Pagrindines diskusijos > Treniruotės
Greitis. Greitumas.
Rimbas:
Prasukau archyvus, rodos tokios temos nebuvo.
Čia apie greitį ir greitumą.
Panašu, kad atsitiko man taip, kad dingsta greitis, tie 1-2 žingsniai pirmyn/atgal/į šoną. Kas įtakoja krūvą papildomų (ne)pelnytų mėlynių. Ir taip jau kokius 4-5 mėnesius. Matosi gerai iš nufilmuotų sparingų.
Tai ir nelabai nutuokiu, kaip tą momentą gerint. Lyg ir yra teorinių žinių, lyg ir suprantu pačius principus, tačiau pačiam susitvarkyt neišeina.
Man reikia patarimų/diskusijos. Tikiu, kad ir kiti karts nuo karto patiria tokių nesklandumų.
Dar bandau išsiaiškint priežastis to. Kandidatai:
1. Nuovargis (pervargimas) - 5-6 val. per parą miego turbūt nėra pakankami?
2. Kitų fizinių savybių dominavimas prieš greitumą - per daug dėmesio ištvermei irba jėgai?
3. Kūno masės pokyčiai - gal ir ne kažką, bet 4 kg liesos masės + 1 kg lašinių pliuso per metus (ne kūno skysčių)?
4. Per didelis tonusas - jaučiu, kaip esu pastoviai įsitempęs (jei taip galima išsireikšt - kojų nagais į žemę įsikirtęs)?
Pakalbam.
Starka:
5) Senstate :kikena:
o kažkas treniruočių programoj gal pasikeitė paskutiniu metu ? (čia apie 2 punktą )
Tarkim sulyginus programas prieš/po pakeitimų :nezino:
Gediminas:
Atostogas nuo visko turėjai? Jos kaip tokios ne šiap sau sugalvotos.
Ir aišku miego kiekis rodo, kad su savo veikla esi "užgazavęs". Iš čia gali būti ir nuolatinis tonusas, varomas matyt psichologijos. Ir dar miego trūkumas gali būti lašinio masės prieaugio priežąstis.
Mano balsas eina už
6) atsipūsk, pailsėk ;)
EzysGazuotas:
1. Kiekvienam savo, bet skelbiami tyrimai rodo, kad miego turi būti daugiau...
2. Užsiciklinant ant vieno dalyko, nukentės kitas. Gal vertėtų į programą įdėt šokdynę (buvo išsakyta mintis, kad šokinėjimas per šokdynę po treniruotės leidžia labiau atsipalaiduoti raumenims), šuoliukus pirmyn atgal ir pan?
3. dešimtadalis masės atsiradimas nemanau, kad gali labai jau įtakoti lėtumui. Labiau tas dešimtadalis įtakos tam, kad atsirado "ne tie" raumenys, o "tie" raumenys yra primiršti.
4. gal sumažinti krūvį reiktų arba daugiau poilsio?
Skeptikas:
1. Miego trukumas.
2. Veiklu perteklius :) Gausi kazka sumazint - paroje tik 24 val.
3. Amzius - nemanau.
4. Sporto perteklius (tavo atveju) nerealus - duok sau pora savaiciu tiesiog pailseti, lengvai pajudedamas (LENGVAI - esminnis zodis). Ir paziurek - gal pageres.
5. Ir is viso - nereikia isitempti. Tu turi but atsipalaidaves - tegul aplinkiniai "tamposi" ;)
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją