dainiux:matai kazkurioj karate temoi jau buvau iskeles tokia teorija tada karatistai mane suvare, kad skirciau kata nuo Kihon taigi apsispreskit pagaliau
Galu gale pats sau priestarauji juk sakei, kad boksas tai sportas, o ne kovos menas, o dabar teigi, kad boksas turi kata, o is auksciau uzrasytu tavo katos apibudinimu iseina kad kata turi tik kovos menai, zodziu apsispresk.
cia mazdaug eurpine fektavimo mokykla kuria judesiu plastika, gracingumu ir bendru meniskumu 100 kart lenke visas statiskas samuraju mokyklas, bei kaporeira kuris laikomas meniskiausiu kovos menu prilyginai paisymui po tiltu
Cia panasiai butu jei Leonardo da Vinci kurinius pavadintum piesiniais po tiltu lyginant su didziais japonu menininkais nu pvz su kokiu Utagawa Hiroshige 
Toks ispudis, kad tu kalbi apie tai apie ka nori, o ne skaitai ta ka as rasau... prie ko cia visa tai? Nieko naujo cia neparasei, bet kalba apie kata buvo ir vienintelis mano teiginys tas kad aikido mokymasis vyksta kata principu ir ta teigia patys aikidokos kai tu tuo tarpu teigi atvirksciai as tiesiog prasau pagryst savo pozicija siuo klausimu, o kuo ten tikejo, kokiai sektai priklause Ushiba manes visai nedomina, nes tai jau ne i tema.
dainiux:tavo radikalus pareiskimai yra niekuo nepagristas ir apsiriboja vien tavo asmenine nuomone ,tuo tarpu as patarciau biski daugiau pasidomet ir pasiskaityt bent jau enciklopedija bei zodyna pavartyt kad suprast kas isvis yra tas kovos menas ir kokiom formom kovinis kaip ir kulturinis paveldas yra perduodamas is kartos i karta ivairiose tautose bei skirtingose kulturinese terpese. Nes realiai tu atsakyme man kur davei pavizdi su piesiniais po tiltu visa vakaru bei artimuju rytu (europos , rusijos, turku, mongolu, kazachu, afrikos tautu, amerikos tautu ir t.t.) kovini kulturini palikima prilyginai piesiniams po tiltu
Kai tuo tarpu meniniu poziuriu (juk tu visur rasai MENAS is didziosios raides) daugelis siu kulturu kovos menui perduoti turi kurkas Meniskesniu budus uz kata
boksas tai auksciausios prabos menas, tai tobulas judesio meniskumo bei efektyvumo derinys. Yra toks posakis: "Genenialu tai kas paprasta" taigi boksas yra geniali kovine sistema issiskirianti savo patikimumu bei racionalumu.
Didelis bokso pliusas tas, kad tai yra evoliucionuojanti sistema ir pastoviai keicianti savo forma, todel ji negali pasenti
dainiux:na va del vieno dalyko susitarem
nes is ankstesniu tavo pasisakymu susidare vaizdas, kad jei kata neatidirbineji tai ne karys esi 
O kas Tau yra kovinis menas- suskirstyk ir parasyk, ir kas yra kovinis sportas.
Man kovos menas- koviniu veiksmu, kovinio paruosimo sistema, apjungianti ne tik fizinius veiksmus, bet ir psichologini paruosima, darba su savo "vidiniu as" ( meditacijos ). Tai zmogaus tobulinimosi sistema, pagrista ivairiapusiu jo tobulejimu( senose kovos menu mokyklose be kovos meno mokesi kaligrafijos, istorijos , sokiu ir t.t. ). Kas pas kinieti tapo " drakono uodega" ar " suns kiausiukai", vakaruose tera smugis i "kiausus" ir tiesus kumsciu i nosi. Poziuris i tai, kas yra padaryta skiriasi.Kodel vakaruose negime nei viena tikrai verta "kovinio meno" sistema su savo filosofija ir t,t, ? Tai daugiausia tik fiziniais veiksmais paremtos sistemos, bet ne MENAI. Tai, aisku, tik mano susidaryta nuomone is viso to, ka esu perskaites ir susideres savo nuomone.
Vakaruose visada buvo priespastatoma jega ir nei vienoje vakarietiskoje sistemoje neradau filosofijos, meditacijos ir t.t. Neradau!!!! Pateiki pavyzdi.
Kovinis sportas- issivystes is kovos menu , nes pats principas - "sunaikinti "( kam ir buvo skirti kovos menai) buvo pakeistas kitu- "apsiginti". Todel, kad sunaikinti priesininka tik puolant musu amziuje tapo nehumaniska. O apsigint ( pameni- karate niekada nepuola? Cia Funakoshi teiginys, nors iki tol budavo _ " odnim udarom na poval". ) galima ir suzeidziant, bet tai jau apsigynimas. Tas pats su "do" principus paemusiomis judo, aikido, kendo...Ar kendo galima siais laikais isejus mojuoti tikrais kardais? Nemanau. TOdel ir buvo pasirinktas saugesnis metodas, kuri naudodavo per treniruotes...O kare mojavo tikrais kardais. Todel ir ne kenjutsu, o kenDO. Ir judo nebe jiujitsu, nes tai varzybine disciplina, sukurta be labai poavojingu veiksmu zmogui...Veliau kazkas sugalvojo tuos sportus paverst labai gera savigyna ir priviso komerciniu klubu su ivairiausiais misiniais, kurie vel islindo i "narvus" ir t.t. Taciau tai- jau vakarietiskas produktas.
Ir nieko as nepavadinau kultura po tiltu...Gerai- vakarietiska kultura yra auksciausia kultura, peizazai, o rytietiska piesinys po tiltu> Taip tinka? Na, net nejuokinga, kada Tu supranti taip, kaip Tau patogu.
Savo supratima apie tai, kas yra "kovos menai" ir "kovinis sportas" as parasiau,dabar prasau JUS isdestykit SAVO teiginius, bet nepulkit raskinet mano...SAVO , please!
O boksas gal kam ir menas. Gal, kas tuom gyvena ....Juk sakoma, kad ir futbolas gali buti menas. Kodel gi ne, jei zaidzia portugalai
Skiriasi musu poziuris ir supratimas i pacia "meno" savoka, todel diskutuoti toliau kaip ir nebera prasmes...

Taciau, kas yra "kovinis menas " ir ka jam priskiri ir kas yra "kovinis sportas" ir ka jam priskiri- parasyk. Bet savo nuomone. OK?