AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 123469 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs linktiesos

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2016
  • Žinutės: 119
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Re: Karate - 3
« Atsakyti #555 įjungtas: 2016 Spa 28, 13:06:08 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
8dan. Čia kurį Meistrą matei? Tik sąžiningai, nes apie 8 dan kai kurių federacijų turiu savo nuomonę. Tai pirma. Antra- aš juk aiškiai ir parašiau, kad karatė shotokan nėra man varžybinis dalykas- jiu kumitė. Man karatė- karatė be pirštinių. Ir jei reiks kovojant - jei atsiras norintis žmogus tą išbandys- aš naudosiu viską , kas yra shotokan karate- alkūnės, keliai, smūgiai delnu ir t.t. Nes visa tai išimta TIK VARŽYBŲ TAISYKLĖSE. Kata tai yra ir shotokano technika labai plati.Patikėk, man tai pavyks. Trečia. Stovėsenos nėra tas faktorius, jog jose stovint reikia kovoti. Supranti? Stovėsenos išdirbamos ne kumite kovai- jos moko pajusti balansą, judėjimo erdvę ir daugelį fizinių aspektų. Kodėl dar taip galvojama, kad karatistas turi kovodamas zenkutsu dachi? Kata- tradicijų, technikos perdavimo būdas. Jose sunku ieškoti kažkokio ten bunkai. Taip, jas panaudoti galima, nes kata susideda iš daugelio veiksmų tam tikra, nustatyta seka. Ten sudėta mokyklos technika, principai. Kas liečia kovą prieš ginkluotą priešininką- sustokim, ok. Kada Tu sau gyvenime leisi treniruotis po 6-8 val. iš kata paimdamas po vieną veiksmą- ką darydavo seniau Meistrai, galėję sau tą leisti- tu daug ką padarysi!! Ne po metų, 5 ar 10. To neužtenka ir kažin ar tiek laiko treniravaisi shotokaną ( čia klausimas- kiek laiko ir kurioje federacijoje, tas man lb svarbu. Jei tradicinis- iš karto diskusijos baigiasi. Taip, ten yra smegenų plovimas. ten shotokano nėra). Po kokių 20-25 metų tokios kasdienės praktikos tai pavyktų. Dirbtų net kvaili veiksmai iš kata, patikėk.
Kas liečia filmukus- net nežiūriu- duok kas mane filmuotų- shotokanas būtų realiausias, kiečiausias, kurio atstovas daužytų, mėtytų ir kitaip dūsintų savo neprietelius :) Tai tik- filmukai. Aš nesu to amžiaus ir patirties, kad žiūrėčiau filmukus kaip mokomąją , patikrintą medžiagą. Aš pats daug ieškau ir dirbu. Ir kuo toliau, tuo daugiau, nes per nemenką patirtį ateina ir sistemingumas, kada net 1 valandą išnaudoju produktyviau, nei kažkada 2...
Važiuojame toliau..Kas shotokaną padaro tik bekontaktiniu, su ribota technika? Atsakau- varžybų taisyklės. Paimkim seną shotokaną, kuriame nebuvo po to atsiradusių kata- heian. Mokymasis prasidėdavo nuo tekki kata. Ten- pilnas rankų smūgių arsenalas- kagi-tsuki, empi uchi, ura tsuki...Tai jau- artimos kovos smūgiai. Sugalvotų koks meistras prikelt seną shotokaną, atidarytų - kaip parduotuvę- savo federaciją, sugalvotų va, tokią idėja- juk kara- tuščia, te- ranka. tad kokie ten smūgiai turi vyrauti? Aišku- rankos!!! Ir padaro taisykles su pirštinėlėm, bet leisdamas visus tuos smūgius kumite naudot. Padaro vos ne kokį kyokushin ar kudo variantą, bet su pirštinėlėm ir vadina jį shotokanu. Ir iš dalies jis būtų teisus!!! Visa ta technika yra. Tik ji uždaryta taisyklėse, jos negalima naudoti, už ją nenduodami taškai. Todėl ir varžybininkams jos atidirbinėt nereikia, kam gaišt laiką tam, už ką neduoda taškų? Ir dirba tsuki. O kata tie smūgiai yra. Juos dirbk ir kovojant jie veiks. Ir čia nėra koks boksas ar Mt. Shotokanas tą turi...Toliau. Aukštesnėse kata yra net tate-tsuki. T.y. smūgis ne pilnai išsukta ranka ( manau žinai jį, jei užsiiminėjai shotokanu). Pilnas arsenalas smūgių rankomis. Ir bėda ne shotokane. Bėda sukurtose taisyklėse, kuriomis shotokanas pateiktas. Leisk visus rankų smūgius ir skaičiuok taškus, leisk didesnį kontaktą- ir jis bus kitomis spalvomis nupieštas. Skurdi ir primytivi jo technika atrodo tik žiūrint varžybas. Tokios jau jo taisyklės. Bet ne pats shotokanas. ten daug daug gerų dalykų, kuriuos tereikia rasti ir dirbti.

