Būna, kad žmonės tiesiog užsižaidžia su formom ir susikuria krūvas iliuzijų. Problema ne vien WT. Mano supratimu, treniruotėj turi būt netik formos šlifuojamos, bet ir negrinėjamos, paskui skaidomos į gabalus ir atidirbinėjamos su letenom, paskui porose, o sekantis etapas- bandymas pritaikyti sparinge. Jeigu viso to nėra, tai ir iš MT galima ,,taibo" padaryt. O apie mokymo kokybę tiesiog pasako tai : velniai žino kelinto levelio meistras neturi bankės, nemoka gintis nuo ,,pliuchų" ir t.t. Dar liūdina, kad sukuriamas nesamas raumuo- štai vienas atėjęs pas mane jėgų pasibandyt pilietis, arogantiškai tėškė vienam mano vaikiukui: ,,nebijok, smarkiai nemušiu". Buvo suvarytas į vienus vartus per kelias sekundes, pridėjo į kelnes ir viskas baigėsi. Ir ten net nepilnas kontaktas buvo. Ir čia ne pirmas kartas, kai su tokiais kosmosais susiduriu. Yra tiesiog geri treneriai (WT, Ninjutsu, NN, Aikido ir t.t.) ir yra subingalviai, kurie makaronus kabina. Tai per tuos subingalvius žmonės blogai atsiliepia apie vieną ar kitą mokyklą arba apie kovos menus apskritai. Žogus turi būt informuotas, kad jeigu jis atėjo į WT( NN, Ušu, Aikido ir t.t.), tai nebus MMA, tai nebus armijos ,,rukapaškė" , bet tai nebus jaunųjų krikščionių burelis. Žmogus turi žinot, ko jis nori, kokį rezultatą gaus, nes gal jam reik tiesiog ,,išmokt muštis". Aš tokią chebrą siunčiu į kitus klubus, kur žinau, kad gerai ,,moko muštis" ir neplauna smegenų su filosofija ir kultūra. Taip ir WT chebra turėtų elgtis, o ne pasakot apie ,,mirtinas technikas" tokiems veikėjams. Forma-supratimas-letenos-darbas porose-sparingas. Visa tai kultūros ir filosofijos kontekste, plius moralinis auklėjimas, soc.gebėjimų ugdymas. SĄŽININGUMAS. Va jums kovos menas.