AutoriusTema: Koi No Takinobori Riu  (Skaityti 125568 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Koi No Takinobori Riu
« Atsakyti #510 įjungtas: 2010 Bir 21, 21:33:25 pm »
Tai kiek dabar tu oficialiu atstovu Lietuvoje yra KOI? :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #511 įjungtas: 2010 Bir 21, 23:29:01 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Man vistiek daug priestaravimu su tuom stiliumi susijusiu. Atmeciau visus "uz" ir "pries" kurie liecia pati A. Kochergina, taciau pasilikau tik prie to, ko Jis moko...Daug dalyku paimta is tailando bokso. Ir daug to....kas primena senesne karate, kurios teko "ragauti" Siauliuose, dar iki 1990 metu...Kur buvo viskas fizuha, + keli elementarus smugiai. O baze- muaythai, todel sunkiai kabinasi man tas KOI KARATE. Ten karate tik tai, kad yra kimono, dirzai ir Mokuso pries treniruote  ;-) Daug gero , produktyvaus darbo, daug variantu ir t.t. , bet sunku tai vardint kaip nusistovejusia karate sistema...Nezinau, tokie stiliai paprastai sunkiai isgyvena, nes neturi tos bazines perdavimo formos, kuria turi TIKROS karate mokyklos- KATA. Tai pagrindas, kuriuo perduodama MOKYKLA. Ir ja turi daug mokyklu, kurios gyvuoja jau ilgai- ninjutsu, kenjutsu, aikijutsu ir t.t. Mokykla be sistemos ir jos perdavimo formos- mano manymu- mirsta...Tas pats laukia kudo ir kitu panasiu mokyklu, sukurtu grynai sportiniams poreikiams patenkinti.
Suprantu, jog panasios ateities gali sulaukti ir MMA forma...Nenuostabu, nes ji yra idomi tol. kol kazkam tai nesa pelna . Neliks susidomejimo ir pelno, neliks ir viso to bumo. Likutine verte nera nulis, bet daugiau 1 sunku duoti...Atsiras gal kovos ne astuonkampyje, o kamuoliniame narve ir t.t., bet tai bus KAZKAS kitaip, kas kelia susidomejima tam laikotarpiui. 
Laikas, manau viska sudelios. Gal ne mes busime to liudininkai, bet islieka tik tai, kas tikrai vertinga. Duok Dieve, kaip sakoma, kad kuo daugiau tu vertybiu- to vertu- isliktu! O ar tarp tu vertybiu bus KOI, laikas parodys.

Man atrodo svarbu tai, ar naudinga ta mokykla yra dabar. Jei šiuo laiku tą stilių kažkas praktikuoja, tai matyt jis naudingas, matyt kažką duoda žmogui ir vien tai, mano nuomone, yra didelis pliusas.
O jei ateity ta sistema nebebus reikalinga ar vertinga - juk vertybės, gyvenimo būdas keičiasi, tada atsiras kitos mokyklos, kurios pritaikytos būtent tam laiko tarpui, arba išliks senosios.
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #512 įjungtas: 2010 Bir 21, 23:47:01 pm »
Siamai, gali papasakoti apie sita punkta:

3.Pasyvus saugumas kaip ginybinės technikos pagrindas, skausmas kaip elgesio stereotipus formuojantis faktorius.

kaip jis buvo apibudintas seminaro metu.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 61
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #513 įjungtas: 2010 Bir 22, 00:01:11 am »

3.Pasyvus saugumas kaip ginybinės technikos pagrindas, skausmas kaip elgesio stereotipus formuojantis faktorius.

:laikr: Ugu... tikrai idomu... "licho skručėnyj siužet".
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #514 įjungtas: 2010 Bir 22, 00:53:58 am »

man asmeniskai lengviau suprast negu paaiskinti  :D (nereiskia, kad suprantu teisingai)

pasyvus saugumai tai mazdaug butu 'nesuteikti priesininkui strateginiu galimybiu atakuoti', t.y. atakuoti pirmam, laiku nurauti distancija, sueiti i smugine distancija, kai priesininkas negali atakuoti (o dar geriau ir gintis), o tu gali ir pan. nu cia kaip as suprantu ta pasyviaja ginyba (cia beje visuose smuginiuose stiliuose tas yra). aktyvioji ginyba tai jau butu blokai, kontratakos ir "glebesciavimaisi".

o del skausmo, tai naturali musu reakcija i skausma yra susiriesti ir voliotis kol skausmas praeis. aisku kovotojui tokia reakcija prazutinga, todel reikia ja pakeisti i agresyviasne. o reakcija i skausma pakeisti galima tik per skausma. t.y. praktiskai atidirbinejant  :D tai ir formuojamas 'kovotojo charakteris".

dabar man idomu ar as pats teisingai suprantu.. kazkaip jauciu, kad nichriena  :D

ai, o seminare tai neatsimenu, kad sita butu aiskine. 
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #514 įjungtas: 2010 Bir 22, 00:53:58 am »

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #515 įjungtas: 2010 Bir 22, 02:49:56 am »
Man vistiek daug priestaravimu su tuom stiliumi susijusiu. Atmeciau visus "uz" ir "pries" kurie liecia pati A. Kochergina, taciau pasilikau tik prie to, ko Jis moko...Daug dalyku paimta is tailando bokso. Ir daug to....kas primena senesne karate, kurios teko "ragauti" Siauliuose, dar iki 1990 metu...Kur buvo viskas fizuha, + keli elementarus smugiai. O baze- muaythai, todel sunkiai kabinasi man tas KOI KARATE. Ten karate tik tai, kad yra kimono, dirzai ir Mokuso pries treniruote  ;-) Daug gero , produktyvaus darbo, daug variantu ir t.t. , bet sunku tai vardint kaip nusistovejusia karate sistema...Nezinau, tokie stiliai paprastai sunkiai isgyvena, nes neturi tos bazines perdavimo formos, kuria turi TIKROS karate mokyklos- KATA. Tai pagrindas, kuriuo perduodama MOKYKLA. Ir ja turi daug mokyklu, kurios gyvuoja jau ilgai- ninjutsu, kenjutsu, aikijutsu ir t.t. Mokykla be sistemos ir jos perdavimo formos- mano manymu- mirsta...Tas pats laukia kudo ir kitu panasiu mokyklu, sukurtu grynai sportiniams poreikiams patenkinti.
Suprantu, jog panasios ateities gali sulaukti ir MMA forma...Nenuostabu, nes ji yra idomi tol. kol kazkam tai nesa pelna . Neliks susidomejimo ir pelno, neliks ir viso to bumo. Likutine verte nera nulis, bet daugiau 1 sunku duoti...Atsiras gal kovos ne astuonkampyje, o kamuoliniame narve ir t.t., bet tai bus KAZKAS kitaip, kas kelia susidomejima tam laikotarpiui. 
Laikas, manau viska sudelios. Gal ne mes busime to liudininkai, bet islieka tik tai, kas tikrai vertinga. Duok Dieve, kaip sakoma, kad kuo daugiau tu vertybiu- to vertu- isliktu! O ar tarp tu vertybiu bus KOI, laikas parodys.
tikrai daug kur pritariu. nelabai ir man risasi tas Koi su Karate. nors su muaytai gal irgi nelabai, nes koju smugiai ne toki. ir ranku nevisai toki. atseit alkunes neturi iseit uz peciu plocio, o taiciai, kiek teko matyt, smugiuoja gana placiai. jeigu risti su karate tai panasiausia turbut butu i kyokushin. bent man taip pasirode. netgi kuno grudinimas per treneruotes, kaip supratau, akcentuojamas (bent seminare sito buvo). aisku kazko unikalaus Kocherginas neprigalvojo, nes viskas jau prigalvota iki jo (nebent treneruociu budai kaikurie unikalus. bet kiek veiksmingi ir teisingi dar klausimas). idomu man kaip ten su tuo tanto jutsu. kiek ten Kochergino ta technika.. greiciausiai irgi viskas paimta is kokio budo. bet pavadinimai ne esme. jo sistemoj nieko tokio jau blogo nera. samurajiskas stilius. bent jau Kochergino poziuris man patinka (kiek esu susipazines su tuo per youtube..). o jo sistema aisku mirs. kazkada aktualiausias buvo ken jutsu. dabar jis praktiskai mires. o Kochergino stilius siuo metu pataiko i desimtuka - rukopashke + peilis - tai kas siais laikais aktualiausia gatveje. o kas bus aktualu veliau nezino niekas. bet kai prireiks senu sistemu, jos greiciausiai bus is naujo sugalvotos. gal kazkiek kitokios, bet esminiai principai isliks tie patys. imo..

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #516 įjungtas: 2010 Bir 22, 09:41:52 am »
100% Prisidedu prie žemiau pacituotu minčių ...  :handshake: ... :friends:

.... Mokykla be sistemos ir jos perdavimo formos- mano manymu- mirsta...Tas pats laukia kudo ir kitu panasiu mokyklu, sukurtu grynai sportiniams poreikiams patenkinti.

Suprantu, jog panasios ateities gali sulaukti ir MMA forma...Nenuostabu, nes ji yra idomi tol. kol kazkam tai nesa pelna.

Neliks susidomejimo ir pelno, neliks ir viso to bumo. ......  bus KAZKAS kitaip, kas kelia susidomejima tam laikotarpiui. 

Laikas, manau viska sudelios....

„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #517 įjungtas: 2010 Bir 22, 10:42:53 am »
dainiux:
Citata
.... Mokykla be sistemos ir jos perdavimo formos- mano manymu- mirsta...Tas pats laukia kudo ir kitu panasiu mokyklu, sukurtu grynai sportiniams poreikiams patenkinti.

Suprantu, jog panasios ateities gali sulaukti ir MMA forma...Nenuostabu, nes ji yra idomi tol. kol kazkam tai nesa pelna.

Neliks susidomejimo ir pelno, neliks ir viso to bumo. ......  bus KAZKAS kitaip, kas kelia susidomejima tam laikotarpiui.

Laikas, manau viska sudelios....

Cia tureciau is dalies oponuot, nors sutinku su teiginiu, kad mokykla mirsta, bent jau is dalies, bet pats stilius evoliucionuoja ;)
O archajiskos mokyklos kurios neturi bendru sarysiu su nudienu kovine situacija ilgainiui tampa ne kovos menu, o sveikatingumo bei kvepavimo pratimu programom...
Kovos menas is principo yra veiksmingas tiek kiek jo "kovines situacijos" samprata atitinka laikmecio realijas.

Cia as neginu Kochergino, o kalbu bendrais bruozais. Del sio meistro galiu pasakyt tik tiek, kad jis yra  netechniskas ir tai man nepatinka, nes pats manau, kad pagrindinis meistro bruozas turetu but techniskumas ir grazus atidirbti nugludinti judesiai, o ne zveriska fizucha...
« Paskutinis taisymas: 2010 Bir 22, 10:51:08 am nuo sakalas »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #518 įjungtas: 2010 Bir 22, 11:03:46 am »
dainiux:
Cia tureciau is dalies oponuot, nors sutinku su teiginiu, kad mokykla mirsta, bent jau is dalies, bet pats stilius evoliucionuoja ;)
O archajiskos mokyklos kurios neturi bendru sarysiu su nudienu kovine situacija ilgainiui tampa ne kovos menu, o sveikatingumo bei kvepavimo pratimu programom...
Kovos menas is principo yra veiksmingas tiek kiek jo "kovines situacijos" samprata atitinka laikmecio realijas.
Pritariu Jums taip pat, nes kas nutiko su ta pacia sumo? Uzaugina pilvuziukus ir stumdosi apskritime. O buvo kovinis menas, su stipriai akcentuotais ranku smugiais, stipriais- smugio pagrindu- naudojamais pakirtimais...Liko tik sportine apskritimo puse...Kodel? Kitos, to laikmecio efektyvesnes kovos sistemos ja isstume ( ta pati jiujitsu).
Kudo, Ashihara, Koi- laikmecio propagandos ir efektyvumo rodiklis siai dienai. Universalu? Sakykim taip. Paprasta ismokt? Sakykim taip, nes nereikia mokytis bazes, kuri apima stovesenas, perejimus ir daug daug kitu dalyku, nes net atejes is kitos disciplinos- kaip ir is judo, sambo, bokso- gali greit uzsikabint ir dalyvaut varzybose...Kas kita mokyklose- ryu- ten reikia nueiti kelia, kad pasiektum pacia virsune- dvikova su priesininku . Aisku, sunku pasakyt, kiek tai daroma dabar tose mokyklose, bet ju ideja yra tokia- nuo paprasto iki sudetingo. Viskas yra lipdoma. O kudo, Koi tai daroma daug paprasciau- keli elementarus smugiai  , imtynes, peilis. Taip, mokantis teisingai tai efektyvu. Net labai. Taciau kiek tas "efektyvu" liks tokiu, nezinau...
O del technikos tai keletoje vietu nesutikciau, jog viska imanoma padaryt neislendant is peciu plocio. Smugis alkune yra kelis kartus stipresnis, kada daromas butent uzsimojus, o ne tiesia linija, kaip mokoma KOi. Mavashi geri, koki ji daro kyokushin- su isvedimu i sona, yra daug stipresnis- o atidirbus greitas ir net labai- , nei isvedus per prieki , koks daromas koi. Cia jau primena shotokana...Ten visi koju smugiai eina per prieki t.y. isvedus kelena i prieki ir tik po to smugiuojama. O stiprumu tokie smugiai nepasizymi, nes Nakayama juos ivede i shotokana butent varzybinei technikai paivairinti ir taskui gauti, o ne priesininka pribaigti...Kinijoje, is kur atejo mavashi, jis butent ir buvo daromas su isvedimu i sona- toks, koki daro kyokushin, muay-thai.
Daug butu galima cia rasyt tu "UZ" ir " PRIES" , bet mano nuomone tokia- asmenybes pateikimas KOI suvaidino ne paskutini vaidmeni..Turiu mintyse KOI ikurejo asmenybe. Butu ikures ne toks charizmatiskas zmogus, KOI net iki Lietuvos nebutu atejusi...Kaip neatejo ir daug kitu, ne maziau geru , bet ne tokiu "spalvingu " savo ikureju mokyklu.
O siaip, kas liecia pati Kochergina- net neabejoju Jo meistriskumu ir supratimu to, ka jis daro. Tik ginyboje ju naudojami " minkstieji" sugriebimai prie pat krutines ( kada susitraukiama ir gesinamas smugis) visiskai netinka  ju pagrindiniams principams- puolimas, spaudimas, agresija...Puolant gerai, gintis nebereikia  ;-) Ir dar.
Nesuprantu " negailestingumo sau" ir vaiksciojimo su tokiais pilvukais...Nepykit, nesuprantu. Sau esu gailestingas, bet su tokiu "autoritetu" niekada negaleciau buti...Tai- nepagarba sau.
Tai mano asmenine nuomone ir ji nebutinai sutampa su Jusu nuomone  :D
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #519 įjungtas: 2010 Bir 22, 12:35:25 pm »

Pasyvus saugumas Koi suprantamas kaip pastovus judėjimas, distancijos laikymas, stovėsena plius kūno atsparumas smūgiams, seminare gana sėkmingai bandėme laikyti smūgius į kaktą nemirkčiojant. Kas liečia skausmą - įgimta žmogaus reakcija į skausmą paprastai ginybinė - slėptis arba bėgti o Koi sistema stengiamasi skausmą paversti kaip papildoma stimulą kovai iki galo. Kas liečia kata kaip mokyklos bazinės technikos perdavimo forma - gal dabar tai paprasčiau padaryti video kameros pagalba? Kažkaip daugybė kovos stilių išgyveno be kata - pradedant imtynėmis ir boksu baigiant sambo, dziudo, muay thay ir birmos boksu. Beje gal aš klystu bet apie katas nindziutsu girdžiu pirmą kartą. Dėl to karate Koi ar ne - kaip rašė Kočerginas jam ir pačiam buvo kiles toks klausimas bet po Koi pristatymo Japonijoje dalyvaujant Rojamai, Blumingui ir t.t buvo pasakyta kad tai vienareikšmiškai karate. Manau jei paimtume palyginimui kiokushina ir tradicinį karate taip pat viskas skirtusi, pradedant stovėsenom baigiant smūgiais - tai kuris iš jų karate o kuris nebe? Dėl Kočergino netechniškumo - pasak S.Melnikovo jis susipažino su juo jau turėdamas antrą kiokušin daną bet kai pamatė ką išdarinėja Kočerginas suprato kad praktiškai nieko nemoka ir tai tikrai ne vien žiauri fizucha kaip sakė Sakalas. Ir tikrai Koi nėra vien poros smūgių ir arkliškos sveikatos mixas, manau rugpjūčio mėn. galėsit gauti išsamesnius atsakymus, aš čia išdėsčiau savo kuklias žinias nes su Koi praktiškai susipažinau visai nesenai, man tiko, kiek supratau seminare dalyviams irgi paliko teigiamą įspūdį o teoriškai bet kokią sistemą galima sumalti į miltus, reikia tik laiko ir klaviatūros.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

