tu turi omeny atvejus tokiu merginu, kur pacios nezino, ko nori, sokineja is vienos mokyklos i kita, ir ne vienoj ilgai neuzsisedi, tikedamosis kazkokio mistinio greito "fast food" varijanto? as nerandu dabar tu senu NiceGirl rasytu postu, bet pamenu kad juos kazkada skaiciau. matesi, kad mergina su kazkokiu nenormaliu uzsidegimu ir kazkokiais nenormaliais lukesciais. Bet nerandu tu senu postu dabar, kiek metu ji musu mokykloje ten tebuvo atlankius. jei teisingai pamenu, tai buvo gal kokie keli metai, dar salyginai naujoko lygis.
Gal reikėjo pirmą man privačią žinutę parašyti ir paklausti kaip ten buvo, o ne iš to nei iš šio įžeidinėti mane diskusijoje kurioje net nedalyvauju??
Nežinau gal keturi metai ir 12 lygis suteiktas taip mylimo ir gerbiamo EEWT sikung Mady Norbert irgi nieko nereiškia?? Aš nesigailiu, kad ten buvau, kažkokios patirties vis tiek gavau. Nebuvau aš tinginė atsidavusi treniravausi, ne tik per treniruotes bet ir kiekvieną dieną namie. Taip aš sutinku iš pradžių buvau naivi, tikėjau tuo ką man sako meistrai aklai ir tai gyniau čia, nuoširdžiai iš visos širdies tikėdama tuo ką dariau tuo kiek pastangų įdėjau. Bet galiausiai ,man atėjo toks keistas jausmas,kad kažkas yra ne taip, kad jie vis kartoja mes stipriausi wing tsunas visur veikia, mirtinas ginklas bet varžybų nėra niekur nedalyvauja...Gerai galvoju jeigu man sako, kad aš esu WT talentas nemeluosiu, man taip sakė ir dar aš turiu WAAAU!!!! 12 aukščiausią mokinio lygį! Turiu eiti išbandyti mirtinų technikų. Nu ir ką jūs pasakysit nieks neveikė nei prieš karatistus nei prieš ninjas sparinguose, nei dabar pas Niat Nam. Ir žinot kodėl?? Ne todėl, kad WT būtų niekam tikęs, o dėl to kad nėra sparingų nėra varžybų- nėra ekstremalių situacijų kuriose galėtum panaudoti tai ką išmokai atlikdamas katas(formas) ar pratimus porose. Treniravimasis be sparingų ar varžybų tas pats kas sakyti, kad moki vairuoti mašiną bet niekada neišvažiuoji iš aikštelės... Lankai
KOVOS MENĄ ne šokių meną tai turi kažką išmokti pritaikyti kovoje, nes koks tada tikslas kokia prasmė tuom užsiimti?
bet dabar radau pas ja tik profili tik wing tsuno truputi (kodel tik truputi, ar tikejos per kelis menesius ismokt) ir Niatnam. kokia nauda merginai is siu smuginiu kovos menu as sunkiai isivaizduoju, bet listi i "realia" sparingo situacija, atlankius bet kokioje aikido ar i ja panasioje sistemoje kelis metus yra realiam gyvenime nesiorientuojancio zmogaus simptomas. del sito net aikido aikikai meistrai man pritartu.
o siaip - pas mus yra atejusiu merginu, viena pries tai 3 metus atlankiusi Wing Tsun, ir supratusi, kad sis kovos menas jai realios naudos neduos. Kita vaikysteje daug metu lankiusi NiatNam, bet dabar musu mokykloje jau pakankamai metu ir cia jai labiau patinka.
Ka tai irodo? absoliuciai nieko. ieskokit stipresniu argumentu. o ne vienos neurotikes merginos atveji ![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
Ir įdomu, man kodėl aš neurotikė? Ar todėl ,kad išėjau iš mokyklos, kuri skelbiasi mokanti nenugalimos technikos kurios niekur neišbando, kuri tam kad pritraukti daugiau žmonių moko televizoriuje olialia pupytes, kuri mano mokytoją (pas kurį vienintelį dar būčiau galėjusi treniruotis, nes jis išlaikė žmogiškumą viską mokė ką žinojo neslėpdamas, ir nelupo iš savo mokinių pinigų vienintelis) Išmetė iš asociacijos vien už tai kad jis per mažai atnešė pinigų asociacijai, tai yra tiesiog už tai, kad buvo nebenaudingas... Ar aš neurotikė dėl to, kad prieš įgydama kažkokio meno meistro lygį norėjau pasitikrinti ,kaip mano 12 lygių, keturių metų kasdieninės nuoširdžios treniruotės veikia kovoje??? Koks dar tau fastfood? Kai tau asociacijos vadovai aiškina, kad jau norėtų, kad taptum instruktore laikytum meistro lygį ir mokintum kitus, norėti jau mokėti tai pritaikyti laisvoje kovoje yra per daug ir per greitai???
Ir dar vienas pastebėjimas be sparingų tu ne tik, kad savigynos ( tavo nurodyta pagrindinė priežastis dėl ko ėjai į kovos menus) neišmoksi, bet jei pasitaikys ekstremali situacija ir pabandysi ką nors pritaikyti tave gali dar žiauriau suvanoti, nei kad tu išvis nieko nedarytum. Dabar kai tenka sparinguotis mano mąstymas , kas gali būti gatvėje totaliai pasikeitė. Man baisu, todėl viską, ko išmokau pamirštu, nelieka nei refleksų nei pjūčių nieko - įsivaizduok gatvėje tau irgi taip bus. Taip pat nors ir esu su šalmu man užtenka liaunos merginos smūgio į galvą kad nustočiau orientutis aplinkoje - dabar įsivaizduok, kad tai būtų trigubai didesnis dėdė kuris tau pataikytų smūgį į veidą su plytos dydžio kuloku? Ir dar plius viskas vyksta greitai, vaizdas liejasi pusės smūgių nepataikai... Dabar suprantu, kad pagrindinis savigynos elementas yra išlikti ramiai, antras sugebėti pabėgti, trečias jei neišeina iš karto pabėgti maksimaliai greitai išsilaisvinti atlikti išbalansuojantį tikslų netikėtą ar skausmingą veiksmą ir tada pabėgti. Seniau tai įsivaizdavau, kad kas nors užpuola tu paimi lengvai nublokuoji visus smūgius ir užsuki ranką ir lauki policijos, kol atvažiuos paimti nusikaltėlio ir tau priseks medalį už sulaikymą

Arba jei užpuola labai baisus dėdė ir nenori pasiduoti ir dar nori tave išprievartauti, o po to nužudyti, tada išduri akis ar išplėši gerklę ir tada pabėgi

Bet uoj, ne!!! jei nori išsigelbėti tavo tikslas ne jį nugalėti, o pabėgti, (nes joks kovos menas tavęs stebuklingai nepavers fiziškai stipresne už trigubai didesnį vyrą).. Tam a) reikia nebijoti b) vieno tikslaus veiksmo, kad spėtum pabėgti. Kad a) išmoktum nebijoti reikia, sparingų, kad b) išmoktum atlikti tikslius veiksmus ekstremalioje situacijoje taip pat reikia sparingo ir c) sparingo reikia tam, kad suprastum ką reiškia gauti smūgį, gal būt po sparingų bus daugiau šansų, kad jei realybėje tokį gausi dar kažką suspėsi padaryti. Kitaip nė jokios technikos nepadės, vienas smūgis išbalansavo, nepataikei to ką norėjai padaryti ,antros progos nėra- tu lavonas.