Kai wingtsunistai per daug užsižaidžia su ciklais (paksau lapsau) jie pradeda blokuoti ir šiaip smūgius ne ciklo metu tokiu būdu ir tada vat kaip per video praleidžia smūgį. (video "kodėl pak sau blokas neveikia ") Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti Nors iš tikro reikia slysti per ranką išvedant petį į priekį ir plius dar pasisukti va kaip čia. (Šitam video man patinka, kad pasisuka darant bloką ir taip pat pasisuka darant smūgį- lengviau taip apsiginti ir smūgi stipresnis) Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti šitame video ties 1:50 mano mėgstamiausias iš wing tsuno jam sau blokas, dar kai buvau wt jis man toks visai patikimas atrodė prieš stiprius smūgius (aišku kai darydavau su pasisukimu ar išėjimu į šoną ir su peties išvedimu į priekį), o dabar per Niat nam matau kai kurių blokų panašumų į jį ir kadangi per sparingus tenka naudoti juos sakyčiau, kad jie man veikia. Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti šitam video nuo 2:50 irgi kalba apie pasisukimų svarbą wingchune ir man keista, kad nors tai lyg ir akcentuojamą, (kovose kiek teko matyti internete) tas nepanaudojama , stovima tiesiai ir bandoma mojuoti rankomis bei blokuoti ir todėl gauna nuo tų kovotojų, kurie įdeda korpuso jėgą pečius ir šiaip kurie stovi pasisukę šonu. Žodžiu man dabar aiškiau, kad jei per treniruote wingtsunistai labai daug dirba su ciklais atitolsta nuo realybės ir pamiršta puse savo technikų kovodami. Vat jeigu sparingai būtų praktikuojami dažniau ir su ciklais būtų mažiau žaidžiama, wingtsunistai būtų arčiau realybės ir nebedarytų sau gėdos.
Kažkaip man pasisparingavus daugiau dabar aiškiau, ką reikia akcentuoti ir wt ne toks ir šūdas kai realiau pasižiūri (ta prasme kai pasikapoji sparinge iš tikro nori apsiginti) . Žodžiu BWTA WT teorinis už tai ir neveikia, o tos vinčiuno mokyklos kurios gerai ir dažnai užsiims su sparingai norom nenorom turėtų pradėt techniką naudoti veiksmingai

Dar toks pamąstymas kadangi wingtsunistai stovi tiesiai žiūrėdami į priešininką, o ne pasukę korpusą tai jie arba suspėja pasukti jį arba ne , o tie stiliai kur iš kart stovi pasisukę lengviau išvengia tiesaus smūgio. Bet tas kažkaip vistiek turėjo būti padaryta tikslingai, galbūt iš tokios stovėsenos galima daugiau pasisukti ir didesnę jėgą generuoti. Kaip manot? ar čia tiesiog wt didelis minusas?