Manau ieškok klubo, kuriame kažkiek galėtum pasisparinguot. Lietuvoj IPP Krav Maga atsovai yra. Ten ta laisva kova propaguojama, bet daugiau pritaikoma situacijoms, kai kelių žmonių spardomas turi ant nugaros pašliaužiot ir bandyt atsistot, ar prie sienos lupamas apsigint. Šiaip patinka, bet minusas, kad nėra sparingu elementariais smugiais apsikeist ir sužinot ką reiškia gaut smūgį į galvą. Su tai kas sparinguojasi patirtis mano tokia, kad lyg ir kažkas veikia sparinge, bet problema ta, kad darydamas smūgį aš jį stabdžiau prieš nosį priešininkui, nors lyg ir žinojau, kad reikia normaliai smūgiuot. Ir kada gavau smūgį galvon su mma pirštine, tas reikalas pirmus kartus išmušė iš vėžių. Esu ir davęs, ir gerai gavęs pats per baliuškas, bet čia taip op į nosį, dar treniruotėj. Iš savo pusės pasakysiu, kad tikėjausi gavęs smugį iškart reaguot, bet to nebuvo..

Bet po kelių tokių treniruočių prie viso šito reikalo apsipratau ir su smūgiais tvarkausi. Tokie atradimai manęs nepaskatino nelankyt Krav Maga, tiesiog teko prijungt dar papildomą treniruotę kitur. Bet kokiu atveju dėl sparingų čia tik mano patirtis ir nuomonė į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis klubą, nes kiek domėjausi, tai nemažai yra teigiančių, kad Krav Maga sparingų nepripažįsta. Gal ten į kiaušinius ir nepaspardysi, bet paragaut ką reiškia iš tikro gauti ir pačiam pasmūgiuot yra būtina, nes realioj situacijoj po pirmo smūgio gali visa Krav Maga ir pasibaigt.