AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 136243 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Karate - 3
« Atsakyti #450 įjungtas: 2014 Spa 31, 02:03:04 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Sveiki, turiu klausimą.
Kadais esu girdėjus teiginį, kad po 25 metų žmogus karate nieko naujo pasiekt nebegali, jei dar išlaiko esamą lygį, tai dar stebuklas, o principe ką bedarytum treniruotėse, vis tiek lygis neišvengiamai kris nuo to, kuris buvo pasiektas iki 25 metų.
Kaip manot, turint žiaurią motyvaciją ir pradėjus art tarkim kasdien, tris kartus su treneriu klube, 4 kartus su savim ar su naparniku, nuo 36 metų vis tiek neįmanoma nieko naujo ir geresnio pasiekt? Taip, aš čia asmeniškai nuo savęs klausiu, tiesiog nesinori klaidingom viltim užsiliūliuot...
Stilius - shotokan karate.
Fizine prasme ir dalyvavimo varžybose požiūriu, matyt, taip. Bet apskritai meistriškumo prasme ne. Atsiranda patirtis, varžovo jausmas ir t.t. kurių pagalba kovoje galima kompensuoti sportinės formos trūkumus.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #451 įjungtas: 2014 Spa 31, 13:18:50 pm »
Atsakymas yra :respect:
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #452 įjungtas: 2014 Spa 31, 14:47:33 pm »
Yra geras atsakymas, bet klausimo tai- nelabai. :) Ką reiškia "nuo 36 metų vis tiek neįmanoma nieko naujo ir geresnio pasiekt? " Kad ir karate srityje? T.y. ko siekti nori stripulis iš vis nėra aišku. Na aš suprantu, kad tai diskusijas provokuojantis klausimas, bet jis ir kitur dažnai sutinkamas, tai gal ir padiskutuojam: kam neturinčiam įdirbio asmeniui siekti aukštumų koviniam sporte/mene.

Savigyna? Na tai bazinius kažkokius savigynos veiksmus turbūt turi mokėt kiekvienas ir tam nereikia art 7 kartus per savaitę ar laikytis diržų. Ir išvis- ar kovinio sporto aukštumos garantuoja saugumą? Greičiau tik kontroliuojamose situacijose- tatamis/ringas. Visur kitur tai tiek daug dedamųjų, kad geriau tiesiog galvot į priekį ir nevaidint betmeno. Su amžium šis supratimas juk turi ateit ir daugybei žmonių principas, tiesą sakant, veikia be sutrikimų.

Pripažinimo per išlaikytą diržo spalvą? Net jei ir taip, tai kam jo reikia- suvartos daug laiko ir greičiausiai sveikatos, nes organizmas neparuoštas tokiems krūviams tik dėl pripažinimo? Tai negi nėra kur kitur pasireikšt, kad moteris nori turėt teisę pasakyt "o aš moku mušis- va, turiu diržą...". Na arba panašiai. Čia greičiau vyrams testosteroną saugot reikia, bet ir tai- naujos aukštumos kam? Kompensuot tikro gyvenimo nesklandumus?

Geresnės savijautos? na tai pasiryžimas art beveik nuo nulio nėra sveikatos garantas. Greičiau atvirščiai.

O jei dėl savęs ir savo tobulėjimo, tai nekvaršintų nei sau, nei kitiems galvos, nes ir taip žino- eina nes patinka. Viskas. Ir dirbtų pagal savo ritmą ir pojūčius. Ir nesiardytų neaišku kodėl.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #453 įjungtas: 2014 Spa 31, 15:04:31 pm »
Gediminai, aš karate užsiimu 22 metus, aktyviai lankiau 15 metų (traumos vietomis vis išmeta iš apyvartos, apsigydai ir atgal). Ir... turiu žalią diržą. Kažkodėl dar pradėdama sau įsikaliau, kad aš mergina, aš negabi, negaliu nieko daugiau pasiekti - nu tai kai negaliu ,tai ir... negaliu. Teorija pastatyta puikiai, o diržus laikiau kas keturis metus - idiotizmas, bet taip buvo.
Va čia prieš kurį laiką tą savo žalią išlaikiau ir buvau sau pasisakius, nu va, dabar jau lubos, dabar jau vis tiek nieko nepasieksiu, man tiek tai metų, išvis buvau treniruotes metus. Dabar va grįžau treniruotis ir staiga galvoju, o kodėl atsiprašau lubos, jei kokie vaikigaliai gali iki rudo diržo dasikast per kelis metus, tai negi aš per 15 (22) iki mėlyno bent jau nedasikasiu? O paskui gal ir dar iki ko nors? Nes šiaip jau mano vyrui tas pats amžius ko tais nesutrukdė antrą rudą diržą prieš porą metų išsilaikyt... O lanko tai jis trumpiau, "tik" 12 metų...

