Kilo klausimas, kodėl Kočerginas tik 8 Dan Koi karate? Negi negalėjo sau bent 10 susiteikti... 
boec.ru geras kanalas, ir ta laidą su Kočerginu peržiūrėjau visą, mano nuomone kad ir kaip ten bebūtų, į visus niuansus ir asmenines žmogaus savybes nesigilinant, bet žmogus jis tikrai ne kvailas, ir asmenybė tikrai neeilinė. Man patiko jo sisteminis ir mokslinis požiūris į Tantodziutsu (sistemos kūrimo istorija, vystymas ir t.t.), ir tas peilis kur parodė pačiam gale įspūdingai atrodė, t.y. kalbu apie to peilio technines charakteristikas

na aišku, čia gal pittbul'is daugiau pasakyti galėtų, nes aš nesu peilių ekspertas

o dėl 8 Dan Koi karate, tai čia labai panaši situacija yra su WingTsun meistrų lygiais, iš viso yra 12 lygių, pats aukšiausias 12-tas lygis yra duodamas "посмертно", Grand Master Ip Man'as "turi" tokį lygį

tik aišku jam jis niekam nereikalingas

nes meistro laikais išvis jokių lygių nebuvo, ir jis labai nustebtų sužinojęs tai

o va toks meistras kaip Madaj Norbet turi irgi tik 8 meistro lygi - daugiau nenusipelnė gal, arba Leung Ting'as (11 lygis, po mirties bus 12

) gal neduoda

nesvarbu kad 30 metų kungfu užsiima