bet "vienas lauke - ne karys" ;)
senamadis:
Įdomi tema, tik diskusija nesirutulioja
Jaunimo verbavimo programos dalis, ką manote? (nuoroda apačioje)
Registruotis arba Prisijungti
Gal kas nors galėtų išvardinti, kokie esminiai pokyčiai įvyko per laikotarpį nuo paskutinės šauktinių tarnybos?
Dainiux:
Pokyčiai.
Tarnavau 94-95metais, dar būtinąją.
1. Nebėra pusgirčių praporščikų- viršilų, likusių nuo Suovietinės Armijos;
2. Aprūpinimas. Net nelyginu- viskas kosmosas nuo mūsų pirmųjų Lietuviškų aprangų ( dėja, jos suplyšdavo greit) iki labdarinės iš Danijos. 3 batų poros ir lyg 5 aprangos komplektai per metus...Kelnių galėjo būti dar daugiau sudėvėtų...Nelaikydavo jos šliaužiojimų po karjerus ir miškelius.
3. Ginklai, amunicija. Nešiojome AK-74, AKMS ir tarybines racijas su po valandos išsikraunančiais elementais.Apie jokias kitas apsaugos priemones- šalmus, neperšaunamas liemenes net negirdėjome tada.
4. Apie jokią rimtą paramą sausumoje technikos pagalba nebuvo galima rimtai pagalvot. Be senų ZIL dalinyje ( ai, dar UAZ) nebuvo...
5. Maistas man buvo geras. Sąlygos sportuoti- tik noro turėk. Salės geros trūko, bet pats nemažai nuveikiau, kad mano dalinyje LK "Arsenalas" ji atsirastų. Kaip ir kliūčių ruožas. Man Tarnyba- PATIKO.
senamadis:
Dainiux:
Registruotis arba PrisijungtiJūs neturite teisės matyti nuorodas.
--- Baigti citatą ---
Geriau neimtų kai kurių, teisingiau daugumos- naudos nebus...Tik pinigai vėjui.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją