Pagrindines diskusijos > Karyba
Grazinama privaloma karo tarnyba, kokia Jusu nuomone?
hud:
neverkit taip smarkiai, 3000 zmoniu tai cia, is viso kaimo gal vienas papuls. atrodys tikrai kaip loterijoj isloses, ''o girdejai, petras is gretimo kaimo istrauke bilieta'' :D
kai is tikruju reiketu 16 kartu daugiau
Indėnas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiKaip bus matysim, bet kas baigę aukštąsias, žada imti iki 36 metų. Tokie veik visi paskolomis apsikrovę ir jau jo šeimai mažiausiai rūpi kažkokie išvedžiojimai apie meilę Tėvynei.
--- Baigti citatą ---
nu bet aš apakęs - tai kiek galima kelti isteriją :luztu: ir bėdavotis pirma laiko? Niekam tie nepatenkinti seniai nereikalingi, aš kaip tik iš visokių pasisakymų ir pan. suprantu, kad žada tokių senų neimti - nenorės jų nei karininkai, nei puskarininkiai, nei..., kas nori klausytis verkimo kaip sunku ir neteisinga yra tarnauti ...?
kur čia taip parašyta, kad baigusius aukštasias ims iki 36m, - įstatymo projekte ar galiojančiame įstatyme, koks oficialus pareigūnas čia taip žada? Senam Karo prievolės įstatyme, kurio pagrindu panašu, kad viskas ir bus tik jį pakoreguos, parašyta: Šauktinis - karo prievolininkas (vyras) nuo 19 iki 26 metų, neatlikęs privalomosios pradinės karo tarnybos ar alternatyviosios krašto apsaugos tarnybos ir nuo jos neatleistas dėl šiame įstatyme numatytų priežasčių. suplaks su dabartine tvarka - sutrumpintai T iš viso yra numatyti trys tarnybos atlikimo būdai: Letelė apačioje Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungtišauktinių-dėmesiui.html
Šiaip VŽ žurnalistas gilinosi į esmę kas numatyta naujame įstatymo projekte - manau šitas straipsnis bus nebloga santrauka, Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti be kita ko straipsnyje parašyti tokie teiginai:
Numatyta, kad netrukus Seimas svarstys įstatymą, kuriuo nustatys, kad į privalomąją karinę tarnybą per ateinančius penkerius metus bus kasmet pašaukiama po 3.000-3.500 jaunuolių nuo 19 iki 26 m.
bei:
Be to, nurodoma, kad kiekvienas atvejis bus vertinamas individualiai ir bus kiekvieną kartą sprendžiama, ar tarnyba nepadarys žalos nei asmeniniams, nei visuomeniniams interesams – verslas, paskolos, kiti asmeniniai įsipareigojimai irgi gali tapti priežastimis, kurios leis atidėti privalomąją kario tarnybą.
bei
Visa tai numato galiojantis, tik pastaruosius kelerius metus buvęs įšaldytas Karo prievolės įstatymas.
čia aišku neoficiali informacija, ir gal aš klystu, gal vistik kažkas siūlo šaukti į privalomą tarnybą ir vyresnius negu 26m., bet abejoju, kad priimtų tokį įstatymą - kas rizikuos - 2016m seimo rinkimai ir tie nuo 27 iki 39 kažkiek ir balsuoja.
Dainiux:
Mane ir dabar galima imti- mielai porą metų atpylčiau...Rimtai. Bet jau per senas... :( Metus atitarnavau, viskas gerai buvo. Kol pripranti- ne savo rogės atrodo, bet po to...Šoki, varai nuo kalniuko ir viskas būna ok. Kaip ir visur gyvenime. Sunku būna man kažką keist, bet čia jau asmeninis bruožas. Bet jei reikia- viskas , puolu ten visu 100 ir gaudau kaifą. Armijoj taip pat supratau, kad tie metai- ne mano, bet juos turiu paversti savo :D Ir viskas buvo gerai. Super metai buvo. Jei ne paskutinių metu ten patirti nuotykiai, būčiau viršila grįžęs. Iki tiek jau buvo pateikti dokumentai, nes po to likau liktiniu tarnaut. Bet nuotykiai padarė savo- namo paleido grandiniu :oops: :D
Saxum:
Peržiūrėjau temą, verkiančių ir isterikuojančių čia nemačiau. Mačiau tik diskutuojančius žmones, kurie išreiškė nuomonę pagal pateiktus faktus spaudoje (nebent kas asmeniškai pažįstate prezidentę ir jums per vakarienę kažką kitaip papasakojo?). Ir kol čia ta diskusija vyksta, visai kitaip jau aiškinama situacija. Pradžioje apie jokias išimtis nebuvo rašoma, kad neva žiūrės kažką, kas turi paskolų bla bla bla, kilus šiokiam tokiam visuomenės subruzdimui jau kitaip kalbama. Spėju po Seimo bus dar kitaip. Nors man tai kažkaip jau dzin, nebent sugalvos iki kokių 45 metų prailginti šauktinių amžių.
Indėnas:
Subruzdimas ne šioks toks, o tikrai nemažas (kas Lietuvoje paskutiniu metu sukėlė bent panašų subruzdimą be Rusijos - Ukrainos temos?), tai gal seimūnai išsigandę paliks taip kaip yra. Be to yra ir logikos - nors šauktiniai ir pigiau, bet tie laikinai... , tai veda į niekur ir realiai galutinėje stadijoje turbūt kainuotų brangiau ypač jei reiktų realiai pakariauti. Paruoštas profesionalių karių batalionas bus dvigubai (gal ir daugiau) efektyvesnis negu šauktiniai po 1-2m pertraukos nuo tarnybos, o jei pertrauka ilgesnė...
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją