Shotokan treniruotėse... Kur? Kalbi apie apskritai shotokan treniruotes? taip. Žinau kas ten vyksta, nes shotokanas yra sportinis stilius...Juk visas prižastis ir aš surašiau. O aš, asmeniškai, shotokaną kitaip treniruojuos. Aš apie tai tiek ir prirašiau- SHOTOKANAS NĖRA VARGANAS STILIUS!!! Alio? Ten viskas yra, tik metodikos treniruočių yra tokios, kad ugdyti sportininką!!! nes tai- galutinis klubo rezultatas. Todėl apie klubus net nekalbėkim. Aš shotokaną matau kitokį, Ir treniruojuos jį kitaip, "nei klubuose". taip aš kovoju ir pagal jo taisykles. Tačiau taip- kodėl brukama, kad shotokano kagi-tsuki ar ura-tsuki iš bokso? Visai ne. Tai to stiliaus smūgiai. Tačiau boksininkams nekelia juoko kyokushin kojų smūgiai? va tada nuo to pradedu, jei jau taip. Boksas- labai primityvus sportas su pirštinėm, turintis irgi labai daug daug apribojimų ir neturintis nei vieno pliuso daugiau, nei kyokushinas ar shotokanas. Treniruočių metodika kita, NES SKIRIASI VARŽYBŲ TAISYKLĖS, vėl pasikartoju, nes galutinis tikslas sporte- varžybos ir pergalės jose. Ar ne? Sanbon tsuki. taip, technikoje- kichone- viskas kaip parašei. tačiau, ar kichonas naudojamas kovoje? Ne. Kichonas- atskirų judesių, dubens darbo, kojų ir rankų sujungimo metodas. Nereikia žiūrėti taip siaurai...Kodėl boksininkams niekas nesako, kad jie daug šokinėja su virvute? Arba juda ant padangos? tai irgi- tik pagalbinės priemonės pasiekti norimą rezultatą- šiuo atvėju gerą kojų darbą. Ir? Tai ir susideda- treniruočių metodika vienam ir tam pačiam tikslui- pergalei kovoje. Sanbon zuki- darbo gerinimas dubens srityje, hikite atidirbimas jau ne po vieno smūgio, bloko, koordinacija, kime. Tai- karate. Krepšininkai ne vien žaidžia krepšinį, kad įmestų į krepšį....Metodikos ir požiūris į tam tikrus dalykus.
Ir sakau- kata nėra tokia kokia buvo. Ypač shotokane. Juk jos pakeistos, ten nėra tų kovnių dalykų, kurie buvo. Bet kad ten tik gimnastika- nesutiksiu. tereikia daugiau darbo. Kaip ir apie aikido kalba. Fuflo. Ji ir neveikia po metų ar dviejų, nes ten reikia labai daug darbo įdėti. O ji veikia. Pats žinau, nors buvau juodai nusistatęs prieš ją prieš keletą metų..tereikėjo pajusti ant savęs ir viskas.
Kiek metų užsiimate dvikovinėmis šakomis, nes turbūt esate daug vyresnis už mane ?. Aš- nuo 4 klasės. laisvosios sporto mokykloje. Po to- šiek tiek bokso, bet jo taip ir nepamėgau ir karatė Šiauliuose- toks kokį tada visi praktikavo ( man buvo 17metų gal) , po to- kyokushin.... Funakoshi mačiau dar 1998metais. Na, bet jūs, keik suprantu- ankščiau.