Pagrindines diskusijos > Karyba

Realios krašto gynybos galimybės ir perpektyvos arba "Savygina plačiąja prasme"

(1/2) > >>

Skeptikas:
Šiandien fakebukėje radau keletos kolegų palaikintą straipsnį. Perskaičiau. Susimąsčiau....

Šaunuolis atsargos majoras - surašė viską taip, kaip, deja, ir yra.

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Dainiux:
Su daug kuom sutinku. O, bet, tačiau...Savanoriškos pajėgos ir atsargos majoras...Kiek laiko Jis jau atsargos? Ir majoras savanoriuose nėra jau taip stipru ( nes tų laipsnių pasidalijo ten dėdės nuo to laiko, kada ir aš ten buvau)...Jis daug kur Teisus. Dėja...Tikrai Teisus, bet gal nėra taip blogai. Kad Valdžia mala šūdą- matome. Ta imitacija kaip pratybos su tuščiais šoviniais- šaudyk kiek nori, nenušausi. Ir šaudo jie. Bet paskutiniu metu, man rodos, kaip tik įsigylina jie į tas pastabas ir nebėra tų nereikalingų pirkimų. Bent jau Matonis kažkaip pozityvo ižvelgia. O Jis nėra blogas tos srities specialistas. Kažkaip pasitikiu Jo nuomone.

Skeptikas:
Laikas parodys.

O ir savanoris savanoriui nelygu ;)

Šiaip... vėl eilinį kartą lėšos skirstomos belekaip bus... Niekas nesutaria, kam reikalingiausia - visi antklodę į savo pusę trauks :D

Dainiux:
va čia Tu teisus!!!! Matai, net IŠ TO bus bandoma uždirbti...Kažkaip. Bet juk reikia?  :D

dziudoka:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiLaikas parodys.

O ir savanoris savanoriui nelygu ;)

Šiaip... vėl eilinį kartą lėšos skirstomos belekaip bus... Niekas nesutaria, kam reikalingiausia - visi antklodę į savo pusę trauks :D

--- Baigti citatą ---
Kažkaip įtariu, kad Lietuvos kariuomenėje yra kaip ir visur Lietuvoje - dažnai sprendžia tie, kuriuos reikėtų kuo mažiau prileisti prie sprendimų, bet šventai įsitikinęs, kad tokioje Rusijoje dar didesnis bardakas ir beje patologinis. Ir tai truputi guodžia.

Iš kitos pusės savanorio koncepcija.... ar gali savanoris prilygti profesionaliam kariui (priklausančiam tai gerai paruoštai ir aprūpintai mažumai), tiek saviškiui, tiek priešui ? Jei ne, tai ar užteks vien patriotinio ryžto? Ir ar kritiniu metu jo "suprofesionalėjimo" laikas tilptų jo "išgaruojančio entuziamo" laike?

Galų gale, kokios krizės reikėtų, kad būtų nušluotas tas nenaudingas anstatas (balastas) ir jį pakeistų tikrai išmanantys žmonės?

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją