AutoriusTema: Klausimas dėl šonkaulių nervų.  (Skaityti 4029 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Jaunuolis1997

• 10 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2013
  • Žinutės: 8
  • Vieta: Mažeikiai
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Klausimas dėl šonkaulių nervų.
« įjungtas: 2013 Grd 21, 15:34:57 pm »
Sveiki, taigi gal kam yra buvę panaši situacija ir galėtu pasidalinti kaip išsigydė šią traumą. Man viskas prasidėjo gal prieš metus sportavau ant turniko kelnojau kojas presui, paskui baigęs sportuoti atsisėdau ir įkvepiant pajutau kažkokį maudžianti skausmą širdies plote galvojau jau sisvariau širdį ar ką patempiau, paskui praėjo porą dienų ir sportavau toliau, sparingavausi viskas normaliai lyg ir buvo, po poros savaiciu sporto per sparinga kaškaip atrodo kaip dūrė širdie plote ir paliko silpna ir galva svaigo, treniruotę ištempiau, kitą dieną atsikėliau ir bandau kokį smūgį šoninį atlikti pradėdavo skaudėti tai po krutine, tai širdies plote, tai per šonkaulius, paskui nebesportavau gal 1savaitę tai lyg ir praėjo pradėjau po biški sportuot normaliai buvo, paskui išviso buvo beveik praėje tik skaudėdavo kai darydavau atsilenkimus kai sulengdavau šonkaulius panašiai. Po 3-4 mėnesių viskas lyg ir atsistatė po biški darydavau atislenkimus, sportavau pilnai kartais nuo atsilenkimu pradėdavo skaudėti tai jų daug nedarydavau, o šiaip smūgiuoti galėjau normaliai ir sportuoti. Paskui vasarą išvažiavau į užsienį nesportavau gal 2mėn ir pradėjau ant turniko judėt tai kai išsitempe šonkauliai kai kabi pradėjo biški skaudėti, paskui nešiau kibirą vandens pilną ir kaip dūrė kaškas širdies plote tai galvojau, kad širdį permušo, kitą dieną atrodo viskas normaliai biški jautėsi toks spaudimas kaip ir širdies, krutinės plote. Grįžau į Lietuvą ir sportavau po biški tai skaudėjo nesupratau koks skausmas tai atrodo per šonkaulius, paskui per širdį, paskui spaudžia krutinę ir toks įdomus skausmas, nemalonus. Ėjau pas daktarus daug kur, tyrė širdį, kraują, šonkaulius žiūrėjo, nieko nerado tai aš nebežinau ką ir daryti, buvo pagerėje ir nebeskaudėjo tiek po 2sav. tai sportavau gal 3mėn ir ėjo imtynių su užlaužimais su draugu tai kaškaip ištempė tą ranką man ir vėl patempiau tą šonkaulį ir vėl tenką nebesportuoti, gal kam yra buvę? nebežinau ką ir daryti atrodo sako daktarai čia tarp šonkauliniai nervai ar kas, bet geriu vaistus nieko jie man gero nepadeda, skauda, spaudžia, maudžia kartais per širdį, tai krūtinę tai deginą šonkaulius ir šokinėja tas skausmas gal kas padėsit :)? beje man nugaroj biški yra problemos turiu netaisyklingą laikyseną tai buvau pas nugaros daktarą tai sakė gal ir delto koks nervas užsispaudžia ir skauda šonkaulius ?
« Paskutinis taisymas: 2013 Grd 21, 15:37:47 pm nuo Jaunuolis1997 »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Klausimas dėl šonkaulių nervų.
« Atsakyti #1 įjungtas: 2013 Grd 26, 11:11:28 am »
Pirmiausia- pas gerus medikus- širdį lai patikrina, nes BET koks skausmas širdies plote nėra gerai. Jei širdis tikrai sveika- tada kiti dalykai bus. Bet pradėk nuo širdies. Tik toks patarimas, nes čia kažko daug nepatarsi  :handshake:
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Jaunuolis1997

• 10 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2013 Grd 26, 14:01:40 pm »
Nu aišku tada, bet jau ir nebežinau kur važiuoti gal reiks į kitą miestą, nes čia nepraeina ligi galo niekados tas skausmas

Atsijungęs KB90

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2013
  • Žinutės: 17
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2014 Sau 22, 09:34:00 am »
Sveiki. Aš irgi apie savo šonkaulius turiu klausimą. Lankau MMA, bet ten labai daug imtynių/BJJ treniruočių daro. Man nuo jų skauda puse šonkaulių nuo apačios abejose pusėse, net jei ir sparrinu su savo svorio priešininku, jam stipriau užgriuvus (ypač side control) skauda labai šonkaulius, dažniausiai skausmas praeina tą pačią dieną, tačiau jei labiau patrina tai skauda keletą dienų. MMA lankau nuo spalio mėnesio, tai jau nemažai laiko, iš pradžių galvojau kad kūnas pripras, bet kad niekas nesikeičia, ką daryti?
"The key to immortality is first living a life worth remembering." — Bruce Lee

