Leiskit ir man paprastam mirtingajam pasisakyti.

Skaičiau, skaičiau... galvoju, reikia ir man pamėginti tą Minotaurą.
Einam papunčiui.
1. Prisipažinsiu, pasikaitęs visokių atsiliepimų apie "exprerience"

su Minotauru, galvojau "a kam man to reikia", bet sveikas protas nugalėjo... pabandyti galima pamaniau.

2. Pasisiunčiau kažkokį APP tipo a la chorometras i mobilų telefoną, nes sporto salėje laikrodis laaabai toli, nuo to kampo kur crossfiteriai "gyvena", nu bet laiką su kažkuo skaičiuoti tai reikia.
3. Įvertinęs savo amžių ir galimybes... logiškai test drive'ui pasirinkau 16kg girą ir pirmyn.

4. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 mano laikas 10.22. Saxumai, tas video paskutinis kurį tu dėjai, garantuotai su 16kg buvo darytas, vaikinukas video ne daugiau 70kg. sveria.

Garantuoju.
Mano įspūdžiai ir pastebėjimai:
1. Workuotas švelniai tariant tikrai neblogas.

2. Nesakau, kad buvo lengva, tačiau nei širdis, nei plaučiai nei kepenys tikrai neiškrito.

3. Iš esmės, dariau intensyviai, pertraukos tik prakaitui nusišluostyti, per daug nesidraskiau ir tikrai nemanau kad pradinėje fazėje to apskritai reikia, visgi ne aštuoniolikmečiai esam daugelis.

4. Vaikytis didelių svorių pradžioje tikrai neverta... pratimas tikrai ne jėgai ugdyti skirtas, mano nuomone tai daugiau bendrai ištvermei, ir raumeniniams audiniams palei stuburą stiprinti skirtas pratimas. Taigi, manau pradedant nėra reikalo iš savęs "didvyrį daryti" su dideliais svoriais. Aišku, piliečiams svorio kategorijos +110kg 24kg pats tas, bet tų kurių svoris 70-80kg - pradėkit nuo 16 kg. Nenutrūkstamas intensyvumas ir taisyklinga atlikimo technika Minotaurui manau yra kur kas svarbiau nei svorių vaikymasis. Sąnarius ir sausgysles prižiūrėti reikia bet kokiams amžiuje.

5. Šeštadienis man buvo Leg day... taigi po Minotauro sekė, tokia gan trumpa (salė užsidarinėjo) kojų treniruotė - tik 8 serijos pritūpimų. Paprastai būna 3-4 pratimai - leg pressas, leg extencion ir etc. Tiesa, po Minotauro ir pritūpimų... išėjau kaip Robokopas.

Bet tikiuosi vaikščioti rytoj galėsiu.

Superinis jausmas, reikės dar paexperimentuoti.

6. Patiko vienu žodžiu.

Tiesa, iš karto klausimas: kaip dažnai šį kompleksą galima daryti savaitės bėgyje?
7. Patarimas bandantiesm ar norintiems bandyti: pražioje 16kg. Po to, galima ir daugiau. Idealu jei yra girų pasirinkimas ir yra šalia yra treneris, kuris gali techniką prakontroliuoti. Nes atsiprašau, galėčiau ir aš bandyti "didvyrį iš karto iš savęs statyti" su 32 kg... padaryti manau padaryčiau... tik stuburą susitraumuočiau. Tik manau nereikia to niekam... Nuo mažesnio geriau pradėti ir kantriai eiti link aukštesnių rezultatų.

p.s. myliu šitą forumą