Visa kita > Humoras
Tenchi Bogyo Ryu arba Lisicynas ir jo darbai
EzysGazuotas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti...
Pvz. bent kelias tas pacias bazines riesu issukimo technikas atradom ir Ninjutsu kovos mene, tik ten jos turi kitokius pavadinimus, bet kazkodel del Ninjutsu kovos meno efektyvumo tiek daug diskusiju nekyla.
....
--- Baigti citatą ---
Gal todėl, kad anys GALI pasikviesti tamstą pas save ir parodyti iš arti, kuom tie sukiojimai ir pats Ninjutsu valgomi?
dziudoka:
Registruotis arba PrisijungtiGal todėl, kad anys GALI pasikviesti tamstą pas save ir parodyti iš arti, kuom tie sukiojimai ir pats Ninjutsu valgomi?
--- Baigti citatą ---
:chmm:
Čia Ežys vaikiškai papuolė ant finto, kai vienas priešininkas nustumiamas ant kito, ir kol anie mušasi ar atsiprašinėja, pirmasis pasiplauna. :kikena:
dziudoka:
Registruotis arba Prisijungti.... senai susidariau savo nuomone apie tam tikra sito forumo specifika. Taip kad nei asmeniniai uzsipuolimai, nei pasisakymai ...... ir kiti is panasios formos pasisakymai manes cia nenustebins.......
Dabar del tavo pasisakymo apie aikido ir riesu lauzyma - ir tu mistiniu nekonkretizuotu "JU". Manau, kad snekant apie kovos mena apskritai - yra nekorektiska kalbeti apie kazkokio konkretaus asmens ar asmenu prastai atliekama technika. Tai yra tu konkreciu asmenu problema. Man paciai per savo treniruociu metus teko sutikti ir efektyviai, ir neefektyviai technikas atliekanciu zmoniu, bet pagal kazkieno prasta technika as nebandau susidaryti nuomones apie kovos mena. Visgi kalbant apie kovos mena bendrai reiktu kalbeti apie konkrecios technikos efektyvuma, kai ji atliekama teisingai.
Pvz. bent kelias tas pacias bazines riesu issukimo technikas atradom ir Ninjutsu kovos mene, tik ten jos turi kitokius pavadinimus, bet kazkodel del Ninjutsu kovos meno efektyvumo tiek daug diskusiju nekyla.
O del aikido techniku izvelgimu - as nekomentavau nei ju gerumo nei blogumo, tiesiog kad ten jos yra. Kokiam lygyje jos atliekamos, ir kokiam lygyje atliekamos ir kazkokios ten dziudo technikos - cia jau apie tu konkreciu meistru profesionaluma spreskit patys. Kita vertus, manau sis video yra geras saltas dusas tiems, kurie tikisi pamatyti realiame aikido sparinge skraidymus su placiais isvedimais, kaip modernaus aikido demonstracijose, kurios daznai mano asmenine nuomone prasilenkia su realistinemis situacijomis. Cia manau, paaiskina ir mano nuomone apie pavyzdzius "i desimtuka" nes vien tarp skirtingu aikido stiliu techniku atlikimas labai skiriasi, todel tobulo pavyzdzio varijanto tu tiesiog nerasi, jis vis vien kazkam neitiks.
--- Baigti citatą ---
Būtų labai įdomu sužinoti tą "seniai susidarytą nuomonė", tikrai būtų įdomu, nes ir aš manau, kad Skeptikas tikrai nėra TAS meistras. :lauzo:
"Jų" - tai apibendrinimas visų aikidokų, kurių technikos veikia visur (youtubej, knygose, pasakose, bet tik ne prieš mano nosį :-( ). Ir aš tiesiog svajoju, kad koks nors aikidoka mane priluptų, nes visgi slapta tikiu Aikido realumu. Beje aš esu labai neišprusęs, todėl taip ir nesupratau, koks čia ypatingas Aikido stilius, bet būtų tikrai įdomu plačiau sužinoti.
Dėl technikų - tai nėra aikido, sambokarate ar kt. stilių veiksmų, yra tik taktikos-technikos rinkinys, kuris ir apibrėžia stilių. Taigi veiksmas gali kartotis per n stilių. Todėl įžvelgiau dziudo bruožus, bet nepastebėjau jokių Aikido... gal jūsų stilius iš tiesų kitoks. :chmm:
Alteo:
...
Alteo:
...
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją