Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Wing Chun(Tsun) technika ir jos niuansai 5

<< < (3/89) > >>

Rimbas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiKažkas iš karatė patriarchų pasakė:
-Vertink priešininko rankas, kaip aštrius peilius. :senis:

Jei tokiu principu treniruositės dojo, tai tikrai bus kažkokia nauda savigynai.
Todėl karatė ir yra blokai, bei nuvedimai, o ne užsidengimas-prisidengimas.

--- Baigti citatą ---
Prisiminiau šitą: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

arimanas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiKažkas iš karatė patriarchų pasakė:
-Vertink priešininko rankas, kaip aštrius peilius. :senis:

Jei tokiu principu treniruositės dojo, tai tikrai bus kažkokia nauda savigynai.
Todėl karatė ir yra blokai, bei nuvedimai, o ne užsidengimas-prisidengimas.

--- Baigti citatą ---
Visiškai sutinku, tas pats tinka ir mano stiliui. Užsidengimai-prisidengimai, ypač su boxo pagalvėm ant rankų, nestandartinėj situacijoj dažnai netenk prasmės.

baramui fighter:
aš taip pasižiūriu kadaise labai populiari ir gyvenimiškai plati tema apie Wing Chun(Tsun) techniką ir jos niuansus dar gyva.  :-)

Tai dabar apie peilius diskutuojat, tipo?  :-) malačiai...

Jei neklystu, jei jau kalbam apie peilio imitacijas, tai čia greičiausiai turima omeny arba juodus peilius, su kuriais
policininkai a la "egzaminus savigynos" laiko, arba Sprite buteliukus, kurie pagal ilgį atstoja įsivaizuojamą peilį.

coffeedrinker:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungtitai gatvėj, jei patyręs zekas, tai jis kokią ylą tarp šonkaulių sukiš gražiai ir nepastebimai. Kalbu apie retą situaciją, kuomet abu mato, kad turi peilius ir prasideda dvikova.
 Mane 2 kartus buvo su peiliu užpuolę ir abu kartus aš jokio peilio neturėjau :nezino:

--- Baigti citatą ---

1 - nereikia prisileisti neaiskiu tipu per arti.
2 - nereikia pamirst, kad gatveje esi. galima nematyti kas butent toje rankoje, bet galima ir reikia matyti, kad kazkas yra ar nera. is rankos padeties visada galima suprast ar toj rankoi kazkas yra ar nera. neimanoma taip styriaus laikyt, tuo labiau normalaus, kad ranka neatrodytu itartinai.
*
3 - peilis tai dar peilis. pries peili situacija dar ne beviltiska jeigu moki gintis. bet turekit raumenyje, kad jeigu rankoje yra kazkoks pailgas gelezinis daiktas prisleptas, tai ten gali buti ir lightsaber'is dar zinomas kaip 'sviesos kardas' - dzedaju ir situ ginklas, o pries toki jau tikrai nepasokinesi. dzedajus tai be reikalo nepjaus, bet an sito uzsirovus, tai nebent begti, bet ir tai jie turi visokiu force pull/seal ir pan. kad netgi nepabegsi  :bijo: :bijo: :bijo:

Nialas:
Jei tave iš karto bando papjaut, peilį ( arba tai ,kad aplamai kažkas rankoje yra ) gali pamatyti ir po smūgio. Arba pajausti... Vien forume buvo pasakota apie tokias situacijas. Ypač aktualu ,kai ne vienas užpuolikas. Ne visada laiko lieka žiūrėt ką jis ten turi.
Geriausia būt paranojiku ir visada galvot ,kad užpuolikas gerai ginkluotas  :angel:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją