Mane daugiau domina darbas poruose. Dar tiksliau tai priesininko kardo priimimas/blokavimas savo kardu. Kas as esu mates kendo, kardas bandomas priimti tiesiai (kardas i karda). Bloko metu priesininko kardas praktiskai neslysta tavo kardu.
(Jeigu as neteisus, pataisyk mane !!! )
Kol tu naudoji medini karda ar lazda viskas puikiai, bet jeigu paimsi i ranka gelezini karda, tai su tokia technika savo karda tu galesi jau ismesti po pirmo sparingo
Tai su tikrais kardais dar ir sparinguojamasi?

Placiau prasom.

Kad daromos katos, su tikru kardu-zinau, daroma. Kumitachi-taip, man rodoj Iaido atidirbinejamos katos ar kumitachi porose su partneriu, plikom geleztem. Tameshigiri-suprantu, daroma. Na suburi su apnuoginta gelezte-nezinau, kas kardo nelaikes, gal tam ir butu idomu.
Galvoju, koks tikslas su apnuoginta gelezte "sparinguotis"-labai sekmingai su bokenu "pasisparinguot" butu galima(taip isivaizduoju-kontakto 100%), na o paskui i ligonine kokiems dviems trims menesiams "atostogu"

. Na aisku-su pliku kardu, tebunie, jai labai norisi. Tik reikia turet sisteme atidirbta kur paskui lavonus kisti. Man tik paprashciausiai kardus gadinti butu gaila...

Cia su kokia nori technika ir stilium... Placiau papsakokit, prasom