Labai gaila ir apmaudu, kad dauguma cia esanciu nesupranta Tenchi Bogyo Ryu filosofijos ir todel kritikuoja. Sita sistema yra kilusi is daug senesniu laiku nei tradicinis aikido. jos pavadinimas rasomas dviem skirtingais hieroglifais "Aiki" ir "Do". Rasoma atskirai. tuo tarpu "Aikido" uzrasoma kaip vienas zodis yra tradicine Morihei Ueshibos Aikido mokykla atsiradusi kurkas veliau. Deja tradicinis Aikido neislaike savo savitumo ir tikroji technika buvo smarkiai iskraipyta. Meistras V. Lisycinas, mokyklos Tenchi Bogyo Ryu ikurejas, sugebejo atkurti tikraja technika, tokia kokia ji buvo iki M. Ueshibos laiku.
O visiems kritikams patariu uzsukt i musu mokykla ir pasibandyti savo jegas su musu Soke. Jeigu manote, kad musu Soke nieko nemoka ir yra "sarlatanas" (kaip kazkas cia issireiske) galite likti nemaloniai nustebinti

patikekite, per du metus treneruociu maciau ka gali musu Soke. Jeigu nebuciau mates jo sugebejimu galbut jau pats seniai buciau metes treneruotes, taciau mano Soke man yra tas ikvepimas kuris mane veda i prieki. Jums visiems iki jo dar toli. Jeigu ateitumet ir pasakytumet jam i akis visas sitas nesamones, kurias cia pasislepe tyliai rasinejate, jis jums parodytu savo tikrasias galias. Taciau as puikiai zinau, kad nei vienas is jusu neisdris to padaryti. Taigi mums visiskai nerupi ka jus cia rasinejate, mes treneruojames ir stiprejam, o jus tik prie kompiuteriu tesedit ir kritikuojat daug pasiekusius meistrus. geda! Musu sistemos yra mokinami policininkai, apsauginiai, kariuomenes antiteroristines pajegos, sausumos bei oro pajegos ir netgi specnazai, tad musu sistema negali buti neefektyvi. Neefektyvios sistemos saugumo strukturos nenaudotu patikekit manim.
Alteo, nepasiduok ju provokacijoms! Jie pasakys betka, kad tik apjuodintu musu Soke. Neprarask tikejimo Tenchi Bogyo Ryu galia. Po keletos metu treneruociu ir tu pajusi tikraja galia. Linkiu tau sekmes!