AutoriusTema: Wing Chun(Tsun) technika ir jos niuansai 5  (Skaityti 101572 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Wing Chun(Tsun) technika ir jos niuansai 5
« Atsakyti #150 įjungtas: 2012 Grd 23, 02:52:21 am »
Didelis minusas yra iš visos mokyklos paimt vieną principą ir visur pristatinėt jį kaip visą mokyklą  :kikena:
džiugu, kad prasidėjo mąstymas. Nors, dėl stovėjimo šonu kaikurių stilių atstovai daug galėtų pakalbėt.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 46
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #151 įjungtas: 2012 Grd 23, 13:24:50 pm »
Visai neįtikino tas pavyzdys su neveikiančiu pak sao  :nezino: daro tokią smūgio imitaciją kuriai kone nepastatytum betkokio kito "bloko". Jei jis (pak sao) neveiktų tai kam jis išviso toks yra? Ir yra ne tik vinčune, bet ir daug kur kitur: karate yra (teisho uke) ir netgi bokse yra, pvz.: žr. nuo 1:30 Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti gal nevisai 100% toks pats, bet principas tas pats.
Kas dėl ciklų tai jie ne blokų mokymuisi skirti, apie juos berods anksčiau jau buvo kalbėta.
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #152 įjungtas: 2012 Grd 23, 13:41:42 pm »
trumpai:
 Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

sitame video jie dirba nerealioje distancijoje, smugiai nesiekia prieisninko. Todel ir naudos duos tik kovoje su tokiais paciais draugais.

Taikinys smugiu gerokai per zemai, ginyba ranku per zemai, kaip tokiai distancijai.  Nespesi ranku pasikelt.

Veiksmingas pak sau reikalauja kuno poslinkio (pasitraukt is atakos linijos), blokavimo naudojant visa dilbi (dengiam zona) ir darbo distancijoje kai istiesus ranka, kumstis jau atsiduria uz zmogaus (smugis siek tiek pasukant korpusa).

« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 23, 13:43:14 pm nuo Vilkatas »
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Lytis: Moteris
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
« Atsakyti #153 įjungtas: 2012 Grd 23, 14:49:01 pm »

Kas dėl ciklų tai jie ne blokų mokymuisi skirti, apie juos berods anksčiau jau buvo kalbėta.
Tas gal ir taip bet tada labai neteisinga mokymo metodika pas mus buvo. Nes ciklai užimdavo daugiau negu puse treniruotės. Ir vos tik atėję naujokai pirmiausia mokydavosi ciklus, atskirai mokydavosi žingsniuoti ir atskirai daryti posūkius ir tik po to kaip gintis ale nuo rimto smūgio. Ir pas juos išsivysto refleksas blokuoti taip kaip iš ciklo...Gal būt tada  reiktų atvirkščiai daryti pirmą išmokyti visų pagrindų ir kai gerai įsisavins, kad kai į tave smūgiuoja reikia pasitraukti iš atakos linijos tada duoti žaisti tas katutes . Nes kiek aš atsimenu kiek tekdavo stebėti ale kovojančius wingtsunistus tai kovos irgi atrodo katučių lygio  :nezino:, o kur posūkiai, o kur wing tsuno principai dingsta priešininko jėgą panaudoti prieš jį patį? Neišmoksta wingtsunistai savo principų, nueina muštis gauna į galvą - poto gaunasi kad wingtsunas šūdas, nors jie nepanaudojo wingtsuno....
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #154 įjungtas: 2012 Grd 23, 15:41:15 pm »
Neišmoksta wingtsunistai savo principų, nueina muštis gauna į galvą - poto gaunasi kad wingtsunas šūdas, nors jie nepanaudojo wingtsuno....
Kodėl nepanaudojo? Panaudojo viską ko juos išmokė jų instruktoriai. Nei daugiau ,nei mažiau.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #154 įjungtas: 2012 Grd 23, 15:41:15 pm »

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #155 įjungtas: 2012 Grd 23, 16:28:45 pm »
Man vat smalsu kaip pas jus ruošiami instruktoriai? Kokie jiems reikalavimai yra? Nes man toks jausmas kad gal biški pas mus per greit tuos instruktorius kepdavo ir per mažai mokydavo kaip mokyti...  :-/

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #156 įjungtas: 2012 Grd 23, 16:38:17 pm »
Man vat smalsu kaip pas jus ruošiami instruktoriai? Kokie jiems reikalavimai yra? Nes man toks jausmas kad gal biški pas mus per greit tuos instruktorius kepdavo ir per mažai mokydavo kaip mokyti...  :-/
Na taip, priruošia krūvą instruktorių ir nei vieno kovotojo  :kikena:

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 46
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #157 įjungtas: 2012 Grd 23, 17:17:48 pm »
Tas gal ir taip bet tada labai neteisinga mokymo metodika pas mus buvo. Nes ciklai užimdavo daugiau negu puse treniruotės. Ir vos tik atėję naujokai pirmiausia mokydavosi ciklus, atskirai mokydavosi žingsniuoti ir atskirai daryti posūkius ir tik po to kaip gintis ale nuo rimto smūgio. Ir pas juos išsivysto refleksas blokuoti taip kaip iš ciklo...Gal būt tada  reiktų atvirkščiai daryti pirmą išmokyti visų pagrindų ir kai gerai įsisavins, kad kai į tave smūgiuoja reikia pasitraukti iš atakos linijos tada duoti žaisti tas katutes . Nes kiek aš atsimenu kiek tekdavo stebėti ale kovojančius wingtsunistus tai kovos irgi atrodo katučių lygio  :nezino:, o kur posūkiai, o kur wing tsuno principai dingsta priešininko jėgą panaudoti prieš jį patį? Neišmoksta wingtsunistai savo principų, nueina muštis gauna į galvą - poto gaunasi kad wingtsunas šūdas, nors jie nepanaudojo wingtsuno....

Kuomet aš praktikavau tai buvo kitaip ir žinau tikrai bent porą klubų kur ir dabar mokoma perdaug negrybaujant su tais ciklais.

Citata
Na taip, priruošia krūvą instruktorių ir nei vieno kovotojo 
Tikra tiesa, buvo tokių kurie gavo instruktoriaus lygius normaliai nė negavę net rimtesnio sparingo. Karate, nežinau ar visose pakraipose, bet yra reikalavimas tam tikram lygiui turėti tam tikrą skaičių kovų (sparingų). Nuo tam tikro lygio egzaminuose irgi viena sudedamųjų dalių - sparingas. Aš esu laikęs tikrai ne vieną vinčun egzą, bet nė karto nėra tekę laisvai sparinguotis jo metu. Bet yra buvę (vinčune) ir tokių mokinių kurie gavo ir normalių sparingų tarp saviškių ir kovų su kitų stilių atstovais, bet instruktoriais deja netapo.
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #158 įjungtas: 2012 Grd 23, 17:32:14 pm »
Tikra tiesa, buvo tokių kurie gavo instruktoriaus lygius normaliai nė negavę net rimtesnio sparingo. Karate, nežinau ar visose pakraipose, bet yra reikalavimas tam tikram lygiui turėti tam tikrą skaičių kovų (sparingų). Nuo tam tikro lygio egzaminuose irgi viena sudedamųjų dalių - sparingas. Aš esu laikęs tikrai ne vieną vinčun egzą, bet nė karto nėra tekę laisvai sparinguotis jo metu. Bet yra buvę (vinčune) ir tokių mokinių kurie gavo ir normalių sparingų tarp saviškių ir kovų su kitų stilių atstovais, bet instruktoriais deja netapo.
Na, jau seniai žinoma kodėl ten tiek daug instruktorių iškepta yra ( $$$ )  . Su kovos menu ir visapusišku tobulėjimu deja, bet tai neturi nieko bendro. Todėl nereikia jiems ,nei sparinguotis ,nei turėt elementaraus fizinio pasirengimo.

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #159 įjungtas: 2012 Grd 23, 17:42:19 pm »

NG, "kepimai" vėliau prasidėjo, pirma "desietka" instrultorių buvo ruošiama kitaip, ir treniruodamiesi jie savarankiškai daug laiko praleisdavo. Kalbu apie T. Auglį ir jo kartos instruktorius, per daug nevardinsiu. Buvo ten tikrai neblogų vyrukų. Kai kurie tiesa dabar yra išėję arba "išmesti". Apie savo SiHing'ą blogo žodžiu negaliu pasakyti, gaila tik kad jis kaip visi privalėjo paklausti tai pinigų kalimo sistemai.  :chmm:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

« Atsakyti #159 įjungtas: 2012 Grd 23, 17:42:19 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #160 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:01:13 pm »
Vienas is nedaugelio video apie vin cun kurie man patiko.Zmones kalba apie principus ir "stubura",o ne fokususu ir "drabuzius"

nu va pas tokius pavaiksciot del "isprusimo" ir "prisitaikymo sau" visai nebloga mintis butu :)
Nu bet matosi rimti vyrai, jei ir kacialke yra (ten uz nugaru) :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs ltrolis

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 92
  • Amžius: 48
  • Vieta: Kėdainiai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #161 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:02:58 pm »
Citata
Tas gal ir taip bet tada labai neteisinga mokymo metodika pas mus buvo. Nes ciklai užimdavo daugiau negu puse treniruotės. Ir vos tik atėję naujokai pirmiausia mokydavosi ciklus, atskirai mokydavosi žingsniuoti ir atskirai daryti posūkius ir tik po to kaip gintis ale nuo rimto smūgio. Ir pas juos išsivysto refleksas blokuoti taip kaip iš ciklo...Gal būt tada  reiktų atvirkščiai daryti pirmą išmokyti visų pagrindų ir kai gerai įsisavins, kad kai į tave smūgiuoja reikia pasitraukti iš atakos linijos tada duoti žaisti tas katutes . Nes kiek aš atsimenu kiek tekdavo stebėti ale kovojančius wingtsunistus tai kovos irgi atrodo katučių lygio  , o kur posūkiai, o kur wing tsuno principai dingsta priešininko jėgą panaudoti prieš jį patį? Neišmoksta wingtsunistai savo principų, nueina muštis gauna į galvą - poto gaunasi kad wingtsunas šūdas, nors jie nepanaudojo wingtsuno....

Patikinti ar blokas veikia ar ne labai paprasta - užsidedi šalmą su grotom, o partneris smūgiuoja stengdamasis pataikyti. Gerai bloką pastatei - apsigynei, blogai - prasileidai (o fizionomija lieka sveika ir gali bandyti antrą kartą). Labai greitai baigiasi visos iliuzijos. Nauda dviguba: išmokstama teisingos technikos, pratinamasi prie normalių smūgių, o ir smūgiuojantysis mokosi realaus smūgio.

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #162 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:21:37 pm »
NG, "kepimai" vėliau prasidėjo, pirma "desietka" instrultorių buvo ruošiama kitaip, ir treniruodamiesi jie savarankiškai daug laiko praleisdavo. Kalbu apie T. Auglį ir jo kartos instruktorius, per daug nevardinsiu. Buvo ten tikrai neblogų vyrukų. Kai kurie tiesa dabar yra išėję arba "išmesti". Apie savo SiHing'ą blogo žodžiu negaliu pasakyti, gaila tik kad jis kaip visi privalėjo paklausti tai pinigų kalimo sistemai.  :chmm:

Tie tikrai neblogi buvo, prieš man išeinant dauguma jų išėjo, mačiau kaip kepa naujus instruktorius iš tų kurie aktyviausi ir pinigėlių negaili nors užsiiminėja dar tik kelis metelius. O senus trenerius kažko lauk meta, maniškį irgi išmetė... Ir vietoje trenerio kuris vos ne 10 metų wt buvo atsidavęs , grupei paskyrė treniruoti instruktorių kuris tik kelis metus wt užsiiminėja. Žodžiu jokios logikos, arba man tiesiog neadaeina ta logika...

Patikinti ar blokas veikia ar ne labai paprasta - užsidedi šalmą su grotom, o partneris smūgiuoja stengdamasis pataikyti. Gerai bloką pastatei - apsigynei, blogai - prasileidai (o fizionomija lieka sveika ir gali bandyti antrą kartą). Labai greitai baigiasi visos iliuzijos. Nauda dviguba: išmokstama teisingos technikos, pratinamasi prie normalių smūgių, o ir smūgiuojantysis mokosi realaus smūgio.

Radai kam papasakoti, lyg aš nežinočiau  :D savo iliuzijas jau seniai išsklaidžiau... Aš tik tikiuosi, kad kitos atšakos nekartos BWTA klaidų ir vinčiunas po kažkiek laiko bent šiek tiek pagerins savo vardą ir įrodys efektyvumą kovojant, o ne katutes žaidžiant.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #163 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:37:47 pm »
Tokia ir logika- konvejeris. Aš tai irgi neparišu, kaip žmogus po dviejų metų treniruočių gali eit kažką mokint. Apšilimą nebent pravest, ar ką. Mane iki grupės po 10 metų prileido. Neskaitant patirties dar kitose mokyklose. Iki to dar labai daug bandė ir tikrino, tik kaip pavaduojantis ilgą laiką  buvau. O kada iš nieko štampuoja ,,instrutorius", tai ir gaunas niekas...
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs ltrolis

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 92
  • Amžius: 48
  • Vieta: Kėdainiai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #164 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:58:54 pm »
Citata
Radai kam papasakoti, lyg aš nežinočiau   savo iliuzijas jau seniai išsklaidžiau... Aš tik tikiuosi, kad kitos atšakos nekartos BWTA klaidų ir vinčiunas po kažkiek laiko bent šiek tiek pagerins savo vardą ir įrodys efektyvumą kovojant, o ne katutes žaidžiant.

Tai kam tada tokius klausimus keli?  :nezino: Pas Arimaną patyrei nušvitimą, kurį normaliai užsiiminėjantys, kad ir tą patį wing chun'ą, patiria pastoviai. :-)

« Atsakyti #164 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:58:54 pm »