« Atsakyti #519 įjungtas: 2010 Bir 22, 12:35:25 pm »

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #520 įjungtas: 2010 Bir 22, 14:59:35 pm »
Pamiršau pridurti dėl Kočergino pilvo - na jis lyg niekada ir nepretendavo į manekenus ir savę kukliai pristato kaip bjauraus snukio ir dar bjauresnio charakterio žmogų. Vieną, ką tikrai neginčijamai iš jo galima pasimokinti - į bet kokius klausimus apie kitų stilių trūkumus jis atsako - ''kolegų nekomentuoju''.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #521 įjungtas: 2010 Bir 22, 19:37:55 pm »
Siamai, nekliuna tas pilvas, tik nematau " negailestingumo sau"  ;-) O judo, sambo, boksas ir imtynes isgyveno todel, kad yra sportas su komercija. As kalbu apie kovines praktikas. Koi yra sportas ar kovos menas? I kuria grafa jis irasomas? Savigynos, darbo gatvei moko daug, vadinasi, kovinis menas, mokantis savigynos... Taciau meno perdavimui reikalingos susistemintos praktikos, kurios , dazniausiai- anksciau taip budavo VISADA- perduodamos per kata...Ju cia nera...
Sakau, nieko pries neturiu, tik idomios kai kurios savokos- "pasyvu" o judama daug ir greitai, "piktos kojos" taciau neapsilus ir ju tinkamai neparuosus darbui, traumu kruvos ir tokiu dalyku gatveje net nedaryciau. Galima taip susizeist jau pirma ataka, kad kojoms baliu chebra pasidarys gera.
Jei kalbama apie sportines hokutogi kovas, gerai, tas tinka. Tai ir klausiu- i kuria lentyna savo uzrasuose man padeti KOI- i sporto, ar i meno? 
O ninjutsu kata yra. Jos nera tokios kaip karate, taciau jomis praktikos yra mokomos- kichon happo no kata- darbas su partneriu ( panasiai kaip judo), kamae no kata - darbas stovesenose ir t.t.
Ir dar. KOI- 50-50 skiriama tiek technikai, tiek fizuhai. Ir pasakyk, ar tikrai tai nera stilius, paremtas jega? Tas akcentuojama visur- fizines jegos pranasumas , dominavimas pries varzova. Na, idomu butu susimatyt su Tavimi, pakalbet, pasitreniruot! Gaila, kad esi Kowno, o as Panewezys  :handshake:
As dabar daug skaitau ir daug ziuriu apie KOI, nes kaip minejau, man daug kas tiko ir patiko. Kad ir stipresnio dominavimas grynai fizine jega- ja treniruoju nuolat ir man tai tinka. Tinka ir pastovus spaudimas, kuri bandau taikyt ir shotokane, taciau ten reikia labai daug isdirbt, nes kiekvienas varzovas labai jau skirtingas, dideli greiciai ir distanciju keitimas. Bet judu, dedu, matysiu kas iseis.
Daug ka paimu kaip fizuhos gerinima- darba su giromis, kitus pratimus, kuriuos demonstruoja tiek Gerb. Kocerginas, tiek kiti Koi treneriai. Sakau, stilius kaip stilius, tik nesuprantu kodel Karate  ;-) 
« Paskutinis taisymas: 2010 Bir 22, 19:54:46 pm nuo dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #522 įjungtas: 2010 Bir 22, 20:07:58 pm »
Siamai, nekliuna tas pilvas, tik nematau " negailestingumo sau"  ;-) O judo, sambo, boksas ir imtynes isgyveno todel, kad yra sportas su komercija. As kalbu apie kovines praktikas. Koi yra sportas ar kovos menas? I kuria grafa jis irasomas? Savigynos, darbo gatvei moko daug, vadinasi, kovinis menas, mokantis savigynos... Taciau meno perdavimui reikalingos susistemintos praktikos, kurios , dazniausiai- anksciau taip budavo VISADA- perduodamos per kata...Ju cia nera...
Sakau, nieko pries neturiu, tik idomios kai kurios savokos- "pasyvu" o judama daug ir greitai, "piktos kojos" taciau neapsilus ir ju tinkamai neparuosus darbui, traumu kruvos ir tokiu dalyku gatveje net nedaryciau. Galima taip susizeist jau pirma ataka, kad kojoms baliu chebra pasidarys gera.
Jei kalbama apie sportines hokutogi kovas, gerai, tas tinka. Tai ir klausiu- i kuria lentyna savo uzrasuose man padeti KOI- i sporto, ar i meno?
Dėl to šūkio ''visiškas negailestingumas sau'' - kaip žinia Kočerginas rimtas krikščionis ir kaip jis aiškino nėra didesnio negailestingumo sau nei parodė Kristus eidamas ant kryžiaus.
Vėlgi dėl tų nelaimingų kata - nu daleiskim Kočerginas sukuria niolika kata  - kas pasikeičia? Pagerėja technika, padidėja jos įsisavinimo greitis? Ar tada kalbėtume kas tai per kata kurią gali sugalvoti kažkoks Kočerginas, nes kata gali kurti tik prieš porą šimtmečių gyvenę antžmogiai siaurom akim.Dėl apšilimo tai vien tas stovėjimas ant kumščio duoda daugiau nei pusvalandis įprasto apšilimo, labai paprasta, pastovėkit 6min. ir parašykit įspudžius. O kas dėl to sportas tai ar menas tai išvis galima užvesti naują beviltišką temą - kažkada šaudymas iš muškietų buvo menas(teneužpyksta Mokytojas, jis kažko alergiškas žodžiui muškietininkas ;-)}, bet kai turi kalašnikova koks tikslas lakstyti su titnaginiu šautuvu - vien dėl to kad tai pavadinti šaudymo menu?

