AutoriusTema: Wing Chun(Tsun) technika ir jos niuansai 5  (Skaityti 101605 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Moteris
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
Re: Wing Chun(Tsun) technika ir jos niuansai 5
« Atsakyti #255 įjungtas: 2013 Bir 02, 21:36:14 pm »
Prasmė ale yra viso šito turbūt patikrint kieno refleksai geresni, ale žaidybinis sparingas per daug streso nekeliantis (nes gi baisiai mirtinos technikos, reik atsargiai),tik kai per daug užsižaidžia su tokiais "sparingais" ir š gaunasi.. Man patiko pas wing chun trenerį Butėną kai buvau, sparingas jau daug rimtesnis nei man teko wt praktikuoti, taip sakant su kontaktu apsimovus MMA pirštinytes.  Gal ir nedaug jie ten to winciuno tose kovose pritaiko, bet bent jau kontaktas nebe įsivaizduojamas.
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #256 įjungtas: 2013 Bir 02, 22:11:48 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Prasmė ale yra viso šito turbūt patikrint kieno refleksai geresni, ale žaidybinis sparingas per daug streso nekeliantis (nes gi baisiai mirtinos technikos, reik atsargiai),tik kai per daug užsižaidžia su tokiais "sparingais" ir š gaunasi.. Man patiko pas wing chun trenerį Butėną kai buvau, sparingas jau daug rimtesnis nei man teko wt praktikuoti, taip sakant su kontaktu apsimovus MMA pirštinytes.  Gal ir nedaug jie ten to winciuno tose kovose pritaiko, bet bent jau kontaktas nebe įsivaizduojamas.

Manau, kad nusipelnai dyyydelio riebaus minuso, vien dėl to, kad ši** ant savo buvusios mokyklos. Iš savo patirties sakau, kad sparingai būdavo. Gal ne tokie, kaip pas Arimaną, bet mažai nesirodydavo. Gal tau reikia varyt ne ant WT aplamai, o ant konkretaus instruktoriaus? Nes mano darže ir sparingų buvo, ir pajudėjimo su instruktoriumi (kur nelabai linksma būdavo), ir proto mylėjimo minimaliai, ir fizinio pakakdavo... Buvo ir mergina, netolima nuo instruktorių, bet su ja irgi nieko vaikiško...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #257 įjungtas: 2013 Bir 02, 23:01:01 pm »
Buvo ir mergina, netolima nuo instruktorių, bet su ja irgi nieko vaikiško...

Būdamas mergina, eičiau tik pas Zen arba Asia (kas yra, mano kukliu supratimu, vienas ir tas pats) . Kodėl? Dėl raktinio žodžio "neišreikštumas"  :angel:

Niekas nenori merginos-terminatoriaus. Ir tokios, kuri iš pirmo žvilgsnio matosi, kad gali tau pačiam pakrauti malkų, irgi. 

Čia kaip anekdote gaunasi:

"Mano žmona 10 metų lanko karatė, o aš - kikboksą. Mes namuose niekada nesipykstam - mums realiai baisiu."  :luztu:
« Paskutinis taisymas: 2013 Bir 02, 23:03:19 pm nuo Skeptikas »
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #258 įjungtas: 2013 Bir 02, 23:07:08 pm »
"Mano žmona 10 metų lanko karatė, o aš - kikboksą. Mes namuose niekada nesipykstam - mums realiai baisiu."  :luztu:

tas tai geras  :luztu:

plius vienas  :angel:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
« Atsakyti #259 įjungtas: 2013 Bir 03, 10:01:28 am »
Manau, kad nusipelnai dyyydelio riebaus minuso, vien dėl to, kad ši** ant savo buvusios mokyklos. Iš savo patirties sakau, kad sparingai būdavo. Gal ne tokie, kaip pas Arimaną, bet mažai nesirodydavo. Gal tau reikia varyt ne ant WT aplamai, o ant konkretaus instruktoriaus? Nes mano darže ir sparingų buvo, ir pajudėjimo su instruktoriumi (kur nelabai linksma būdavo), ir proto mylėjimo minimaliai, ir fizinio pakakdavo... Buvo ir mergina, netolima nuo instruktorių, bet su ja irgi nieko vaikiško...

aš rašiau "rimčiau nei man wt teko praktikuoti" aš manu turiu teisę lyginti savo patirtį... tuo labiau kad į mano patirtį įeina ir instruktorių kursai ir meistrų seminarai ir stovyklos, kur realiai teko čiupinėti daugumą tuo metinių wt meistrų ir stebėti kaip jie sparinguojasi ne tik su manimi bet ir su kitais.. nesakau kad visi niekam tikę. Pvz Andrius Zubrus tikrai kietas instruktorius, visi žinojo kad vat jis tikrai nebijo kontakto ir visiem malkų pakraut normalia gali. Tadas Auglys irgi nebe reikalo Kinijoje medalį laimėjo. Žodžiu yra tikrai gerų, bet daugumoj ką mačiau, tai nusivyliau. Tai mano nuomonė, galit laisvai nesutikti, jei matėt kas nors kitaip . Ir kitas dalykas, apie kokius rimtus sparingus, mes čia galim ginčytis jei į mokymo metodiką toks dalykas neįeina? Nei karto per instruktorių kursus nebuvo paliesta sparingo tema: kaip paruošti mokinį sparingui, kad būtų aptarti kokie nors kontakto, taisyklių ar panašiai klausimai. Sifu akcentuodavo kad rimtų sparingų negali būti, nes tai per daug pavojinga, o užsidėjus šalmus pirštines ir panašiai pradingtų didžioji dalis wing tsuno. Taigi instruktoriams nieko kita nebelieka tik arba pasilikti prie žaidybinio sparingo varianto, arba kaip jums supratau pasisekė slapčia praktikuoti tikrą sparingą. ir ko čia pykti aš nelabai suprantu? jeigu visi žino, kad BWTA, tokia oficiali politika?
« Paskutinis taisymas: 2013 Bir 03, 10:26:29 am nuo NiceGirl »
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #259 įjungtas: 2013 Bir 03, 10:01:28 am »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #260 įjungtas: 2013 Bir 03, 15:44:54 pm »
aš rašiau "rimčiau nei man wt teko praktikuoti" aš manu turiu teisę lyginti savo patirtį... tuo labiau kad į mano patirtį įeina ir instruktorių kursai ir meistrų seminarai ir stovyklos, kur realiai teko čiupinėti daugumą tuo metinių wt meistrų ir stebėti kaip jie sparinguojasi ne tik su manimi bet ir su kitais.. nesakau kad visi niekam tikę. Pvz Andrius Zubrus tikrai kietas instruktorius, visi žinojo kad vat jis tikrai nebijo kontakto ir visiem malkų pakraut normalia gali. Tadas Auglys irgi nebe reikalo Kinijoje medalį laimėjo. Žodžiu yra tikrai gerų, bet daugumoj ką mačiau, tai nusivyliau. Tai mano nuomonė, galit laisvai nesutikti, jei matėt kas nors kitaip . Ir kitas dalykas, apie kokius rimtus sparingus, mes čia galim ginčytis jei į mokymo metodiką toks dalykas neįeina? Nei karto per instruktorių kursus nebuvo paliesta sparingo tema: kaip paruošti mokinį sparingui, kad būtų aptarti kokie nors kontakto, taisyklių ar panašiai klausimai. Sifu akcentuodavo kad rimtų sparingų negali būti, nes tai per daug pavojinga, o užsidėjus šalmus pirštines ir panašiai pradingtų didžioji dalis wing tsuno. Taigi instruktoriams nieko kita nebelieka tik arba pasilikti prie žaidybinio sparingo varianto, arba kaip jums supratau pasisekė slapčia praktikuoti tikrą sparingą. ir ko čia pykti aš nelabai suprantu? jeigu visi žino, kad BWTA, tokia oficiali politika?

Mano treniruotėse buvo laisvos kovos, buvo sutartinės kovos. Vykdavo su šalmais ir MMA pirštinėmis. Tai galima sakyti, kad pasisekė.  o dėl slaptumo, WT tinklapyje buvo parašyta, kad trečiadieniais kovinis WT, kaip ir nesislapstėm labai  :bandit: . Dabar kiek žinau nebeliko jo, bet buvo.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #261 įjungtas: 2013 Bir 03, 22:34:21 pm »
Gal jums temos pavadinimą pakeist? Prašyte prašosi "Wingstun Boženos ypatumai"... :angel: :director: :icon_bat: :icon_bat: :icon_bat:
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs ltrolis

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 92
  • Amžius: 48
  • Vieta: Kėdainiai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #262 įjungtas: 2013 Bir 03, 23:53:06 pm »
Ačiū Skeptikui, kad daro tvarką, o tai diskusija visai nusivažiavo. Abidna, užeini į forumą, žiūri - žinutė wc temoj, atidarai su viltim ką nors įdomaus rast, o ten totalų bredą rašo visi kas netingi...

Atsijungęs samurai

• 10 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2013
  • Žinutės: 3
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mindaugas
« Atsakyti #263 įjungtas: 2013 Bir 08, 07:26:57 am »
Geras Wing Chun Kung Fu treneris is Jonavos Linas Raisys  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #264 įjungtas: 2013 Bir 08, 09:25:20 am »
Gal tikrai reikėtų pakeisti temos pavadinimą, pvz. "Asmeninės patirtys ir nuomonės apie Wing chun/Wing tsun"? :D man tikrai įdomu paskaityt, kai kalbama kažkiek apie pažįstamus žmones ar girdėtus vardus ir įdomu paskaityt apie asmeninę patirtį.
O apie techniką, manau sutiksit, geriausia šnekėt treniruotėse arba susitikus, kur galima išbandyt ir parodyt.

Geras Wing Chun Kung Fu treneris is Jonavos Linas Raisys  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Kiekvienam savas treneris yra geras, kitaip pas jį nesportuotum. ;)
« Paskutinis taisymas: 2013 Bir 08, 09:27:15 am nuo Ruta »
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

« Atsakyti #264 įjungtas: 2013 Bir 08, 09:25:20 am »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #265 įjungtas: 2013 Bir 18, 14:39:44 pm »
nuotaikingas filmukas, kaip boksas nugali vinčiūną:

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #266 įjungtas: 2013 Bir 18, 15:25:31 pm »
nuotaikingas filmukas, kaip boksas nugali vinčiūną:

Geras.  :-) Jis čia matomai šiek tiek iš MasterWong'o video šaiposi. :-)
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #267 įjungtas: 2013 Bir 18, 15:56:03 pm »
Geras.  :-) Jis čia matomai šiek tiek iš MasterWong'o video šaiposi. :-)

Kiek aš supratau, tai jis yra turėjęs diskusijų su vinčiūnistais...

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #268 įjungtas: 2013 Bir 18, 16:18:28 pm »
Berods tooookio rinkinuko (koks dar rinkinukas, cielas rinkinys, apie 1 val.) dar nebuvo... Vinčiūnas prieš visus:

00:11 = Wing Chun Vs Combat Sambo
05:53 = Wing Chun Vs Wrestling
07:44 = Wing Chun Vs MMA
08:14 = Wing Chun Vs Kickboxing
09:14 = Wing Chun Vs Karate
10:31 = Wing Chun Vs MMA
13:16 = Wing Chun Vs Muay Thai
15:15 = Wing Chun Vs Japanese Karate
18:33 = Wing Chun Vs Kickboxing
20:57 = Wing Chun Vs Wrestling
26:37 = Wing Chun Vs Karate
27:10 = Wing Chun Vs Kung Fu
35:09 = Wing Chun Vs Karate
36:00 = Wing Chun Vs BJJ
41:35 = Wing Chun Vs Boxing
44:20 = Wing Chun Vs Karate
45:01 = Wing Chun Vs Muay Thai
47:04 = Wing Chun Vs Karate
48:45 = Wing Chun Vs Karate
51:50 = Wing Chun Vs Kyokushin Karate
53:53 = Wing Chun Vs Muay Thai

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #269 įjungtas: 2013 Bir 18, 17:38:57 pm »
Kaip wing chun atstovas, geriau susipazines su boksu (ne is video, o is gyvu treniruociu su profu), nei dauguma video autoriu, daranciu klipus "wingchun veikia pries boksininkus"
galiu pasakyti, kad dazniausiai wing chun/tsun/tjun nusileidzia, nes:

1. Nepakankamas fizinis pasirengimas

2. Normalaus sparingo nebuvimas ir is to isplaukiancios neveiksmingos taktikos ar technikos pritaikymai. Ant mokinio viskas veikia.
Tradiciju vaikymasis cia padare didele zala. Kablys neleidziamas smugis daugelyje Wing chun mokyklu (isskyrus kelias). Nera kablio, nera ir gynybos nuo jo.

3. Smugiu atidirbimas ir kuno grudinimas. Wing Chun techninis arsenalas, palyginus su boksininku yra kaip kaip rimtas romanas vs reklaminis lankstinukas. Reikia daug laiko vien taolu ir pratimu ismokimui. Boksininkas savo ruostu turi ta laika gali skirti jau ismoktos technikos slifavimui. Knygos ir lankstinuko pavyzdys tinkamas, ivertinant kiek laiko uztruksi skaitydamas knyga ir kiek lankstinuka. Ir per kiek laiko ismoksi atmintinai?

4. Paslapciu problema. Gaunasi daug zmoniu, kurie mate tik bazine technika ir neturi suvokimo apie kitas wing chun sistemos dalis ir ju itaka.
Kaip ismokes visa sistema galiu pasakyti, kad normalesnis ir kovai labiau tinkamas judejimas atsiranda tik mokinantis ginklus (kardeliai, lazda).

5. wing tsun buvo reklamuojamas kaip "nereik jegos", todel ir susirenka xebra, kuri neturi jegos ir kas blogiausia, neturi noro prakaituoti, o mokinantis gauti i kaili.

6. Daugelis wing chun techniku turi prasme tik turint rankose kardelius. Taip judesiai vos ne tie patys, taciau priesininkui padaroma reali zala.
Tik manekenas, lazda ir kardeliai duoda mokiniui normalesni fizini pasirengima. Deja, daugumoje mokyklu tai prieinama tik patiems auksciausiems.

Galima daug kalbeti sia tema, bet pagrindines problemas paminejau.

Dauguma siu dalyku man teko paciam pripazinti ir keisti savo mokymo metodikoje.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

« Atsakyti #269 įjungtas: 2013 Bir 18, 17:38:57 pm »