AutoriusTema: Wing Chun(Tsun) technika ir jos niuansai 5  (Skaityti 100025 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Wing Chun(Tsun) technika ir jos niuansai 5
« Atsakyti #90 įjungtas: 2012 Rgp 29, 23:49:17 pm »
kovos menas yra kovos menas, jeigu jis yra kovos menas. Aš irgi bendrų daug dalykų su Kačiargos Koi atrandu, nors išoriškai žiauriai skiriasi tas dalykas nuo NN. Kadangi žmogeliukas dažniausiai turi dvi rankas, dvi kojas ir galvą. Ir sąnariai daugmaž pagal tuos pačius principus lankstosi.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 46
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #91 įjungtas: 2012 Rgp 30, 10:54:42 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
:) Ir kodel tai ne "wing chun" ?

Kodėl ne - jis savotiškai atsako ties mano nurodytu antruoju momentu, no ir Arimanas maždaug parašė, jog tai ir gali būti panašu, tačiau sistemiškai ar metodiškai bendraja prasme paėmus jis dėsto Koi.

N. Šemeniovas - vienas pirmųjų jo mokytojų ir jis matomai nemažai padarė įtakos Kočerginui, tačiau kaip jau minėjot, jis rinkosi tai kas jam geriausia iš skirtingų šaltinių, o būtent dėl panašių elementų su vinčun galbūt paaiškinama tuo:
Citata
Живя в Германии, занимался вин чун
nuoroda į citatą: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Mano galva ne tie panašumai ar kas svarbiausia , o tai kaip jis tai pateikia, kaip dėsto, aiškina.
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #92 įjungtas: 2012 Rgp 30, 11:07:54 am »
Būtent. O panašumų atrast yra labai lengva, ypač jeigu panašumą suprasma kaip tiesiog +-vienodus ,,prijomus".
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #93 įjungtas: 2012 Spa 04, 08:28:40 am »
NiceGirl parašė Niat Nam temoje apie kojas WT ir NN:
Aš tai galiu pasakyti taip pabuvojusi  Arimano NN treniruotėse aš pagaliau sužinojau, kad turiu kojas  :angel:. O jei rimtai tai WT kojoms labai nedaug dėmesio skiriama, sakyčiau WT specializuojasi rankose (Apie Wing Chun treniruočių metodikas nežinau, kalbu apie tai ko mokiausi BWTA). WT mokinio lygije turi tris pagrindinius spyrius, kurie atidirbinėjami dažniausiai tik atliekant formą. Per egzaminus iki pat 12 lygio nieksi iš manęs nereikalavo normalios kojų technikos. Taip pat  per laisvas kovas neteko matyti daug naudojančių kojas. WT akcentuojama pojučiai , reakcija artimoje kovoje...Už tai ir matyt nelabai mėgstami spyriai kadangi jie padaro distanciją nuo priešininko. Kojų technikos trūkumas yra labai didelis minusas, nes wing tsunistas nemokėdamas naudoti kojų, nemokės ir nuo jų apsiginti. Nuo WT spyrių mes gindavomės gaudydami kojas arba paprasčiausiai jas nuvesdami rankomis (noriu pasakyti, kad jie ant tiek silpni), todėl wingtsunistamas nelabai gerai kovoti su tais kas moka naudoti kojas, nes arba a) wingtsunistas sutriks ir nežinos ką daryti ir tuo pasinaudojęs priešininkas jį prilups arba b) wingtsunistas gaudys koją ir jam pasibaigs dar blogiau. 
O dabar grįžtam prie NN. Pirmose NN treniruotėse buvo baisu, aplink skraidė kojos aš neįsivaizdavau ką su jomis daryti, o pati darydama spyrį griūdavau. Dabar dėka to, kad kiekvieną treniruotę sistemingai treniruojamos kojos, jaučiuosi tvirčiau darydama spyrį . Ir dėka to kad Arimano mokiniai per sparingus naudoja spyrius aš jų mažiau bijau ir po biški stengiuosi atsipratinti juos gaudyti bei blokuoti rankomis. Spyriai stiprūs, mažai nepasijaučia jei bandau apsiginti rankomis... Beje, kas man patinka bet kartu ir sunku tai viena pagrindinių treniruočių stovėsenų (TAN) (wt ją vadinom raitelio stovėsena ir naudojom tik retkarčiais prie fizinių pratimų). Ši stovėsena ne šiaip dėl grožio, o stiprina kojų raumenis, tai vėl gi NN pliusas palyginus su WT klišų kojų stovėsena (yee chi kim young ma), kuri šiaip nemanau, kad turi realia naudą...
Žodžiu norėjau pasakyti, kad nors dar tik beveik mėnesį NN užsiiminėju, bet labai džiaugiuosi pradedanti judėti su kojomis, bei po biški atsikratanti kojų fobijos. Apie wt kojų technikos trūkumą aš supratau, apsilankiusi pas Asia ir kai buvau užsukusi pas Smauglį į karate treniruotę. Tada tik supratau, kad žmonės ne tik rankas turi bet ir kojas ir dar plius moka jomis naudotis  :banging: Gal jei būčiau ankščiau WT super technikomis suabejojusi ir kitus kovos menus aplankiusi, būčiau savarankiškai daugiau kojas treniravusi.   :banging:

Tiesą sakant, WT ir rinkausi dėl to, kad kojų darbo ten mažokai (pradiniuose lygiuose), o kai dakeliu tik iki kiaušinių, tai to ir užteko, ir dėl tos pačios priežasties kojų nenaudoju laisvose kovose...
Dėl nublokavimo rankomis, teko kartelį "nublokuoti" NN spyrį ranka, tai kaip dainuojama vienoje "Sekmadienio" dainoje "skaisčiai raudonas, mėlynas, baltas, bundančio rudenio rankom sugeltas" buvo mano ranka  :kikena:
O tie, kurie moka kojas naudoti pagal WT, gan bjaurus dalykas yr, bo jei nepratęs, tai jos nelabai maloniai nustebina... Išbandyta.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #94 įjungtas: 2012 Spa 04, 09:47:47 am »
Na, WT tas ir turėta omeny:pakol priešininkas mojuoja kojom, staigiai sumažini distanciją ir sutratini atraminę. Taip yra ir NN, bet per laisvas kovas su kontaktu kaikurių technikų tenka atsisakyt grynai dėl saugumo, tokių, kaip kad tiesus spyris į sąnarį. Kas dėl NN ir WT kojų smūgių arsenalo, tai visa, ką turi WT, turi ir NN, gal kaikurios plonybės kiek skiriasi. Plius, žemi spyriai gali būt derinami su vidutiniais ir aukštais. Kadangi NN arsenalas yra nežmoniškai platus,tai kiekvienas, laikui bėgant, gali pasirinkt k0kius veiksmus įtraukt į savo asmeninį arsenalą ir juos atidirbinėt. Yra NNamistų, kurie kojos irgi aukščiau pilvo nėra linkę kelt. Net pats Profesorius nesišvaisto kojom, tuo tarpu jo brolis yra žymus savo kojų technika. Aukštų, žemų ir apskritai fantastinių spyrių bei veiksmų. Taigi, kovos būdą renkamės pagal savo asmenines savybes.
Manau, kad ir WT, ar tame kovos mene iš kurio išsivyniojo visi WT, WC ir t.t., irgi kažkada buvo žymiai platesnis arsenalas.
Carlos Castaneda

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #94 įjungtas: 2012 Spa 04, 09:47:47 am »

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #95 įjungtas: 2012 Spa 04, 10:42:56 am »

veliau siame video jie dmeonstruoja ivairius spyrius ir ju taikymus. Mokymosi rezimu.

Ta ka sake Ezys ir NiceGirl yra tiesa, BWTA spyriai buvo tik teoriniai.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Lytis: Moteris
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
« Atsakyti #96 įjungtas: 2012 Spa 04, 11:24:31 am »
Man tiesiog nepatinka, kad nors ir šiaip atidirbinėjom visus judesius  iš pagrindinių dviejų formų, bet kojų spyrius pamiršo...Nesakau, kad būtina mokėti, kojas iškelti auščiau pilvo. Bet tie patys paprasčiausi spyriai nebuvo atidirbinėjami, daugių daugiausiai, ką per 4 metus išmokau su kojom daryti, tai muses vaikyti. Nemanau, kad wt spyriai yra skirti tik musėm vaikyti, gerai atidirbti jie gal iš tikro veiktų . Meistrai vėliau pradeda mokytis chi geurk (kojų spyrių, bei blokų kojomis technikų). Ir pas meistrus tie spyriai atrodo išties neblogai. Bet kodėl mokinius palieka visai be kojų technikų aš negaliu suprasti...  Mūsų net neišmokė tvirtai ant kojų stovėti, kaip padaryti, gerą spyrį į sąnarį kai jį darydamas griūni? Čia kaip statyti namą be pamatų. Jei kojos netvirtos, nekordinuotos ir nestabilios tai ir su rankų technikom ne daug ką padarysi.
« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 04, 11:38:54 am nuo NiceGirl »
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #97 įjungtas: 2012 Spa 04, 12:40:09 pm »

veliau siame video jie dmeonstruoja ivairius spyrius ir ju taikymus. Mokymosi rezimu.

Ta ka sake Ezys ir NiceGirl yra tiesa, BWTA spyriai buvo tik teoriniai.
Video matosi, kad darydamas aukštesnius spyrius jis biškį praranda pusiausvyrą. Taip pat nemoka klubo, masės į smūgį įdėt. O tai reiškia, kad stambesnis priešininkas jį tiesiog nuneštų. Žymiai geresni smūgiai į sąnarius. Čia jau galiu atrast nemažai panašumų, kaip ir sakiau prieš tai.
Carlos Castaneda

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #98 įjungtas: 2012 Spa 04, 14:30:45 pm »
pritariu, ta ir pats pastebejau.

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #99 įjungtas: 2012 Spa 04, 22:57:40 pm »
Citata
Beje, kas man patinka bet kartu ir sunku tai viena pagrindinių treniruočių stovėsenų (TAN) (wt ją vadinom raitelio stovėsena ir naudojom tik retkarčiais prie fizinių pratimų). Ši stovėsena ne šiaip dėl grožio, o stiprina kojų raumenis, tai vėl gi NN pliusas palyginus su WT klišų kojų stovėsena (yee chi kim young ma), kuri šiaip nemanau, kad turi realia naudą...

Raitelio stovėsena ne vien tik dėl kojų stiprumo, ji turi ir labai realią praktinę naudą (kombinacijoje su kitais veiksmais)  :director:
Smėlio laikrodžio stovėsena turi naudą, netgi kaikuriais veiksmais galima išvesti paraleles su raitelio stovėsenų panaudojimu.

Kas liečia vinčuno kojas, man kilo dar vienas klausimas: kodėl praktišaki visai arba beveik nenaudojami low kickai (mawashi) ir smūgiai keliais, kai kitose sistemose (MT) jie eina kone pirmu numeriu?
Štai Vilkato nuorodoje to nemačiau, štai kitas video, kuriame taip pat rodo neblogą kojų darbą tik šį kart iš sąlyginio sparingo, bet ir jame mano minėtų smūgių nematau (žr. nuo21:45): Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Beja tame pačiame video,  kiek anksčiau matome kovas ringe (nuo 6:40), kur vieną kitą smūgį keliu galima išvysti, tačiau galbūt dėl jų neišdirbtumo, jais esmė ne itin keitėsi. Pažymėtinai dar tai, jog tame video rodytose kovose, vieną pagrindių prizų iškovojo ir kleipėdietis Tadas, sveikinimai jam!

Ir galiausiai, kalbant apie kojas, kojos - tai ne tik smūgiai, tai ir judėjimas, tai ir balansas, koordinacija, stabilumas bei jėga (jėga per, iš kojų) Geros kojos užtikrina judėjimą, o tai kone pagrindas. Kaip sako taidzi patarlė: sąstingis = mirtis.
« Paskutinis taisymas: 2012 Spa 04, 23:01:10 pm nuo Brizas »
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #99 įjungtas: 2012 Spa 04, 22:57:40 pm »

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #100 įjungtas: 2012 Spa 04, 23:49:34 pm »
dar šis tas apie kojas vinčune:

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #101 įjungtas: 2012 Spa 05, 00:03:40 am »
Del raitelio stovesenos, tai viena pagrindiniu stovesenu dirbant su ilga lazda wing chun. Mano mokiniams jinai iki "skausmo" pazistama. Is jos atliekamas ir judejimas, ir smugiai ir jinai naudojama kombinacijose.

Au gerk (arba mavashi) spyris nera sutinkamas jokioje formoje (Taolu), taciau musu mokyklose jisai placiai naudojamas. Paprasciausiai, tam kad mokiniai moketu ji spirt, panaudot ir moketu gintis. Kad siurprizu nebutu :)

Pazvelgus i wing chun istorija, yra daug reformatoriu. Tik klausimas, ar jie reformavo ir "ismete" tai kas jiems netiko, ar tiesiog negavo visos sistemos.

Del paskutinio Brizo video. Si wing chun pakraipa fainai dirba, tik vis tiek yra didelis statiskumas. Mokejimas zingsniuot nereiskia, kad moki judet. Tebunie Wing Chun patriarchai atleidzia man uz tai.

Siaip gera nuoroda wing chunistams.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #102 įjungtas: 2012 Spa 05, 00:34:10 am »
Neblogi video, netaip jau viskas ir blogai tame WT. Tik vis kaikas nespėja kaiko išmokyt esminių dalykų.
Apskritai vingčiunistai turėtų būti visi labai dėkingi Vilkatui, kad jis gelbėja jų reputaciją, nesvarbu, kokiai ten pakraipai jie bepriklausytų.
Teisingas požiūris.  :handshake:  Išties negalima užmerkt akių stiliumi ,,o mes to nedarom". Jeigu užsiimi kovos menais, turi daryt viską. Aš vis dar tikiu, kad jeigu jau kuris kovos menas kažkada užsitarnavo būt kovos menu, tai jame yra ir pilnas arsenalas. Tai yra visų įmanomų smūgių atitikmenys, metimai, laužimai, parteris ir, savaime suprantama, gynyba nuo to viso gero. Savitumą suteikia principai, jie nulemia vieksmų specifiką ir atskleidžia mokyklos bruožus. Ką sudarkė laikas, tą atitaisys entuziastai  :lauzo:
Carlos Castaneda

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #103 įjungtas: 2012 Spa 05, 06:31:29 am »
Aš vis dar tikiu, kad jeigu jau kuris kovos menas kažkada užsitarnavo būt kovos menu, tai jame yra ir pilnas arsenalas. Tai yra visų įmanomų smūgių atitikmenys, metimai, laužimai, parteris ir, savaime suprantama, gynyba nuo to viso gero.

Savitumą suteikia principai, jie nulemia vieksmų specifiką ir atskleidžia mokyklos bruožus. Ką sudarkė laikas, tą atitaisys entuziastai  :lauzo:
Nesutinku su pirmu teiginiu. Veiksmų yra begalė, jei norėsi išmokti visus, neišmoksi (neįsisavinsi) nieko. Todėl kiekvienas stilius turi savo koncepciją, kurioje apsiriboja tam tikra taktika ir ribotu veiksmų arsenalu. Kodėl ribotu? Todėl, kad atrenkami tik tie veiksmai, kurie reikalingi taktikos įgyvendinimui.

Dėl sąvokos "principai". Manau, kad norėjai pasakyti kažką panašaus, kaip ir aš aukščiau, bet šiuo atveju žodis "principai" netinka, nes tie patys principai naudojami visur ir išlieka vienodi, pvz. visuose kovos menuose naudojami Niutono dėsniai.

Atsijungęs ltrolis

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 92
  • Amžius: 48
  • Vieta: Kėdainiai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #104 įjungtas: 2012 Spa 05, 10:21:44 am »
Citata
Nesutinku su pirmu teiginiu. Veiksmų yra begalė, jei norėsi išmokti visus, neišmoksi (neįsisavinsi) nieko. Todėl kiekvienas stilius turi savo koncepciją, kurioje apsiriboja tam tikra taktika ir ribotu veiksmų arsenalu. Kodėl ribotu? Todėl, kad atrenkami tik tie veiksmai, kurie reikalingi taktikos įgyvendinimui.

Manau labai teisingai pasakyta. Tik kartais būna bėda ta, kad per daug užsiciklinama ties savo stiliumi ir dirbama tik jo rėmuose. Aš nekalbu apie sparingus su kitų stilių atstovais (kas be abejo labai naudinga). Sparingo metu gali pamatyti kas veikia, o ką reikia dar dirbti. Bet, kad galėtum pas save salėje tai atidirbti, turi ir pats, ir tavo partneris mokėti bent jau vidutiniškai atlikti tuos pačius veiksmus, kuriuos darė kito stiliaus atstovas. Tad taip išeina, kad ir mavašą turi mokėti įspirti, ir kablį atlikti ir kitus bent jau dažniausiai pasitaikančius veiksmus atlikti. Kitaip tikėtis, kad tavo gynyba, atidirbta ir veikianti prieš "kreivą" mavašą, veiks ir prieš taico ar karatisto, yra naivu. Bet čia turbūt slypi kitas pavojus, t.y. galimybė nuklysti į "lankas" ir "išrasti" savo stilių anksčiau nei pilnai pabaigi jau pradėtą...

« Atsakyti #104 įjungtas: 2012 Spa 05, 10:21:44 am »