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #523 įjungtas: 2010 Bir 22, 22:30:04 pm »
na, tema man idomi...ar kalasnikova is karto sukure, ar nuo muskietu pradejo? butent, ejimas nuo paprasto iki kazko sudetingesnio ir yra tas procesas, kuris budingas mokykloms, kurios praktikuoja kovini mena. Nesigincysiu, galima is karto ir kalasnikova sukurt, bet...nezinant paprastesniu detaliu, ju nepabandzius ir nepraejus pazinimo kelio- Do ar Dao, nesvarbu- sunku suvaldyt ta kalasnikova bus...Kai kam tai pavyks, kai kam ne, tie nusivils ir pasitrauks....Taip atkris dalis zmoniu, kurie, galbut , pradeje ne tokiu sudetingu budu, butu eje toliau. O tai gresia isnykimui, nes KOI yra akcentuota tik tam tikram ratui zmoniu- stipriu fiziskai, gerai pasiruosusiu psichologiskai- kas eis ant kryziaus paskui Kristu?- ir turinciu didziuli EGO. Ar tai blogai? Ne. Jiems tikrai ne, bet pats stilius nuo to nukentes.
Stovejimas ant kumsciu- daugiau psichologinis pratimas, saves nugalejimas, nei NAUDINGAS pratimas apsilimui. Negali- fiziologiskai- stovejimas ant kumsciu duoti apsilima visam kunui. Negali!
Kata kurti nereikia, nes perduoti tokios technikos- su kvepavimu, budingu sistemai, su judejimu ir koordinacijos poreikiu tam stiliui- KOI nera dar sukurusi. Kada ji ta tures- jei tures- tada visos tos technikos perdavimui ir bus reikalinga kata. Kol koi yra "rukopaske" , jai to nereikia. Bet ji tik rukopaske, ne daugiau.
kalbejau su vienu spec. tarnybu zmogumi, kuris tikrai daug mates ir praejes. Zinai ka jis man pasake? Smaugti save- zema ir netelpa i jokius "saves patikrinimo remus". Jei nori, sako, save tikrai paleist " i sapnu karalyste" einam prie tvenkinio, ilysk, prigerk- tikraja to zodzio prasme, as tave istrauksiu ir bandysiu atpumpuot. Bandysi? Aisku, as to nebandziau.
Siamai- sveikinu Tave tapus KOI atstovu Lietuvoje!  :clap: :clap: :handshake: Tiek diskutuojam, o dar nepasveikinau!  :oops:
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #524 įjungtas: 2010 Bir 22, 23:13:49 pm »
na, tema man idomi...ar kalasnikova is karto sukure, ar nuo muskietu pradejo? butent, ejimas nuo paprasto iki kazko sudetingesnio ir yra tas procesas, kuris budingas mokykloms, kurios praktikuoja kovini mena. Nesigincysiu, galima is karto ir kalasnikova sukurt, bet...nezinant paprastesniu detaliu, ju nepabandzius ir nepraejus pazinimo kelio- Do ar Dao, nesvarbu- sunku suvaldyt ta kalasnikova bus...Kai kam tai pavyks, kai kam ne, tie nusivils ir pasitrauks....Taip atkris dalis zmoniu, kurie, galbut , pradeje ne tokiu sudetingu budu, butu eje toliau. O tai gresia isnykimui, nes KOI yra akcentuota tik tam tikram ratui zmoniu- stipriu fiziskai, gerai pasiruosusiu psichologiskai- kas eis ant kryziaus paskui Kristu?- ir turinciu didziuli EGO. Ar tai blogai? Ne. Jiems tikrai ne, bet pats stilius nuo to nukentes.
Stovejimas ant kumsciu- daugiau psichologinis pratimas, saves nugalejimas, nei NAUDINGAS pratimas apsilimui. Negali- fiziologiskai- stovejimas ant kumsciu duoti apsilima visam kunui. Negali!
Kata kurti nereikia, nes perduoti tokios technikos- su kvepavimu, budingu sistemai, su judejimu ir koordinacijos poreikiu tam stiliui- KOI nera dar sukurusi. Kada ji ta tures- jei tures- tada visos tos technikos perdavimui ir bus reikalinga kata. Kol koi yra "rukopaske" , jai to nereikia. Bet ji tik rukopaske, ne daugiau.
kalbejau su vienu spec. tarnybu zmogumi, kuris tikrai daug mates ir praejes. Zinai ka jis man pasake? Smaugti save- zema ir netelpa i jokius "saves patikrinimo remus". Jei nori, sako, save tikrai paleist " i sapnu karalyste" einam prie tvenkinio, ilysk, prigerk- tikraja to zodzio prasme, as tave istrauksiu ir bandysiu atpumpuot. Bandysi? Aisku, as to nebandziau.
Siamai- sveikinu Tave tapus KOI atstovu Lietuvoje!  :clap: :clap: :handshake: Tiek diskutuojam, o dar nepasveikinau!  :oops:

