AutoriusTema: Tenchi Bogyo Ryu arba Lisicynas ir jo darbai  (Skaityti 64123 kartai)

0 narių ir 2 Svečiai žiūri šią temą.

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2011
  • Žinutės: 133

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Tenchi Bogyo Ryu arba Lisicinas ir jo darbai
« Atsakyti #135 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:27:44 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
visai gali buti. o is kur tu zinai, kad taip nebuvo? Jis pazinciu uzsienyje turi daug. Certifikatu visokiu irgi, pas ji pilnas sandeliukas prikrautas, ju net det nebera kur. Per sezono atidarymo svente tik iremintus isdeliojom, ir tai ne visus, o tie kur tik popieriai, o neireminti, tai ten papkutese sukrauti.
Beje, per praejusi seminara Claudio Artusi musu Soke suteike Hakko Ryu sistemos atstovo Lietuvoje (berods Meijin vadinasi, jei neklystu) statusa ir tai patvirtinanti sertifikata. Jei kam nors papasakotu, irgi manytumet, kad prasigalvoja ane? Bet ka gi, savo akimis maciau.

Del hipnozes elementu, tai nebukit juokingi, jus vis tiek neatskirtumet hipnozes nuo kitu psichologiniu techniku (matyt ta viena pavadinima ir tezinot). Jei kazkas i tave gresmingu zvilgsniu pasiziurejo tai cia dar ne hipnoze.
Džekis Čanas turi juodąjį Hapkido diržą, tačiau nesu girdėjęs, kad turėtų kažkokių ryšių su Aikido. Ir apskritai, Džekis Čanas ne kovotojas, o aktorius ir neaišku net iš kur tas Hapkido juodasis diržas, nes didžiąją aktorystės dalį jis treniravosi akrobatiką, todėl vargu, kad Lisicinas galėjo iš jo gauti daną. :P

Atsijungęs Alteo

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2012
  • Žinutės: 113
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #136 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:29:14 pm »
...
« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 26, 20:14:15 pm nuo Alteo »

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #137 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:31:56 pm »
ne, nerimtai. nes man cia panasiau i "VBS" (viena boba sake) - vel pasirodys, kad kazka pamirso ir ne taip perteike, zmones, vardus supainiojo ir tt. Apie jo kontaktus su Jackie Chan nesu girdejus. Bet va pvz. Jean Claude VanDama jis savo facebuko draugu sarase tai turi.
Mano draugas turi Rodžerį Votersą mordaknygės drauguose, bet dar nereiškia, kad pas Pink Floyd'us mokėsi dainuot. :D

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #138 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:33:00 pm »
ne, nerimtai. nes man cia panasiau i "VBS" (viena boba sake) - vel pasirodys, kad kazka pamirso ir ne taip perteike, zmones, vardus supainiojo ir tt. Apie jo kontaktus su Jackie Chan nesu girdejus. Bet va pvz. Jean Claude VanDama jis savo facebuko draugu sarase tai turi.

O aš savo facebook'o kontaktų sąraše turiu Chaką Norisą. Ir ką?
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #139 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:43:25 pm »
is dalies taip, kad isvengt galimu nesusipratimu. nors mano viena versija yra tokia, kad jis galbut norejo pirmaisiais video parodyti "tikra japoniska kovos mena", su ju filosofija, estetika, meiles savo priesui idejomis, ir kad tai isvis ne kovos menas, o tik gyvenimo budas.
o po to palyginimui salia idejo musu "ziauria" sistema, atseit nieko bendra su aikido neturincia.
bet kadangi nepakomentavo, tai belieka speliot.

jeigu taip, tai as galiu pakomentuoti, kad "Specnaz Global" sistema yra tik "Tenchi Bogyo Ryu" sistemos dalis, kuri pati yra gerokai platesne, ijungia savyje ir visas aikido aikikai technikas, ir "patiuninguotus" ju varijantus, zinoma ir ivairius japoniskus ginklus, iaido, dzio, bo, ir dar kitokius (pvz. teko man praeitais metais siek tiek mokintis ir su filipinietiskomis lazdelemis)
Bet per bendras treniruotes naujokai dirba butent i aikido aikikai panasia sistema. O Specnaz Global sistema ten jau skirta visai nenaujokams. Bandziau pernai siek tiek ir tas treniruotes lankyt, tai akivaizdziai jutau ir savo fizinio pasirengimo tuometini trukuma (tada dar nemokejau ukemiu daryt), ir tu techniku pavojinguma. nes pvz. vienas 10kyu naujokelis su zemu IQ (aciu dievui, jis jau nebelanko), treniruotes metu atlikdamas tas technikas naudodavo gerokai perdaug fizines jegos (tarsi jos ten labai reikia). Tai ne tik kad visur vien melynes budavo, bet kartais ir vos ranku neissukdavo. O kitas vyrukas syki netycia man vos galvos nenusuko. Zinau, kad ten netycia, bet vis tiek. taip kad ateiciai treniruotems sau i pora geriau atsivesiu "saugesni" partneri.

Bet kuriuo atveju tai yra dvi atskirtos sistemos. Bendru treniruociu metu kur dirbama i aikido aikikai panasi sistema, naudojamos visos japoniskos tradicijos, nors mes gal ir neskiriame joms tiek daug demesio kaip musu kolegos is aikido aikikai, galu gale musu ir filosofija kita (jie propaguoja meile savo priesui; mes propaguojame - issukai uzpuolikui ranka, istatei bent kiek melyniu, o tada jau mylek ji ten kiek tik nori)
O Specnaz Global sistema - jau be japonisku tradiciju, tik aukstesniems dirzams, ir apskritai, kai atvyksta italu meistrai, tokie kaip Emanuele Gesualdi su savo vyrukais, praktikuotis i seminarus, tai ten tik treneriai ir artimi juodiems dirzams leidziami. Kitu net nosies ikist i sale neleidzia.
Be laisvos kovos įgūdžių ta tavo mėlynių statymo filosofija yra sapnai ir svajonės, apsirūkiusių teletabių klejonės ir pokemonų haliucinacijos.

Būtent tai, ko taip nemėgsti Aikido Aikikai ir yra to kovos meno esmė. Tenai sparingų irgi nėra, bet yra labai gera pedagoginė sistema Uesibos. Asmenybės ugdymas. Nieko bendro su galūnių sukiojimu ir mėlynių statymu. O dėsto ten žmonės gerbiami, su realia kovų patirtim. Mėlynių statymas ir galūnių sukiojimas yra pas juos tik šalutinis efektas, o ne esmė.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #139 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:43:25 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #140 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:43:34 pm »
visai gali buti. o is kur tu zinai, kad taip nebuvo? Jis pazinciu uzsienyje turi daug. Certifikatu visokiu irgi, pas ji pilnas sandeliukas prikrautas, ju net det nebera kur. Per sezono atidarymo svente tik iremintus isdeliojom, ir tai ne visus, o tie kur tik popieriai, o neireminti, tai ten papkutese sukrauti.
Beje, per praejusi seminara Claudio Artusi musu Soke suteike Hakko Ryu sistemos atstovo Lietuvoje (berods Meijin vadinasi, jei neklystu) statusa ir tai patvirtinanti sertifikata. Jei kam nors papasakotu, irgi manytumet, kad prasigalvoja ane? Bet ka gi, savo akimis maciau.
Sertifikatų aš galiu prispausdinti tiek, kad reikės kelių sunkvežemių jiems vežti. Lisicynas susikūrė sau verslą, savo imperiją, tarpusavyje ir dalinasi sertifikatais. Jis neturi jokio įvertinimo iš šalies, kas nepriklauso jo imperijai. Aš pamenu, kaip jis neva turėjo juodą diržą ir staiga po poros metų pasiskelbė, jog turi 7 daną  :-] O paskui 10-ą  :-] Kiek vėliau jam buvo maža, ir paskelbė apie sao sistemos sukūrimą  :yeahhh: O kur profesioriaus bei akademiko laipsniai... Pala, jis kokiam universitete dėsto savo kovos meną, kad profesorius? Kokiai mokslų akademijai priklauso?  :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu: :luztu:

Citata
Del hipnozes elementu, tai nebukit juokingi, jus vis tiek neatskirtumet hipnozes nuo kitu psichologiniu techniku (matyt ta viena pavadinima ir tezinot). Jei kazkas i tave gresmingu zvilgsniu pasiziurejo tai cia dar ne hipnoze.

Nebesvaik, tau dar daug žemės apšikt, kol kažką daugiau suvoksi. Tiek kovos mene, apie ką tu visiškai nenutuoki, tiek psichologijoje ;-) Suvoktum – kitaip kalbėtum.

Atsijungęs Alteo

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #141 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:45:13 pm »
...
« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 26, 20:14:35 pm nuo Alteo »

Atsijungęs Alteo

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #142 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:48:39 pm »
...
« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 26, 20:14:48 pm nuo Alteo »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #143 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:48:51 pm »
ai, tai kad atsibodo jau man cia su jum gincytis.

PS vienam komentatoriui del nuotrauku - taip ten nuotraukose yra ir viena nindze, atidziai ziurint galima pastebet.
as gi ankstesniuose komentaruose minejau, kad turiu ten drauge nindze, su kuria ivairias technikas palyginam:)
Taip gerai pamascius, tai musu mokyklos netgi filosofija yra artimesne nindziu, o ne aikido aikikai (bent jau mano nuomone).

Tavo labai kompetetinga nuomone  :luztu:

Prastas ten nindzė, jei visi žino, kad jis nindzė :D

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #144 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:49:27 pm »
ai, tai kad atsibodo jau man cia su jum gincytis.
You made my evening. :luztu:

« Atsakyti #144 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:49:27 pm »

Atsijungęs Alteo

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #145 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:51:52 pm »
...
« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 26, 20:15:12 pm nuo Alteo »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #146 įjungtas: 2012 Spa 21, 23:56:37 pm »

Nebent jis pats susipainiojo tai sakydamas. Bet žinai, kai 20 žmonių tai girdi, yra skirtumas, ar ne? O Facebook sąraše pas mane dar ne tokių žmonių yra. Net Taisonas. Ir ką?

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #147 įjungtas: 2012 Spa 22, 00:00:01 am »
Nes as isdaviau?:)

Nekreipk dėmesio. Čia jau isterija...  :friends:

Būnant sistemos viduje, jos paneigti yra praktiškai neįmanoma.

Pagalvok apie tai. Ir tiesiog savo labui pabandyk distancijuotis nuo to, ką čia pripasakojai ir ką pasakojo tau. Pažiūrėk iš šalies. Paieškok neatitinkančių puzzle detalių. Tu šachmatistė buvusi. Turėtum turėti gerą galvą. Ieškok neatitikimų tame, ką pasakojome ir su putomis ant veido bandėme įrodyti. Pažiūrėk kur "disonansas" atsiranda dirbant su "neapdorotais" žmonėmis salėje....

Ir manęs apkaltinti šališkumu nėra kaip - Vilniuje negyvenu, savo kovos meno neturiu ir neperšu. Nieko tau parduoti nenoriu.
Tiesiog gaila (tikiuosi) gero žmogaus. Patikėk manimi, gerų aferistų taikinys - dažniausiai protingi žmonės. Juos pagauti sunkiau, beeeeet naudą didesnę išmelžti galima/ o ir apsukus juos lengviau valdyti - toks žmogus ir sau sunkiai prisipažins, kad jį tiesiog apypy....  ;)

O tai ką aš matau, yra kosminis konvejeris. Pinigų lopeta gal tavo dabartinis autoritetas ir nežarsto, bet tikrai "ne vien salės nuomai". "Ne dėl savęs - o vykdydamas mirusios žmonos valią" (c) O gal dėl garbės. O gal dar kokios priežastys - bet faktas, kad visi sektos arba gero "lochatrono" požymiai yra.

