del Arimano - man jusu visu stumimas eiti pas ji jau atsibodo. As jau rasiau, ka apie jo mokykla anksciau galvojau, ir kaip pasikeite mano nuomone paskaicius komentarus cia forume.
Apskritai tai as manau, kad pasaliniai zmones, uzklyde forume pasiskaitineti apie aikido, ir prisiskaite Jusu viso sito purvu drabstymosi, pamanys truputi ne tai, ko jus tikites. Nes sitaip neetiskai elgdamiesi jus daugiau pasakot ne tiek apie musu mokykla, kiek patys apie save.
o del aikido istorijos ta ka cia tu rasai as net nesupratau, tu cia ironija ar rimtai? Wow, tiek epitetu, "perrase aikido istorija savo naudai ir paskleide pasaulyje", nemaniau, net nemaniau, kad jis tiek itakos pasaulyje turi, bet juo geriau.
toliau, del technikos efektyvumu - patikek, pries naujas technikas mokindami mums jas treneriai pradzioj pademonstruoja ant musu. Ant visu, ir daug kartu, kad gerai ta "faina" pojuti isidemetume. Pvz. nikyo (pas mus sita technika vadina kitaip)
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti
Mano pazintis su ta technika buvo, kai mane vienas zmogus koridoriuje su ja staigiai nuleido ant zemes - ne ant tatamio, o ant plyteliu. Del staigaus kritimo gelbejant riesa, po to dvi savaites vaiksciojau sutinusiu skaudinciu keliu, kuri krisdama tada trenkiausi i zeme.
toliau del narvo - musu Soke yra jau ganetinai prastos sveikatos, negali normaliai susilenkt del nugaros problemu.
del vaiko proto fantaziju - cia yra Daito Ryu sistemos 1990 m. demo.
Video anotacija angliskai:
Daito Ryu Aikijujutsu.
Honolulu, Hawaii Early 1990's No rehersal, no planning, no martial, Just sharing techniques..
Demonstration for the Hawaii Budo Society and Hwa rang do academy, Attending Masters Ken Corona, Gerald Duarte, Dr.Vance Inouye. Jason Kim, Walter Liu, Norman Kato III. A special thanks to my cousin Soke Bernie Lau Icho ryu aikijujutsu for making time to teach me keisatsu taiho jutsu p(police arrest techniques)
Sensei Christopher Lee Matsuo. Under Shihan Hidetoshi Mitsuoka of Japan. Master Bruce c. Rivera
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti
Ziuredama si video, as atpazistu nemazai techniku is musu mokyklos. O kai kurias kitas - is Hakko Ryu sistemos, kurias mokinames per ju seminarus (Hakko Ryu sistema ikure vienas is Sokaku Takedos mokiniu). Aisku, daug ten yra ir man nematytu techniku.
Bet visgi musu turimu techniku sasajos su Daito Ryu sistema akivaizdzios, bent jau kas pasiimtu si video ir palygintu su kuriu nors musu mokyklos prezentaciju video
Nu jo, baikit stumt ją pas mane

O tai dar ims ir ateis. Ir dar- man naujiena, kad turiu SAVO mokyklą. Kaip koks SOKE.
Mano nuomonės ir komentarai ne visada gali sutapt su mano viršininkų nuomonėm, taigi forume dalyvauju kaip asmuo su ,,klička" Arimanas, kuris gi ir kuklus instruktorius. Mano rašliava šitam forume toli gražu neatspindi oficialios NN politikos. Kas nori pamatyt tikrą mane, tai taip ir padaro.
Kas dėl treniruočių, tai gali nueit pas kitus trenerius- jie geriau išmano diplomatiją už mane ir turi daugiau kantrybės bei patirties su visokiais ...įdomiais žmonėmis bendraujant.