as del (a)punkto (aikido praktikavimo visa gyvenima kaip gyvenimo buda) ir nesigincyju. Turejau omeny, kad zmogus neprivalo treniruotis 6 dienas per savaite ir n valandu kankintis ringe, patirdamas ivairias traumas. Dauguma aikido praktikuojanciu zmoniu butent del to i si mena ir ateina - jie nori ismokti ivairioms gyvenimo situacijoms tinkancios savigynos, bet jie tuo paciu nori tureti laiko dirbti ir darbe daryti karjera, tureti savo seima ir jai skirti laiko, galu gale skaityti knygas ir uzsiimti ivairiais kitokiais dalykais. Galu gale kai kuriems ir sveikata ar amzius neleidzia uzsiimti kitokiais kovos menais (na kokio nors nelankstaus 50-mecio tu tikrai nepriversi savo niatnamietisku spagatu daryt)
(b) as visai nesilaikau del nieko susimovus. as issakiau savo tam tikras gyvenimo filosofijas, jums jos nepatiko, pasimetet izeidimais, nu ir gerai... jauskites laimingi del to, tik zinokit, manes tai visiskai nekaso. o griztant prie musu "ministerijos" ir privedant prie (a) punkto - na pvz. pas mus mokykloje uzsiimineja daug gyvenime pasieke zmones - advokatai, daktarai (medicinos), imoniu direktoriai ir tt - tu tokiu zmoniu lipti i ringa ir kazka ten irodineti tikrai nepriversi. butent - jiems tai yra tiesiog gyvenimo budas (kaip ir man). ateini i treniruote, gerai padirbi (sportas = sveikata), kazkam rankas pasukioji, kazkas tau, kulverstuku daug padarai, na ir gerai, ramu:)
visu pirma tai pas jus ten net ne aikido, o tik jo plagijatas. tikrai, verciau jau atsisakykite aikido pavadinimo, pas jus taigi ten specnazai isvis.. kazkokia priespriesa gaunasi aikido - taika ir harmonija ir cia pat specnaz global. specnazai. tai kas per briedas? nu as nesuprantu. ta jus ten ko mokinates? shaudyt is avtamatu? ar aikido? ar visatos giny...
aikido visu pirma yra kovos menas ishejes is labai senu mokyklu, todel ir mokina ten dar ir kardais bei lazdom kovoti, kas shiais laikais aishku jau neaktualu. todel jis yra autdate'intas, uztai reikia ir plikom rankom smugiuot moket ir ishvis kovini mentaliteta turet. ir as esu mates aikidoku kurie visai neprastai smugiuot sugeba, bet ten buvo rimti vyrai, o ne visoki profesoriai ir botanikai kurie patys nesupranta ka ten veikia (vot kazkodeltai tarp aikidoku pasitaiko daug nepabijokim to zodzio lochu is kuriu kovotoju nebutu ,kad ir ka jie besimokintu). ir technikoje kiek esu mates yra ir smugiu, bent jau tam aikido kuri man kazkada yra teke mokintis. bet kai primokina visoki visatos valdovai savo tariamo "aikido" tai poto ir lieka kovos meno reputacija sitaip sutersta. o tai blt kovos menas ish senoves atejes, tik kad dabar Ueshibos pacifistinem idejom pagrazintas/ishdarkytas.