Skeptikas paaiškino
Ko tu čia slepiesi už Skeptiko avtomato.
Tema aktuali visiems kartu NN, WC ir tt... dziudo tame tarpe. Metodikoje yra dvi priešingos kryptys -
gylis/plotis (specializacija ir universalumas (tavo dažniu visapusiškumas)). Ir ne tik tarpstiline prasme, bet ir kažkurio vieno stiliaus rėmuose. Galima statyti už universalumą, pvz., vanduo prateka mažiausio pasipriešinimo keliu, bet aukštesniuose lygiuose neišvengiamai susidursi su savo gebėjmų spragomis ar ribomis. Todėl ir yra įdomiausia, kodėl vienas ar kitas stiliaus įkurėjas (kuris tikrai nebuvo kvailas) pasirinko
būtent tokią stiliaus koncepciją ir atitinkamą arsenalą. Ir nemanau, kad nuo pat pradžių, tai buvo gerai parengtas marketingas, greičiau buvo tikrai veikianti kovos sistema, kuri kažką ir kažkodėl prarado savo evoliucijoje.
Kas dėl NN, kadangi neesu susipažinęs, tai galiu spręsti tik iš tavo postų. Man susidaro įspūdis, kad jūs ten viską turite ir viską darote. O tai man primena senąją sovietinę karate, kai griebdavome viską kas papuola, kovodavome be jokių taisyklių ir laimėdavo tas, kuris tikrai laimėdavo. Man asmeniškai, tai ir buvo tikroji karate, bet Smauglys iš to juokiasi. Tai vat ir norisi suprasti, kas tas NN yra, jo išskirtinumas, jo ribos...
Norisi suprasti tą patį apie WC, aikido ir Sistemą... gal kažką praleidęs forume, taigi nepyksiu, jei ir pasilartosite.