apie paryskinta kalbant, tai neatrodo, kad Koi apskritai turetu savo technika, viskas paimta is kitu, senesniu techniku. Koi pavadinimas gal isnyks, bet jei isliks kiokushin, muay thai, tanto jutsu ir ...karate  :nezino: tai ir Koi technika skaitysis gyva, nes ten nieko super unikalaus, isskyrus treneruociu budus kaip ir ner. o seip kalbant apie tas katas, tai visdelto man lieka klausimu, kiek kata issaugojo daugelio techniku autentiskuma  :chmm: kazkodel neatmetu galimybes, kad Funakoshio karate mire kartu su funakoshiu. o toliau kiekvienas meistriukas interpretuoja savaip ir prideda kazka savo.

o kad ne visi karpiai uzplauks i kriokli, tai tame tikrai nieko blogo. naturali atranka. tokiam pasaulyje gyvenam.

Koi man atrodo unikalus ir geras bent jau tuo, kad tai 'rukopaske' su psichologiniu paruosimu, o ne paprasta rukopaske, kuria galima rast ant kiekvieno kampo. tiesa man tas koi psichologinis paruosimas ne visais atzvilgiais atrodo teisingas. mano paziuras nelabai atitinka (bet manes jau nei 'perauklesi', nei sugadinsi :D), bet turbut betkoks psichologinis treiningas geriau negu jokio.

« Atsakyti #524 įjungtas: 2010 Bir 22, 23:13:49 pm »