to Dainux. Kovos menais uzsiimu duag metu, buvo laikas, kai buvau atsidaves Karate, Shotokan taip pat ismanau. Paminejau Kennetha Funakoshi, bet mates esu ne vien ji. Fudokan taip pat domejausi, dalyvavau seminare pas I. Jorga. Kazkada tikejau, kad Kata yra labai reiksmingas dalykas, dabar Kata darau dazniau mankstos lygyje. Kai rasau apie boksa, rasau bendrai apie angliska, kick- ir tailandietiska boksus. Labai gerai suprantu, ka rasai, ta pati anksciau kalbedavau gincydamasis su kitu pakraipu kovotojais. Visgi, realijos yra kitos. Ka tu matai Shotokan treniruotese? Nelabai turtinga apsilima, Kihon, Kata ir siek tiek Kumite labai riboto lygio kovai (Kizami tshuki, Uraken Uchi, Gyaku zuki, Mae geri, Mawashi geri). Palyginus su boksu, Shotokan Kumite skiriama mazai laiko. Shotokan kartistai, gave rudus dirzus, toli grazu ne visi zino, kad Shotokane yra ne vien tiesus smugiai, kad musami ir Mawashi zuki, ir Mawashi ura zuki, ir kovoje sekingai naudojami Kagi zuki (pastaraji zino is Tekki shodan). Kur tu matei, kad Shotokan treniruotese butu skiriamas demesys artimai kovai, keliu, alkuniu technikai?  Ne tik Shotokan, bet didele dalis Kyokushin karatistu, nemoka dirbti kabliais is sonu ir apacios artimoje distancijoje. Kyokushin ranku technika boksininkams kelia juoka. Kai jie iseina i Bokso ringa, patys tai supranta. Angliskame bokse, dalyvaujantys auksto lygio varzybose sportininkai, ne visi yra gerai ivalde kova artimoje distancijoje. Shotokan Kihon ir Kata technika yra sudaryta taip, kad ranku blokai butu santykinai stiprus, ranku smugiai butu rimtai silpni. Laikei dirzus, pamegink i bokso letenas atlikti Sanbon zuki smugius. Pirmas smugis bus stiprus, gyaku zuki varganas, o paskutinis bus apskritai stabdomas dubeniu (kaip Choku zuki, impulsas is dubens, bet dubens grazinimas, kai impulsas is kojos tik niekinis). Kitoje zinuteje parasysiu daugiau.
« Paskutinis taisymas: 2016 Spa 31, 21:01:11 pm nuo linktiesos »
Beveik visi Rytu kovos menai yra kovos iliuzijas ugdanti gimnastika, kovinio paruosimo joje yra tiek, kiek yra Bokso, Kickboksingo arba Imtyniu.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Karate - 3
« Atsakyti #556 įjungtas: 2016 Spa 28, 17:53:11 pm »
Shotokan treniruotėse... Kur? Kalbi apie apskritai shotokan treniruotes? taip. Žinau kas ten vyksta, nes shotokanas yra sportinis stilius...Juk visas prižastis ir aš surašiau. O aš, asmeniškai, shotokaną kitaip treniruojuos. Aš apie tai tiek ir prirašiau- SHOTOKANAS NĖRA VARGANAS STILIUS!!! Alio? Ten viskas yra, tik metodikos treniruočių yra tokios, kad ugdyti sportininką!!! nes tai- galutinis klubo rezultatas. Todėl apie klubus net nekalbėkim. Aš shotokaną matau kitokį, Ir treniruojuos jį kitaip, "nei klubuose". taip aš kovoju ir pagal jo taisykles. Tačiau taip- kodėl brukama, kad shotokano kagi-tsuki ar ura-tsuki iš bokso? Visai ne. Tai to stiliaus smūgiai. Tačiau boksininkams nekelia juoko kyokushin kojų smūgiai? va tada nuo to pradedu, jei jau taip. Boksas- labai primityvus sportas su pirštinėm, turintis irgi labai daug daug apribojimų ir neturintis nei vieno pliuso daugiau, nei kyokushinas ar shotokanas. Treniruočių metodika kita, NES SKIRIASI VARŽYBŲ TAISYKLĖS, vėl pasikartoju, nes galutinis tikslas sporte- varžybos ir pergalės jose. Ar ne? Sanbon tsuki. taip, technikoje- kichone- viskas kaip parašei. tačiau, ar kichonas naudojamas kovoje? Ne. Kichonas- atskirų judesių, dubens darbo, kojų ir rankų sujungimo metodas. Nereikia žiūrėti taip siaurai...Kodėl boksininkams niekas nesako, kad jie daug šokinėja su virvute? Arba juda ant padangos? tai irgi- tik pagalbinės priemonės pasiekti norimą rezultatą- šiuo atvėju gerą kojų darbą. Ir? Tai ir susideda- treniruočių metodika vienam ir tam pačiam tikslui- pergalei kovoje. Sanbon zuki- darbo gerinimas dubens srityje, hikite atidirbimas jau ne po vieno smūgio, bloko, koordinacija, kime. Tai- karate. Krepšininkai ne vien žaidžia krepšinį, kad įmestų į krepšį....Metodikos ir požiūris į tam tikrus dalykus.
Ir sakau- kata nėra tokia kokia buvo. Ypač shotokane. Juk jos pakeistos, ten nėra tų kovnių dalykų, kurie buvo. Bet kad ten tik gimnastika- nesutiksiu. tereikia daugiau darbo. Kaip ir apie aikido kalba. Fuflo. Ji ir neveikia po metų ar dviejų, nes ten reikia labai daug darbo įdėti. O ji veikia. Pats žinau, nors buvau juodai nusistatęs prieš ją prieš keletą metų..tereikėjo pajusti ant savęs ir viskas.
Kiek metų užsiimate dvikovinėmis šakomis, nes turbūt esate daug vyresnis už mane ?. Aš- nuo 4 klasės. laisvosios sporto mokykloje. Po to- šiek tiek bokso, bet jo taip ir nepamėgau ir karatė Šiauliuose- toks kokį tada visi praktikavo ( man buvo 17metų gal) , po to- kyokushin.... Funakoshi mačiau dar 1998metais. Na, bet jūs, keik suprantu- ankščiau.
« Paskutinis taisymas: 2016 Spa 29, 13:20:20 pm nuo Dainiux »
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs linktiesos

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #557 įjungtas: 2016 Spa 29, 19:03:35 pm »
Shotokan treniruotėse... Kur? Kalbi apie apskritai shotokan treniruotes? taip. Žinau kas ten vyksta, nes shotokanas yra sportinis stilius...Juk visas prižastis ir aš surašiau. O aš, asmeniškai, shotokaną kitaip treniruojuos. Aš apie tai tiek ir prirašiau- SHOTOKANAS NĖRA VARGANAS STILIUS!!! Alio? Ten viskas yra, tik metodikos treniruočių yra tokios, kad ugdyti sportininką!!! nes tai- galutinis klubo rezultatas. Todėl apie klubus net nekalbėkim. Aš shotokaną matau kitokį, Ir treniruojuos jį kitaip, "nei klubuose". taip aš kovoju ir pagal jo taisykles. Tačiau taip- kodėl brukama, kad shotokano kagi-tsuki ar ura-tsuki iš bokso? Visai ne. Tai to stiliaus smūgiai. Tačiau boksininkams nekelia juoko kyokushin kojų smūgiai? va tada nuo to pradedu, jei jau taip. Boksas- labai primityvus sportas su pirštinėm, turintis irgi labai daug daug apribojimų ir neturintis nei vieno pliuso daugiau, nei kyokushinas ar shotokanas. Treniruočių metodika kita, NES SKIRIASI VARŽYBŲ TAISYKLĖS, vėl pasikartoju, nes galutinis tikslas sporte- varžybos ir pergalės jose. Ar ne? Sanbon tsuki. taip, technikoje- kichone- viskas kaip parašei. tačiau, ar kichonas naudojamas kovoje? Ne. Kichonas- atskirų judesių, dubens darbo, kojų ir rankų sujungimo metodas. Nereikia žiūrėti taip siaurai...Kodėl boksininkams niekas nesako, kad jie daug šokinėja su virvute? Arba juda ant padangos? tai irgi- tik pagalbinės priemonės pasiekti norimą rezultatą- šiuo atvėju gerą kojų darbą. Ir? Tai ir susideda- treniruočių metodika vienam ir tam pačiam tikslui- pergalei kovoje. Sanbon zuki- darbo gerinimas dubens srityje, hikite atidirbimas jau ne po vieno smūgio, bloko, koordinacija, kime. Tai- karate. Krepšininkai ne vien žaidžia krepšinį, kad įmestų į krepšį....Metodikos ir požiūris į tam tikrus dalykus.
Ir sakau- kata nėra tokia kokia buvo. Ypač shotokane. Juk jos pakeistos, ten nėra tų kovnių dalykų, kurie buvo. Bet kad ten tik gimnastika- nesutiksiu. tereikia daugiau darbo. Kaip ir apie aikido kalba. Fuflo. Ji ir neveikia po metų ar dviejų, nes ten reikia labai daug darbo įdėti. O ji veikia. Pats žinau, nors buvau juodai nusistatęs prieš ją prieš keletą metų..tereikėjo pajusti ant savęs ir viskas.
Kiek metų užsiimate dvikovinėmis šakomis, nes turbūt esate daug vyresnis už mane ?. Aš- nuo 4 klasės. laisvosios sporto mokykloje. Po to- šiek tiek bokso, bet jo taip ir nepamėgau ir karatė Šiauliuose- toks kokį tada visi praktikavo ( man buvo 17metų gal) , po to- kyokushin.... Funakoshi mačiau dar 1998metais. Na, bet jūs, keik suprantu- ankščiau.

to Dainux. Pasirodo dalyvavome tame paciame Funakoshi seminare. Regis nerasiau, kad Shotokan yra varganas karate stilius. Kai rinkausi karate stiliu, Shotokan man tiko labiausiai, pagal fizinius duomenis ir galimos realios kovos taktika. Iki Shotokan uzsiiminejau kitu karate, uzsiiminejau ir boksu. Dabar daugiausiai boksu. Nesuprask, kad tai ka darau yra kazkoks labai aukstas lygis, tai daugiau kazkokia kova su senejimu, su nukreshimu. Visgi man pavyksta atlaikyti bendras treniruotes su varzyboms ruosiamais boksininkais. Taip ir maniau, kad boksu tu uzsiiminejai. As irgi galvojau, kad Shotokan galima treniruotis kitaip, praktikuoti kitoki Shotokan, o po to priejau isvados, kad tai nera Shotokan, nors yra kazkoks Karate. Karate galima pavadinti ir boksa, gal net Karate pavadinimas yra labiau tinkamas boksui. Isivesk google vaizdai OLD BOXING STANCES, pasidomek, kaio anksciau kovojo Airijos boksininkai. Gal kils minciu apie Karate geneze ir pavirtima G. Funakoshi stiliu... Dabar eikim prie MATEMATIKOS! Kas sudaro boksininko smugio jega? Impulsas is kojos, staigus ir PILNAS dubens, liemens bei peties pasukimas, permetant KUNO svori ant priesingos kojos. Ranka nukreipia smugi, tampa smugio jegos laidininku. O kas mokoma Karate (ne tik Shotokan)? Zenkutshu dachi yra ne stovesena, o uzfiksuotas zingsnis. Butent Zenkutsu dachi treniruojama didele dalis Karate technikos. Zenkutsu dachi stovesenoje, priekinei kojai tenka apie 70% kuno svorio, galinei kojai apie 30%. Smugio metu, sukimasis vyksta per centrine kuno asi, beveik nepanaudojant peties, neperkeliant kuno svorio ant priesingos kojos. Taigi. smugo metu, impulsas eina nuo kojos ant kurios tera 30% kuno svorio ir jis ivedamas i smugi tik iki centrines kuno asies. Atstumas nuo centrines kuno asies iki priesingos kojos yra nemazas ir smugio jegai reiksmingas. Karate kuno svorio permetimas ant priesingos kojos neivyksta ir net jeigu jis ivyktu, maksimali kuno svorio jega smugyje sudarytu tik apie 30%. Smugi labai sumazina kulno buvimas ant zemes, nors impulsas is kulno sudaro stipraus smugio iliuzija. Tokia technika atidirbinejama metu metais Kihon ir Kata. Yra naivu manyti, kad Karate treniruotes skiriant 2/3 laiko Kihon ir Kata, galima isugdyti geresni kovotoja nei kuriame nors Bokse.
Sparringams visuose Karate skiriama daug maziau demesio nei bet kuriame bokse.
« Paskutinis taisymas: 2016 Spa 31, 20:52:54 pm nuo linktiesos »
Beveik visi Rytu kovos menai yra kovos iliuzijas ugdanti gimnastika, kovinio paruosimo joje yra tiek, kiek yra Bokso, Kickboksingo arba Imtyniu.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #558 įjungtas: 2016 Lap 01, 17:00:46 pm »
Smagu matyt prisijungusius veteranus  :handshake:
Kas liečia gyaku zuki- viskas ok, pagal knygutę. Tačiau, daug darbo su makivara pakeičia viską. Patikėk. Pas mane gyaku- superinis. Nebijau to net sakyt. Ar varžybinis alia WKF ( tik jam trūksta greičio dar) ar tradicinis iš zenkutsu. Kodėl? Makivara. Gyaku leidžiu ir leidžiu net po darbo su svorais...Labai daug.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Gokas

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 157
  • Amžius: 19

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #559 įjungtas: 2016 Lap 01, 22:10:52 pm »
Tai kuri kuri karate stiliu pasirinkt geriausia? Ten labai jau daug ju. Saviginai man svarbiausia. Konktakto nevengiu, taciau galva sudauzyta irgi but nenoriu.gal kiti kovos menai ne i tema, bet turiu tokius variantus: aikido, niat-nam, shotokan, kyoukushin,  karate tradicini ir kung fu. Tai ir neapsisprendziu, kuri cia pasirinkus
Kova fiziniame plane nebetenka prasmes tada, kai suvokiame, kad viskas yra viena.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #559 įjungtas: 2016 Lap 01, 22:10:52 pm »

Atsijungęs linktiesos

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #560 įjungtas: 2016 Lap 02, 21:11:55 pm »
Tai kuri kuri karate stiliu pasirinkt geriausia? Ten labai jau daug ju. Saviginai man svarbiausia. Konktakto nevengiu, taciau galva sudauzyta irgi but nenoriu.gal kiti kovos menai ne i tema, bet turiu tokius variantus: aikido, niat-nam, shotokan, kyoukushin,  karate tradicini ir kung fu. Tai ir neapsisprendziu, kuri cia pasirinkus

to Gokas.  Aikido ugdo iliuzijas. Pasiziurek auksto lygio meitru pasirodymus. Vieni kitiems atsargiai paduoda ranka, kad kitas galetu tuo pasinaudoti. Is karate gali rinktis arba Shotokan, arba Kyokushin. Kyokushi gerus dalykus pereme is Bokso, pvz choku zuki, jie smugiuodami perkelia kuno svori nuo kojos ant kojos, idedami ji i smugi. Shotokan kihon tai didele spraga. Rinkis kazkoki Boksa. Pas protinga treneri niekas tau galvos neatmus. Pateikiu tau siek tiek smugio MATEMATIKOS.
Kas sudaro boksininko smugio jega? Impulsas is kojos, staigus ir pilnas dubens, liemens bei peties pasukimas, permetant KUNO svori ant priesingos kojos. Ranka nukreipia smugi, tampa smugio jegos laidininku. O kas mokoma Karate (ne tik Shotokan)? Zenkutshu dachi yra ne stovesena, o uzfiksuotas zingsnis. Butent Zenkutsu dachi treniruojama didele dalis Karate technikos. Zenkutsu dachi stovesenoje, priekinei kojai tenka apie 70% kuno svorio, galinei kojai apie 30%. Smugio metu, sukimasi vyksta per centrine kuno asi, beveik nepanaudojant peties, neperkeliant kuno svorio ant priesingos kojos. Taigi. smugo metu, impulsas eina nuo kojos ant kurios tera 30% kuno svorio ir jis ivedamas i smugi tik iki centrines kuno asies. Atstumas nuo centrines kuno asies iki priesingos kojos yra nemazas ir smugio jegai reiksmingas. Karate kuno svorio permetimas ant priesingos kojos neivyksta ir net jeigu jis ivyktu, maksimali kuno svorio jega smugyje sudarytu tik apie 30%. Smugi labai sumazina kulno buvimas ant zemes, nors impulsas is kulno sudaro stipraus smugio iliuzija. Tokia technika atidirbinejama metu metais Kihon ir Kata. Yra naivu manyti, kad Karate treniruotes skiriant 2/3 laiko Kihon ir Kata, galima isugdyti geresni kovotoja nei kuriame nors Bokse.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #561 įjungtas: 2016 Lap 03, 08:28:50 am »
Beveik pritarčiau Linktiesos, bet boksininkui sunku su kojų smūgiais, jei jis yra tik boksininkas. Ir jei žiūrėti kaip savigyną, yra niuansų, kai boksininkas pasidaro labai pažeidžiamas kelių ir alkūnių smūgiams. Jei esi patyręs gatvės, žinosi, kaip to išvengti, bet jei žalias naujokas, gali skaudžiai užsirauti. Tad dar yra variantai Muay Thai ar kikboksas.
Aikido, jei turi kažkokį pagrindą, kaip kad boksas, MT ir pan., Aikido veikia neblogai. Esu išbandęs (tai yra gavau malkų).
Karate, tai imk Kačergino "karate", jis arčiausiai realybės yra...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Gokas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #562 įjungtas: 2016 Lap 03, 10:43:36 am »
O kaip tradicinis karate? Turiu galimybe lankyt pas lietuvos tradicinio karate rinktines treneri Giedriu Draneviciu. Ten panasiai kaip shotokan, tik varybose  naudojama daug pakirtimu, alkuniu, keliu smugiu. Tik va, kad be konktakto, kaip ir shotokanas. Ar tai nepakis kojos ginyboje? Siap Giedrius geras treneris, aiskina kaip apsiginti ivairiuose situacijuose gatveje, o ne tik laimeti varzybose. Tai kaip?
Kova fiziniame plane nebetenka prasmes tada, kai suvokiame, kad viskas yra viena.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #563 įjungtas: 2016 Lap 03, 11:49:24 am »
O kaip tradicinis karate? Turiu galimybe lankyt pas lietuvos tradicinio karate rinktines treneri Giedriu Draneviciu. Ten panasiai kaip shotokan, tik varybose  naudojama daug pakirtimu, alkuniu, keliu smugiu. Tik va, kad be konktakto, kaip ir shotokanas. Ar tai nepakis kojos ginyboje? Siap Giedrius geras treneris, aiskina kaip apsiginti ivairiuose situacijuose gatveje, o ne tik laimeti varzybose. Tai kaip?
Visų pirma, kai gatvėje jau bus ta situacija, kai reikės muštis, adrenalinas gali suveikti taip, kad stovėsi kaip įkastas, drebėsi ir viską pamirši. Dar variantas, kad tas adrenalinas išeis per ten, per kur mažiausiai tikiesi. Nes gatvėje tavęs nesaugos teisėjas ir minkštas tatamis.
Bet jei tau pasiseks ir adrenalinas nesuveiks kaip laisvinančioji priemonė, tai kai karate tave moko smūgiuoti tik į orą, nėra realaus kontakto, didelė tikimybė, kad ir gatvėje taip darysi. Arba nebežinosi, ką toliau daryti, kai smūgis nueis ne pagal kanonus, o taip, kaip gavosi.
Ir gatvėje ne visi juodi diržai gelbsti, gauna galvon ir geriausi... Tad reikia tokio karate, kuris ne tik varžyboms ruošiamas visą laiką, bet ir padirbama ir realiai (tipo Dainiux)...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Gokas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #564 įjungtas: 2016 Lap 03, 12:01:07 pm »
Tai tradiciniam daug varzybu ir nera, kaip shotokane.