Ir taip - aš žinau ką kalbu, nes pats esu susidūręs su ANALogiška situacija "pirmu asmeniu" ;)
« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 22, 00:25:57 am nuo Skeptikas »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #148 įjungtas: 2012 Spa 22, 00:13:45 am »
aciu, bet ne - jeigu man pritruks sparingo galimybiu musu sistemoje, as geriau papildomai pasipraktikuoti pas nindzes nueisiu, nei pas aikido aikikai. Arba i taijiquan. Masciau ir apie jus pries tai kaip apie galima "antros papildomos sistemos" varijanta, bet po visu situ foruminiu pasisakymu apsigalvojau, nes pas Jus - akivaizdus zmogiskos etikos trukumas
Ai, tai kai apstuminėji niekuo dėtus žmones už nugaros, tai čia jau etikos viršūnė? Pas mane yra ne etikos trūkumas, o kantrybės. Turiu tokį netikusį bruožą. Su vaikais gali ceckintis ir visaip terliotis, o su, atsiprašau, Kristaus amžiaus moteriške, kuri turėtų būt jau su smegenimis ir gyveimo patirtimi, tralialiuškas varinėt neįdomu. Pabandei kietai rašinėt, užsirovei, dabar inkšti apie etikos trūkumą? Baik juokus.  :kikena:
Čia aš, tarp kitko, ne piktai. Tiesiog viduj toks velniukas sėdi, nuo univeros laikų kliedėtojus mėgstu vartyt ir nemoku susivaldyt.
Paaiškink dar Saxum, kad pas jį ko nors trūkumas. Jam, jau žiūriu, etika seniai išgaravo  :evil:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #149 įjungtas: 2012 Spa 22, 00:18:47 am »
ne visai tiksliai, nors i ta puse. Musu Soke "Lietuvos tradicine savigyna" yra uzpatentaves kaip atskira kovos sistema - jo teorija buvo tokia, jam tyrinejant lietuvos etnografinius sokius ir kazkokia ten istorija (pasirodo musu tautiniai sokiai yra jo kazkoks hobis), kad kazkuriuo tai periodu, kai Lietuviai buvo okupacijoje ir praktikuoti kovos menus buvo uzdrausta, jie maskuodavo savo kovos menu treniruotes tautiniais sokiais. Tipo, kad vyrai tik pasokt susirinko. nes is daugelio musu tautiniu sokiu galima lengvai iseiti i ivairias aikido technikas (ypac tu, kur vyrai ten ratukais eina tarpusavyje rankas sukryziave) Realiai as ta sistema maciau tik syki demonstruojama alytiskiu filialo vaiku, ir didelio skirtumo tarp techniku nuo Tenchi Bogyo Ryu sistemos, isskyrus kad i jas iseinama is musu etnografiniu sokiu judesiu, as nepastebejau. Deja, tai viskas, ka as girdejau apie sia sistema, nes nemaciau nei atskirai jos praktikuojant, nei ka nors detaliau apie ja pasakojant

vardan viso kas sventa baikit tyciotis ish kovos menu! kovos menai nera shokiai, o shokiai negali but kovos menai (ishskyrus tokius juodus iskrypimus kaip tatai kapoeira, bet ji nera kovos menas). amen.

mane pyktis uzlieja skaitant tokius briedus.

"shokis" - tai kaip prisigere pridurkai nebezinodami kaip nertis ish kailio pradeda daryt kazkokias blaiviu protu nesuvokiamas beprasmybes. o kovos menai tai prakaitas, disciplina, skausmas, traumos, peiliai ir pagaliai ir ten joki lochai neshoka. nezinau kokiu ten durnu sasaju galima prisigalvoti uzsipylus smegenis pigiais alkoholiniais gerimais ir rasyti ta brieda i foruma, bet joki shokiai niekada nebuvo kovos menai. net nabandykit ju susieti. principai ir visa esme skiriasi, tai nesuderinami dalykai.

da pradekim davai svaigt kaip musu proteviai superboicai pries kara zoles uzsirukydavo ir nejausdami nei skausmo nei stracho su shypsena ligi ausu shienavo visus padret na lieva i na prava. ir da pradekim saleje praktikuoti shita karo mena priesh kiekviena treneruote. man verkia ish skausmo shirdis matant kaip visoki idiotai ishsidirbineja ish kovos menu, ka sava versla prasuktu ir iki tokiu dalyku daeina ka jau nieka nera sventa...
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

« Atsakyti #149 įjungtas: 2012 Spa 22, 00:18:47 am »