Varžybos manęs nedomina. Jei dar būtų mišrios, matyčiau kokią motyvaciją berną subaladot, ar nuo jo gaut, ne iskliučeno, o prieš merginas - nu ranka nekyla ir viskas :)
O per egzus mišru, dažniausiai berną ir gauni poron, tai viskas ok tada.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #454 įjungtas: 2014 Spa 31, 15:09:01 pm »
Smaugly, ačiū labai už atsakymą  :respect:

buvau aš čia kažkada pas jus prieš porą metų užėjus ir postringavau, kad neturiu motyvacijos, tai jau užduodama klausimą motyvaciją turėjau, o dabar po šio atsakymo - išvis plieninė. Spėju, jei trauma galutinai manęs nesuries (vis tik teks treneriui prisiduoti, kad kai ką teks "nusimuliuoti" per treniruotes, pakeist kitais pratimais ar stovėt aukštesnėse stovėsenose nei reikėtų, bandžiau to nedaryt - deja, šlubuoju  :-( :banging:, dar pora tokių darant viską, ir į sašlavyną - ux nekenčiu to "invalidiško" prisistatymo, bet ką dabar), tai treniruočiu nebemesiu nė už ką, pastarąjį kartą buvau metus ne dėl traumos, o dėl motyvacijos nebuvimo... vienintelį kartą iš visų kitų. kažkaip buvo susirodę visokie niekai kad merginai netinka, kad kiek reik savigynai, tai jau viską turiu, varžybose vis tiek nedalyvausiu, žalias diržas lubos (kas man ten užplaukė  :chmm: :oho:), nu žo. Proto aptemimas...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #454 įjungtas: 2014 Spa 31, 15:09:01 pm »

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #455 įjungtas: 2014 Lap 01, 14:22:27 pm »
Gediminai, aš karate užsiimu 22 metus, aktyviai lankiau 15 metų (traumos vietomis vis išmeta iš apyvartos, apsigydai ir atgal). Ir... turiu žalią diržą.

Varžybos manęs nedomina. Jei dar būtų mišrios, matyčiau kokią motyvaciją berną subaladot, ar nuo jo gaut, ne iskliučeno, o prieš merginas - nu ranka nekyla ir viskas :)
O per egzus mišru, dažniausiai berną ir gauni poron, tai viskas ok tada.

22 metai karate, o taip ir neišmokai- kovoti BŪTINA su kiekvienu tekusiu priešininku- mergina tai vaikinas, didelis, mažas. Iš to susideda nugalėtojas, kuriuo tapti turi siekti kiekvienas einantis treniruotis. Kitaip visa tai neturi jokios prasmės. Ir jei dažniausiai trenerio sprendimu tenka merginos- kovoji prieš merginas. Kol nebebus skirtumo lytyje, tik gebėjimai ir fizinės priešininko charakteristikos. Nes jis yra priešininkas ir jais būna bet kas.

Tamsta gi per tiek laiko savęs taip ir neįveikei ir slepiesi estetikoj ar dar kur ten- katoj, kovose prieš patinkančius ir pan.

O gal viskas paprasčiau- nemoki (negali leisti savo ego) pralaimėti moteriai. Kiek žinau sudėtingas tas moteriškas pasaulis šiaip jau...  :D

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #456 įjungtas: 2014 Lap 01, 16:22:05 pm »
Karatė...man tai kažkas neaprėpiamo. Ir tai- nei varžybos, diržai ar sportas. Nėra tai gyvenimo būdas, nes nežinau kaip Lietuvoje gyventi vaikščiojant su kimono ir plyta po pažastim, kad atsisėdus laukti autiko, ją padaužyčiau.  :D Bet be jos sunku...Sudedu viską į krūvą ir pagalvoju- na gal jau užtenka...Nugara kažkokia, kojos irgi jau atvaikščiojo už du , o krūviai dar dideli pas mane. Tepuosi, deduosi įtvarus, geriu vaistus, vėl tepuosi..Bet to "jau baigiu" dar nėra. Ir netikiu, kad greit bus...Nu netikiu. Kas kartą , po treniruotės ir jos metu jaučiu kažką, kas dar stumia į priekį aplamai gyvenime, todėl sustoti kol kas sunku. Varžybos. Jos gerai. Be jų- nieko blogo. Yra rimti vaikinai, varžybininkai, su kuriais pajudama ir pajaučiamas tas lygis. Čia priklauso, kiek leidi sau to varžybinio jausmo treniruotėse. Kas kita yra tas emocinis varžybų pojūtis. Bet ar jis yra gyvybiškai reikalingas? Irgi nemanau. To emocinio pojūčio galiu gauti lėkdamas su britva užrištom akim ant 200 km, per h. :) Taip nedarau, bet čia tiems, kurie tuoj puls įrodinėt- oi, reikia varžybų, jos va tą duoda ir tą duoda...Nieko jos neduoda, tik savojo ego užkimšimą. Yra sportininkų, kurie laimi kovą nelabai po to atsimindami kaip tą padarė. Tai apie jų emocijas kovos metu nėra ką kalbėti. O aš, net dalyvaudamas jose jokių emocijų nejausdavau. Man nebuvo kažkokio vidinio emocinio proveržio. Aš kada futbolą išėjau pirmą kartą su normalia komanda žaist turnyre jaudinausi žiauriai, nes to nebuvau daręs. Nei karto iki tol. Va tada nenorėjau pasirodyt kvailai, kažką ne taip padaryt ir t.t. Varžybos yra pergalės, pralaimėjimai, medaliai...Be jų yra stiprių kovotojų, kurie tikrai nėra- kaip kovotojai- silpnesni už tuos, kurie dalyvauja varžybose. Tie, kurie dalyvauja, per treniruotes, kad yra stipresni, prieš kai kuriuos to neįrodo. Sako, man nereikia tų varžybų. Kam? Sakau va, dabar gali laimėt ten tą ir tą, bandyk, pavyks , nes esi tikrai gerai pasiruošęs. Sako, ai,  aš sportuoju sau. Savo malonumui. Ir teisingai. Aš irgi. Ir valgau savo malonumui. Ir miegu. Ne medaliui, kiek ilgai galiu išmiegot, ar kiek trumpai, o sau...Kas liečia rezultatus , kata darau kaip niekada stipriai ir techniniu požiūriu rimtai. Ateina tas laikas, kada ją pramuš į geresnį lygį. Kichonas irgi stiprėja. Kumitė- kovoju kaip prieš tai, kada buvau jaunesnis-  :) - tik mažiau bereikalingo ir daugiau racionalumo. Viskas.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #457 įjungtas: 2014 Lap 01, 17:55:45 pm »
 Kas yra ,,lygis"? Ką reik ,,pasiekt"? Buvo TV laida apie Savat seną meistrą. Nu toks diedukas 75 +. Jo žurnalistė klausia, kodėl jis toks žvalus ( o anas ir rankelę jai pabučiuoja, ir kėdę kavinėj pristumia, ir visokius fintus salėj demonstruoja, visas toks greitas, toks vijurkas). O anas sako- kas dieną padaru 200, ar kiek ten, atsilenkimų. Ir rodo ištrauką, kaip jis tuos atsilenkimus daro. Sako, jei nedarysiu, tai užsilenksiu. Va atsakymas. Ką tai reiškia ,,nieko nebepasieksiu?". Nesuprantu aš tokio požiūrio. Ką ten reik pasiekt? Diržą? Medalį? Sporte to reik, o kovos menus tiesiog reik PRAKTIKUOT. Man gražūs yr žmonės, kurie ir senatvėj to nepameta, kokie šimtamečiai kitaicai parkelyje, bedarantys kompleksus, kurių juos diedukai išmokė.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #458 įjungtas: 2014 Lap 01, 19:53:34 pm »
Va. Nei japonas, nei kinietis ar korėjietis koks. Pavyzdys, kada teisingas Gyvenimo kelias leidžia būti geroje formoje net tokio amžiaus.

Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #459 įjungtas: 2014 Lap 01, 20:04:07 pm »
 :respect: net nesitiki, kad toks amžius.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #459 įjungtas: 2014 Lap 01, 20:04:07 pm »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #460 įjungtas: 2014 Lap 01, 20:19:42 pm »
Tai čia atsakymas į Stripulio klausimą. Taip, gal tas Žmogus pradėjo ankščiau nei 20..30..ar 35metai. Bet Jo dabartinė būsena, fizinis tonusas ir visi kiti dalykai mane šokiravo, kada pamačiau pirmą kartą. Nerealus!!! Tada įdėjau  tą vaizdo klipą ir pasakiau , kad va toks ir mano Gyvenimo Tikslas ...Dar Jo kelios yra kata atliekamos- super!!!  :respect:

Basai-dai

Empi

« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 01, 20:21:47 pm nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #461 įjungtas: 2014 Lap 01, 20:25:03 pm »
Kumite. 60-64 metai...Juda.

Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #462 įjungtas: 2014 Lap 01, 20:29:31 pm »
O penkiasdešimtmečiai aplamai juda  :clap:

Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #463 įjungtas: 2014 Lap 02, 01:37:22 am »
Gediminai, per 22 metus karate aš išmokau, kad kovoti visų pirma reikia su savim - su savo ego persipūtimu, su savo tingumu, su savo bailumu, su galvojimu, kad a, čia lubos, daugiau negaliu, su dar kuo nors...
O mergai - būtina su kiekvienu priešininku - kam? Kad cituojant tave, pasakyt "aš moku muštis"? Gal ir nemoku... Bet žr. aukščiau, aš į karate ne to atėjau.
Kas link diržų, ir praktikavimo savo malonumui - jei siekti diržo, kad užsidėt, ir skaityt, vo, tipo aš ten koks tai diržas, aš kieta, tai jo, kam jie. O kai jauti, kad iš bailumo jų nelaikai - nes tipo, oi, o jei neišlaikysiu, ai, o kam man reikia, ux, man gi ir tiek užtenka, aš gi 22 metus jau čia, ir taip daug žinau, - tada nado, Fedia, nado, imho.
Nes vadinas iki galo su bailumu nesukovota, su tingumu, su ego persipūtimu - ir gal tie 22 metai tada yra didelis pššš. Tai kad nebebūtų - ketinu baigt slapstytis už savo pačios nugaros. Ok, galimai nė vieno aš diržo daugiau ir neišlaikysiu - talento pas mane tikrai nėra, tik darbas. Bet bijot neišlaikyt - pasidarė nebe fasonas.
Nes tada sau leidi ir patingėt, ai, vis tiek gi niekas nevertins, ir į treniruotę nenueit, ir trim metams apskritai jas užmest (oi, gi man nepatinka, kad pas mus treniruotėse klube per karate boksu užsiiminėjama, o aš gi karate noriu lankyt - taip tarsi karate klubų Lietuvoj būtų maža, kur užsiiminėjama ne boksu), o tada jaustis taip, tarsi pusės tavęs nė nebūtų, lyg kas būtų gerą gabalą iškandęs ir palikęs žiojėjančią tuštumą, kurią vis žmogus mėgini užpildyt kokiais kovos meno nė iš tolo nesiekiančiais niekais, kaip a la kitokio pobūdžio sportinė veikla ir pan...

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #464 įjungtas: 2014 Lap 02, 01:57:54 am »
22 metai karate, o taip ir neišmokai- kovoti BŪTINA su kiekvienu tekusiu priešininku- mergina tai vaikinas, didelis, mažas. Iš to susideda nugalėtojas, kuriuo tapti turi siekti kiekvienas einantis treniruotis. Kitaip visa tai neturi jokios prasmės. Ir jei dažniausiai trenerio sprendimu tenka merginos- kovoji prieš merginas. Kol nebebus skirtumo lytyje, tik gebėjimai ir fizinės priešininko charakteristikos. Nes jis yra priešininkas ir jais būna bet kas.

Tamsta gi per tiek laiko savęs taip ir neįveikei ir slepiesi estetikoj ar dar kur ten- katoj, kovose prieš patinkančius ir pan.

O gal viskas paprasčiau- nemoki (negali leisti savo ego) pralaimėti moteriai. Kiek žinau sudėtingas tas moteriškas pasaulis šiaip jau...  :D
Dar. Treniruotėse esu stovėjusi su belen kokiais priešininkais ir savaime suprantama su visais sparingavausi nepaisydama nei lyties, nei ūgio , nei dar ko nors. Tiesiog vardan popiergalio ar vardan gelžgalio aš savęs neįsivaizduoju daužančios paną. Vardan treniruotės - gali netyčia ir stipriau užvožti, gali ir stipriau gauti, no big deal. O vardan popiergalio ar gelžgalio ... Vyrai turi konkurencinį pasaulį, jiems svarbu turėt daugiau popieriukų, daugiau medalių , daugiau žvaigždučių antpečiuose, ir tai normalu. Moteriai man regis nelabai. Kadangi dabar moterų išvis nė vienos forume nebematau, tai ir į snukį artimiausiu metu matyt už tokią tezę negausiu :) Iš kitos pusės, jei kokiai moteriai patinka - šaunu. Kai kurioms ir boksuotis patinka. Per varžybas. Iki totalaus susigurinimo. Svarbu, kad joms realiai tai patiktų, o neitų ten todėl, kad "būtina kovoti", "būtina eiti į varžybas" etc. Šiaip klubų permaliau daug per tiek laiko, ir panų esu daug mačius karatisčių - o tokių, kurioms realiai reikia kovot, realiai patinka tai daryt ir jos realiai tam gimusios - dvi tik žinau (kyokushinkai į mano analizę nepatenka). Kitas į varžybas vedė visokios keistos priežastys, kas treneriui norėjo įtikt, kas dar ką, kas mėgo rinktis medalius laiku nukrisdama ir vaidindama, kad prieš ją atliktas neleistinas smūgis...
Už kata nesislepiu. Kumite veža labiau. Bet ne sportinis, su taisyklėm, o antisportinis, kai ieškai tokių vietų pas priešininką, kurių jis neapgins ir kurios atakuojamos jį realiai sužalotų. Savaime suprantama, toks antisportinis būna sutartinis. O vien sutartiniu toli nepravažiuosi. Tada, vadinas, reik ir to pagal taisykles, kur gali stipriau padirbėt, bet ne vardan kokių varžybų ir "su kiekvienu priešininku", o vardan pojūčio, kad jei ką, galimai apgintum savo makaulę viešoje vietoje. Arba ne savo. Ir nebūtinai kumščiu. Gal prevencija. Gal charakteriu. O gal galų gale ir kumščiu. Nes kad apsigintum charakteriu, turi žmogus jaust, kad jei pereisi prie kumščių - galimai patirsi žiaurių sužalojimų, bet galimai ir kitam jų duosi. Taip, ten tikimybių teorija veikia, laimė nelaimė, to sio. Ir vis dėlto - pasiruošimas dar niekam nepakenkė (jei pas tą žmogų ego nepersipūtęs iki dangaus, ir jis pats nesirauna kur nereikia).
O jei jau kata - tai tada irgi, taip, piešinys. Bet toliau ne piešinio tobulinimas iki nerealaus tikslumo, o kata realus pritaikymas. Nerealus visiškai nedomina (oficialus). O kata kaip piešinys irgi ar įsivaizduojama kova su įsivaizduojamu priešininku. Nes kaip jau minėjau, veža nesportinis kumite, o anam idėjų katose galima prisigaudyt.
Tiesa, kartojuos, bet Gediminai, aiškiai anksčiau manęs neskaitei, tai gal gerbiama publika atleis už tatai.

« Atsakyti #464 įjungtas: 2014 Lap 02, 01:57:54 am »