« Atsakyti #564 įjungtas: 2016 Lap 03, 12:01:07 pm »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #565 įjungtas: 2016 Lap 03, 12:28:07 pm »
to Gokas.  Aikido ugdo iliuzijas. Pasiziurek auksto lygio meitru pasirodymus. Vieni kitiems atsargiai paduoda ranka, kad kitas galetu tuo pasinaudoti. Is karate gali rinktis arba Shotokan, arba Kyokushin. Kyokushi gerus dalykus pereme is Bokso, pvz choku zuki, jie smugiuodami perkelia kuno svori nuo kojos ant kojos, idedami ji i smugi. Shotokan kihon tai didele spraga. Rinkis kazkoki Boksa. Pas protinga treneri niekas tau galvos neatmus. Pateikiu tau siek tiek smugio MATEMATIKOS.
Kas sudaro boksininko smugio jega? Impulsas is kojos, staigus ir pilnas dubens, liemens bei peties pasukimas, permetant KUNO svori ant priesingos kojos. Ranka nukreipia smugi, tampa smugio jegos laidininku. O kas mokoma Karate (ne tik Shotokan)? Zenkutshu dachi yra ne stovesena, o uzfiksuotas zingsnis. Butent Zenkutsu dachi treniruojama didele dalis Karate technikos. Zenkutsu dachi stovesenoje, priekinei kojai tenka apie 70% kuno svorio, galinei kojai apie 30%. Smugio metu, sukimasi vyksta per centrine kuno asi, beveik nepanaudojant peties, neperkeliant kuno svorio ant priesingos kojos. Taigi. smugo metu, impulsas eina nuo kojos ant kurios tera 30% kuno svorio ir jis ivedamas i smugi tik iki centrines kuno asies. Atstumas nuo centrines kuno asies iki priesingos kojos yra nemazas ir smugio jegai reiksmingas. Karate kuno svorio permetimas ant priesingos kojos neivyksta ir net jeigu jis ivyktu, maksimali kuno svorio jega smugyje sudarytu tik apie 30%. Smugi labai sumazina kulno buvimas ant zemes, nors impulsas is kulno sudaro stipraus smugio iliuzija. Tokia technika atidirbinejama metu metais Kihon ir Kata. Yra naivu manyti, kad Karate treniruotes skiriant 2/3 laiko Kihon ir Kata, galima isugdyti geresni kovotoja nei kuriame nors Bokse.
Chmm...sakai labai seniai kovos menuose. Gal. Kiek shotokanui metų atiduota? Tik atvirai. Dabar, pasiimdamas knygučių matematiką, man bandai įrodyti, kad aš savo gyaku zuki neįkišiu tokiu pat stiprumu, kaip mano svorio boksininkas savo smūgio? Labai klysti. Įkišiu. Ir ne silpniau. Jei stovėsi zenkutsu taip kaip mokė, o ne taip kaip reikia- tai skirtingi dalykai- tada taip. Zenkutsu gerą išmoko tik tas, kas jame gerai pats stovi. LT tokių nesutikau. Ir Funakoshis to man tada neparodė. Zenkutsu yra laibai daug išlaisvinanti klubų pasukimą jei 1. joje gerai ir taisyklingai stovi 2. jei tikrai tą atidirbinėji.
Kiti dalykai. Boksas- tik boksas. tai nėra garantas, kad nusiėmęs bintus ir pirštines taip pat gerai boksuosis gatvėj. Pavyzdžių iš boksininkų tokių pravalų per mano gyvenimą- N. Ir boksas be pirštinių...Čia irgi boksas? Boksas yra taisyklės. Ten be pirštinių- ne boksas. Jei žiūrint MATEMATIKOS. ;)
Kur lankėte shotokaną , kad tiek šokote kichon ir kata? Reikėjo pas Smauglį ir pajudėt su Jo shotokancais. Pamatytum, kaip jie dirba. Realiai. Taip, po to jų daug pajungė kažką ir pan. bet pradinėje stadijoje jie buvo shotokancai ir judėjo nerealiai .
Pasakysiu taip- VEIKIA VISKAS, KAS IŠDIRBAMA. Jei kažkur kažko pritrūko- gero Trenerio, įdėto darbo ir pan.- nereikia niekada bijot sau to pripažint , o ne ieškot priežasčių ir pasiteisinimų , skylių kituose kovos menuose. Man shotokanas- superinė bazė ir jos laikysiuos. Visa kita- jungiu atsargiai ir , manau, teisingai.
« Paskutinis taisymas: 2016 Lap 03, 12:31:11 pm nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs linktiesos

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #566 įjungtas: 2016 Lap 03, 13:05:39 pm »
Chmm...sakai labai seniai kovos menuose. Gal. Kiek shotokanui metų atiduota? Tik atvirai. Dabar, pasiimdamas knygučių matematiką, man bandai įrodyti, kad aš savo gyaku zuki neįkišiu tokiu pat stiprumu, kaip mano svorio boksininkas savo smūgio? Labai klysti. Įkišiu. Ir ne silpniau. Jei stovėsi zenkutsu taip kaip mokė, o ne taip kaip reikia- tai skirtingi dalykai- tada taip. Zenkutsu gerą išmoko tik tas, kas jame gerai pats stovi. LT tokių nesutikau. Ir Funakoshis to man tada neparodė. Zenkutsu yra laibai daug išlaisvinanti klubų pasukimą jei 1. joje gerai ir taisyklingai stovi 2. jei tikrai tą atidirbinėji.
Kiti dalykai. Boksas- tik boksas. tai nėra garantas, kad nusiėmęs bintus ir pirštines taip pat gerai boksuosis gatvėj. Pavyzdžių iš boksininkų tokių pravalų per mano gyvenimą- N. Ir boksas be pirštinių...Čia irgi boksas? Boksas yra taisyklės. Ten be pirštinių- ne boksas. Jei žiūrint MATEMATIKOS. ;)
Kur lankėte shotokaną , kad tiek šokote kichon ir kata? Reikėjo pas Smauglį ir pajudėt su Jo shotokancais. Pamatytum, kaip jie dirba. Realiai. Taip, po to jų daug pajungė kažką ir pan. bet pradinėje stadijoje jie buvo shotokancai ir judėjo nerealiai .
Pasakysiu taip- VEIKIA VISKAS, KAS IŠDIRBAMA. Jei kažkur kažko pritrūko- gero Trenerio, įdėto darbo ir pan.- nereikia niekada bijot sau to pripažint , o ne ieškot priežasčių ir pasiteisinimų , skylių kituose kovos menuose. Man shotokanas- superinė bazė ir jos laikysiuos. Visa kita- jungiu atsargiai ir , manau, teisingai.

to Dainux. Boksininku ir karatistu buna ivairiu. Apie kokius Smauglio shotokanshikus tu kalbi? Apie Pavliukeviciu, Duchnoviciu, Zilinska? Tikiu, kad tavo gyaku zuki yra stiprus, bet stiprus jis todel, kad tu atitrauki kulna nuo zemes ir smugio perkeli kuno svori nuo vienos kojos ant kitos, prasukdamas dubeni, liemeni ir naudodamas peti (jo nepakeli, bet idedi ismugi). Tai nera Shotokan, tai bokso smugis. Stipraus smugio stovedamas Zenkutsu dachi (Zenkutsu dachi yra ne stovesena, o uzfiksuotas zingsnis) tu nepadarysi. Ta gali matyti ir senuose Nakayma irasuose, kai jis su komanda musa gyaku zuki i makivara. Pries smugiuodami, jis perkelia kuno svori ant galines kojos, bet smogdami, neatitrukia nuo zemes kulno ir kuno svoriu smugyje juda tik iki centrines kuno asies, del ko das smugis buna geru trecdaliu silpnesnis, nei ji mustu boksininkas. Tas irdyta mokslu. Ar zinai del ko G. Funakoshi bendrazygis Egami (Shotokai) ipuole i depresija? Beje, boksininkai puikiai dirba be ir pirstiniu, o komscius grudina daugiau nei esu kada nors mates Shotokan karate.
« Paskutinis taisymas: 2016 Lap 03, 13:23:03 pm nuo linktiesos »

Atsijungęs linktiesos

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #567 įjungtas: 2016 Lap 03, 16:02:55 pm »
to Dainux. Boksininku ir karatistu buna ivairiu. Apie kokius Smauglio shotokanshikus tu kalbi? Apie Pavliukeviciu, Duchnoviciu, Zilinska? Tikiu, kad tavo gyaku zuki yra stiprus, bet stiprus jis todel, kad tu atitrauki kulna nuo zemes ir smugio perkeli kuno svori nuo vienos kojos ant kitos, prasukdamas dubeni, liemeni ir naudodamas peti (jo nepakeli, bet idedi ismugi). Tai nera Shotokan, tai bokso smugis. Stipraus smugio stovedamas Zenkutsu dachi (Zenkutsu dachi yra ne stovesena, o uzfiksuotas zingsnis) tu nepadarysi. Ta gali matyti ir senuose M. Nakayma irasuose, kai jis su komanda musa gyaku zuki i makivara. Pries smugiuodamas, jis perkelia kuno svori ant galines kojos, bet smugio metu, neatitraukia nuo zemes kulno ir kuno svoriu smugyje juda tik iki centrines kuno asies, del ko tas smugis buna geru trecdaliu silpnesnis, nei ji mustu boksininkas. Tas irodyta mokslu. Ar zinai del ko G. Funakoshi bendrazygis S. Egami (Shotokai) ipuole i depresija? Beje, boksininkai puikiai dirba be ir pirstiniu, o kumscius grudina daugiau nei esu kada nors mates Shotokan karate.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #568 įjungtas: 2016 Lap 04, 12:58:08 pm »
To- linktiesos. Ne, aš mušdamas gyaku neatitraukiu kulno nuo žemės. Pasikartosiu- nesu WKF ar kitų balinių šokių specialistas. Aš treniruojuos shotokaną. Kas liečia boksininko ir mano smūgį- niekada nevertink to, ko nematei ir nepajutai. Aš dar kartą pasikartoju- mano tradicinis gyaku, be kulno pakėlimo padarys ne mažiau žalos, nei boksininko smūgis, nes jis nėra silpnesnis. Boksininkai be pirštinių- ne boksininkai. Boksas turi taisykles, kuriose nurodyta, jog boksuojamasi tik su nustatytomis pirštinėmis. Kaip ir shotokano yra taisyklės ir visi - net Tamsta- esate įsitikinęs, kad shotokanas toks ir yra, kokį matei klubuose ar varžybose. ;)
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs linktiesos

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #569 įjungtas: 2016 Lap 04, 15:50:52 pm »
To- linktiesos. Ne, aš mušdamas gyaku neatitraukiu kulno nuo žemės. Pasikartosiu- nesu WKF ar kitų balinių šokių specialistas. Aš treniruojuos shotokaną. Kas liečia boksininko ir mano smūgį- niekada nevertink to, ko nematei ir nepajutai. Aš dar kartą pasikartoju- mano tradicinis gyaku, be kulno pakėlimo padarys ne mažiau žalos, nei boksininko smūgis, nes jis nėra silpnesnis. Boksininkai be pirštinių- ne boksininkai. Boksas turi taisykles, kuriose nurodyta, jog boksuojamasi tik su nustatytomis pirštinėmis. Kaip ir shotokano yra taisyklės ir visi - net Tamsta- esate įsitikinęs, kad shotokanas toks ir yra, kokį matei klubuose ar varžybose. ;)

to Dainiux. Tavo parasymuose matau daug savo minciu, kurias turejau apie Shotokan. Taip, as nemaciau tavo Gyaku zuki ir net negalejau pagalvoti apie smugio jega, pilnai neatsispyrus nuo zemes, neprasukus i smugio puse kojos (atitraukiant peda), dubens, liemens, nidedant i smugi peties, pilnai neidedant i smugi visos kuno mases, permetant ja nuo musancios rankos puses kojos ant priesingos kojos. Maksimalios jegos smugio technika aprasyta daugelyje moksliniu darbu, skirtu smugio jegai. Boksas destomas sporto universitetu bokso katedrose, bokso treneris yra pripazinta, juridiskai patvirtinta profesija. Siuo klausimu Karate padetis daug prastesne. Bet kokio karate Kihon ir Kata gyaku zuki smugis atliekamas taip, kad jis net teoriskai negali prilygti bokso smugio jegai. Kas yra tikras Shotokan? G.Funakoshi? Jo sunaus Gigo? M. Nakayamos? 19a ir 20a pradzios Karate meistrai labai nustebtu pamate, kas yra padaryta is ju susistemintu (nesukurtu) Karate.
G. Funakoshi susistemino Karate gimnastika masiniam japonu mokymui, jis bande pilnai pasalinti is jos Kinijos palikimo liekanas, nes tuo metu siaute japoniskas militarizmas, kinai buvo treciarusiai zmones, kuriuos japonai naikino kaip okupantai. G. Funakoshi nebudamas japonu, visaip bande pritapti prie japonu ir jo kelias i savo Dojo atidaryma nebuvo lengvas. Daug kritikos jam negailejo Motobu Choki, kuris berods tik Tekki shodan praktikavo, bet buvo fiziskai stiprus museika. Kad suprasti Shotokan, as domejausi SHITO RYU technika. Siame stiliuje uzsikonservavo daug to, kas buvo mokoma 19a Okinavoje. Viename is irasu internete, radau G. Funakoshi atliekanti Tekki Shodan labai panasiai, kaip jis atliekamas Shito Ryu.
« Paskutinis taisymas: 2016 Lap 04, 15:56:07 pm nuo linktiesos »

« Atsakyti #569 įjungtas: 2016 Lap 04, 15:50:52 pm »