Atsijungęs Yume

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2009
  • Žinutės: 106
  • Amžius: 36
  • Vieta: Vilnius/Klaipėda
  • Lytis: Moteris
  • Mes esame tuo, kuo patys save padarome.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2014 Rgp 08, 02:08:17 am »
Su tarpšonkauliniais nervais nereiktų juokauti. Užsitaisius lėtinį uždegimą, po to galit turėti rimtų pasekmių. Geriausia pasirodyti pas neurologą arba neurochirurgą. Skausmai galimi ir dėl stuburo,jeigu spaudžiamas kažkuris nervas (o dažniausia tai būna susiję su taprslankstelinio disko ar diskų užspaudimais, stuburo išvaržomis). Pati esu turėjusi tokią bėdą, galvojau, kad širdis, EKG normatyvose, rodikliai normalūs, o padarius rentgeną pasimatė, kad vienas iš diskų yra stipriai užspaustas, todėl labai dažnai skauda širdies plote, šonkaulių lanke.
Priversi žmogų skubėti, vadinasi, išprovokuosi jį klaidoms.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2014 Rgp 08, 02:08:17 am »

Atsijungęs Jaunuolis1997

• 10 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2014 Rgp 24, 13:59:37 pm »
Su tarpšonkauliniais nervais nereiktų juokauti. Užsitaisius lėtinį uždegimą, po to galit turėti rimtų pasekmių. Geriausia pasirodyti pas neurologą arba neurochirurgą. Skausmai galimi ir dėl stuburo,jeigu spaudžiamas kažkuris nervas (o dažniausia tai būna susiję su taprslankstelinio disko ar diskų užspaudimais, stuburo išvaržomis). Pati esu turėjusi tokią bėdą, galvojau, kad širdis, EKG normatyvose, rodikliai normalūs, o padarius rentgeną pasimatė, kad vienas iš diskų yra stipriai užspaustas, todėl labai dažnai skauda širdies plote, šonkaulių lanke.
Man beveik taspats, as manau esu patempes dantytaji kaskoki raumeni kuris eina prie sonkauliu, bet man panasus simptomai, daktarai sako tau nieko cia nera turi praeiti, bet nepraeina. O kaip isigydei sita trauma, ar bent kaskaip gydaisi? ir praeina?

Atsijungęs Yume

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #6 įjungtas: 2014 Rgp 27, 01:01:05 am »
Man beveik taspats, as manau esu patempes dantytaji kaskoki raumeni kuris eina prie sonkauliu, bet man panasus simptomai, daktarai sako tau nieko cia nera turi praeiti, bet nepraeina. O kaip isigydei sita trauma, ar bent kaskaip gydaisi? ir praeina?
Išsigydyt neišsigydžiau, nes tai yra nepagydoma (kai tarpslankstelinis diskas yra suspaustas). Būna, kad surakina taip, jog įkvėpti negaliu, ir jausmas, kad širdį nesvietiškai skauda. Geriausia yra daryti tempimpo pratimus (gerai apšilus) , o tie, kurie turi, pvz stuburo išvaržas, rekomenduojama "pakaboti" ant skersinio, nes pratempi slankstelius, stuburas negauna tokios apkrovos, galbūt kažkiek ir atlaisvinami užspausti raumenys, bet tai yra laikinas dalykas. O dantytasis raumuo, tai yra kaklo raumuo (netoli raktikaulio), kuris yra vienas iš atsakingų raumenų už kaklo judesius. Jeigu patempimas būtent šio raumens - reikalinga fizioterapija, o surandėjimo atveju ir chirurginės intervencijos. Šiuo atveju, kreipkis pas šeimos daktarę dėl siuntimo pas traumatologą arba chirurga. Jie tiksliau galėtų įvertinti šį atvejį.

Atsijungęs tamisp

• 10 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2013
  • Žinutės: 6
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2014 Rgs 01, 03:34:45 am »
Yume, pakartok anatomija. Dantytieji raumenys (m.serratus) yra krutines lastos raumenys. Kakle yra laiptiniai (m.scalenus).
« Paskutinis taisymas: 2014 Rgs 01, 03:36:35 am nuo tamisp »

Atsijungęs Yume

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2014 Rgs 07, 00:02:49 am »
Yume, pakartok anatomija. Dantytieji raumenys (m.serratus) yra krutines lastos raumenys. Kakle yra laiptiniai (m.scalenus).

Sorry, sumaišiau :) bet kokiu atveju, negydant ar surandėjimo atveju gali reikti chirurginės intervencijos.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #8 įjungtas: 2014 Rgs 07, 00:02:49 am »