kaukazo?taip, girdejau!!!tik ten ne kovos menai, o daugiau tai, ka mes vadiname isgyvenimo mokyklomis...jie klajokliai ir kariaudavo tiek tarpusavyje, tiek su isorinais priesais, tiek puldami kitus...ir medituoti,slifuoti technika iki to, ka butu galima vadinti kovos menu,butu neteisinga.manau savokos siek tiek skiriasi :kovos menas ir isgyvenimo mokykla ar mardaboike...kaip pikaso paveikslai nuo apterliotu sienu,ar puskino eilerasciai nuo erlicko"eilerasciu"...(atsiprasau jo gerbeju, bet...na, man taip atrodo)...
o kocerginas...bala jo nemate, man jis visiskai neidomi asmenybe, tik tai, ka maciau as,nieko ten ipatingo(be raudonos kimono,aisku!) ten nera...o pavaro (bent tai, ka minejau)viename is savo sou...jei atkasiu, imesiu.dar karta kartoju-kultivuokime nors boksa pries arklius, svarbu, kad mums tai patiktu ir teiktu malonuma!!!tik tiek.ir dar.kas jam suteike 6 dana?kuri federacija,ar meistras?niekur nerandu, nes net ant vieno mokomojo filmo parasyta:kocergin(6dan) koi ir t.t. jei as tureciau ninjutsu 3 ar kazkuri dana, tai ikures savo mokykla, to laipsnio nereklamuociau, nes net nesusije su mano mokykla...tai ir yra klausimas, jis pats sau susiteike 6 dana???juk raso-6dano meistras...