M. Uesiba savo kovos mena iregistravo kaip "Aikido". Beda ta, kad zodis aikido Japonijoje (ir ne tik) naudojamas ir bendrine prasme, pvz. Daito Ryu mokyklos atstovai Japonijoje savo stiliu irgi megsta aikido uzvadint. Vienas is galimu zodzio "aikido" vertimu yra tiesiog "zmogaus inercijos panaudojimas" (toki termino vertima mes naudojame ir savo mokykloje). Cia irgi akivaizdi beda su japonu kalba, nes kai zodis gali tureti daug prasmiu, tai atsiranda daug galimu interpretaciju varijantu. Kaip ten bebutu, kai sis zodziu derinys naudojamas ir bendrine kalba, o ne tik konkreciam stiliui, turinciam savo prekini zenkla, nusakyti, atsiranda painiavos. Apskritai pasaulyje yra nemazai mokyklu, turinciu savo pavadinime zodi aikido, arba savo stiliu ivardijanciu kaip aikido, nekildinanciu savo kovos meno is M. Uesibos mokyklos. Vracareviciaus "Realni aikido" mokykla butu vienas is zinomesniu kontraversiskai vertinamu pavyzdziu, bet ju butu galima prirankioti daugiau, musu mokykla irgi. Pas mus pavadinime "aikido" kolkas irgi yra, bet jis sukelia dabar vien tik problemas, nes mums painiava su is M.Uesibos mokyklos kilusiais stiliais jokios garbes neduoda, o atvirksciai, tik kenkia. Deja ne taip lengva atsisakyti vardo, uztarnauto per daugeli darbo metu, kai kitu moderniuju aikido stiliu Lietuvoje dar nebuvo. Bet siuos marketinginius klausimus paliksim musu mokyklos vadovams, tai yra visiskai ne mano kompetencijoj kazka daugiau apie tai diskutuoti.
Dabar man aiskeja is kokiu saltiniu susiformavo jusu poziuris i aikido. Man tik belieka apgailestauti, kad siais laikais, ypac Lietuvoje, vis dar imanomas toks kliedesys aikido atzvilgiu, kuri skleidzia tam tikros mokyklos vadovas, bet palikime tai jo sazinei

Man labai keista girdeti kad Daito ryu atstovai linke savo mokykla vadinti (uzvadinti) aikido

Dar karta siulau isigylinti i istorines realijas, aisku jei jus tai is tikro domina, tarkim kaip atsirado aikido terminas ir M. Ueshibos indelis atsirandant siam pavadinimui ir kas ji istikro ji ivede

Na kaip ten bebutu vertinama Vracereviciaus aikido, bet ji turi zymiai daugiau saknu nuo M.Ueshibos aikido nei kitu kovos menu. Apie jusu mokykla manau net nera ka ir sneketi, tai viso labo autorinis darbas, ir mano nuomone labai prastas darbas, ir tuo labiau nieko bendro neturintis su aikido kovos menu, tik galbut isorini panasuma, vardo naudojima ir nieko daugiau!
Taip aikido yra modernus japonu kovos menas , ypac jei lyginsime ji su senaisiais japonu kovos menais.