Pagrindines diskusijos > Medicina ir sveikatingumas
Klausimas dėl šonkaulių nervų.
Jaunuolis1997:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiSu tarpšonkauliniais nervais nereiktų juokauti. Užsitaisius lėtinį uždegimą, po to galit turėti rimtų pasekmių. Geriausia pasirodyti pas neurologą arba neurochirurgą. Skausmai galimi ir dėl stuburo,jeigu spaudžiamas kažkuris nervas (o dažniausia tai būna susiję su taprslankstelinio disko ar diskų užspaudimais, stuburo išvaržomis). Pati esu turėjusi tokią bėdą, galvojau, kad širdis, EKG normatyvose, rodikliai normalūs, o padarius rentgeną pasimatė, kad vienas iš diskų yra stipriai užspaustas, todėl labai dažnai skauda širdies plote, šonkaulių lanke.
--- Baigti citatą ---
Man beveik taspats, as manau esu patempes dantytaji kaskoki raumeni kuris eina prie sonkauliu, bet man panasus simptomai, daktarai sako tau nieko cia nera turi praeiti, bet nepraeina. O kaip isigydei sita trauma, ar bent kaskaip gydaisi? ir praeina?
Yume:
Registruotis arba PrisijungtiMan beveik taspats, as manau esu patempes dantytaji kaskoki raumeni kuris eina prie sonkauliu, bet man panasus simptomai, daktarai sako tau nieko cia nera turi praeiti, bet nepraeina. O kaip isigydei sita trauma, ar bent kaskaip gydaisi? ir praeina?
--- Baigti citatą ---
Išsigydyt neišsigydžiau, nes tai yra nepagydoma (kai tarpslankstelinis diskas yra suspaustas). Būna, kad surakina taip, jog įkvėpti negaliu, ir jausmas, kad širdį nesvietiškai skauda. Geriausia yra daryti tempimpo pratimus (gerai apšilus) , o tie, kurie turi, pvz stuburo išvaržas, rekomenduojama "pakaboti" ant skersinio, nes pratempi slankstelius, stuburas negauna tokios apkrovos, galbūt kažkiek ir atlaisvinami užspausti raumenys, bet tai yra laikinas dalykas. O dantytasis raumuo, tai yra kaklo raumuo (netoli raktikaulio), kuris yra vienas iš atsakingų raumenų už kaklo judesius. Jeigu patempimas būtent šio raumens - reikalinga fizioterapija, o surandėjimo atveju ir chirurginės intervencijos. Šiuo atveju, kreipkis pas šeimos daktarę dėl siuntimo pas traumatologą arba chirurga. Jie tiksliau galėtų įvertinti šį atvejį.
tamisp:
Yume, pakartok anatomija. Dantytieji raumenys (m.serratus) yra krutines lastos raumenys. Kakle yra laiptiniai (m.scalenus).
Yume:
Registruotis arba PrisijungtiYume, pakartok anatomija. Dantytieji raumenys (m.serratus) yra krutines lastos raumenys. Kakle yra laiptiniai (m.scalenus).
--- Baigti citatą ---
Sorry, sumaišiau :) bet kokiu atveju, negydant ar surandėjimo atveju gali reikti chirurginės intervencijos.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją